Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énsetudom

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondja ez a szellemi fogyatékos sérültnek kinéző matolcsigyerek, hogy meg fog szűnni a harmadik (második? sosetudom) pillér, adjam neki oda azt a majd kétmilliót, ami eddig összegyűlt a magánnyugdíjpénztári számlámon. Bár biztos nem olvassa ezt a blogot (abban sem vagyok…..
énsetudom 2011.08.22 09:05:58
@egyfejű: Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nyilván van működési ktg. ott is. Csak nem kéne 5% legyen mint a magán változatnál.
énsetudom 2011.08.22 11:36:39
@egyfejű:
Te tényleg nem érzed a különbséget a között, hogy mindenképp van profitja meg a között, hogy csak akkor ha nekem is termelt hozamot??? Abban az évben

Nem ért kár? Hogyhogy nem kapok reálhozamot a postától? Pedig a nagy megbízható múltú német biztósítónál voltam.

Én nem azt mondtam, hogy én tőlem ne vonják azt az x%-ot, hanem azt, hogy az enyémre ne német atombiztos pénztár vigyázzon, hanem az állam.

A zebrás példa elég gagyi lett:-)
„Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!” (Angela Merkel) „Under the doctrine of state multiculturalism, we have encouraged different cultures to live separate lives, apart from each other and apart from the mainstream. We’ve failed to provide a vision of…..
énsetudom 2011.07.29 10:37:22
@egyfejű: amiket felsoroltál, azok valóban a liberalizmusból jönnek.
De! A következők is:(csak egy-két gondolat, ami egy kicsit talán jobb lehetne, ha nem lenne olyan fene nagy szabadság)
- szerencsétlen vidékiek jönnek be a városba valamelyik multihoz dolgozni minimálbérért
- nincs halálbüntetés, a gyilkosnak is jogai vannak ám,.....következményeket asszem nem kell felsorolnom
- gyerek megveri a tanárt a suliban
- esszük a sok hulladék külföldi élelmiszert, mert az olcsóbb tud lenni, mivel annyira megtámogatja az exportot a kormánya. Mi meg nem vethetünk ki rá vámot. (szabad verseny!?)
- a gyerekeknek valami külföldi színész a példaképe, aki éppenséggel szingli, meg biszex, meg még csak ötször vált el, néha elvonón van, egyébként köztudottan utál mozogni, most megy újra plasztikáztatni magát, imádja fegyvereket.... De viszont tök menő.
- mennek a bamba arcok az utcán fülhallgatóval a fejükön (meg pirszigekkel a ki tudja mely testrészükben), persze nem magyar zeneszámokat hallgatva.
- "hála Istennek" ma már van VIVA, vannak a rajzfilm (nem mese!) csatornák, meg INTERNET ahol aztán végképp tisztára lehülyítik a gyerekeket.
De legalább nem kell foglalkozni annyit a gyerekkel, el van az magában.
- vannak jó kis amerikai filmek. Mindegyikben megy a züllés, biztos van benne egy buzi vagy egy szingli, tök menő dolog a füvezés(elvégre had döntsem már el mibe pusztulok bele, liberalizmus van), úgy 5-10 márka elég sűrűn fel-felbukkan (Fogyasszál, vásároljál, legyél konzumidióta. Dolgozzál azért többet, hogy többet vásárolj a felesleges szemétből)
- a szánalmas sajtószabadság:
nézzünk meg egy kereskedelmi csatornán egy híradót (azért ott, mert gondolom, azon nem kell vitatkoznunk, hogy ezen csatornák tulajdonosai a liberalizmusból élnek)Tudom nem kötelező nézni! (viszont elég sokan csórók az országban csak ezeket a csatornákat tudják fogni)
a hírek: 1:Mari néni fél lábát letépte a szomszéd harci kutyája (a szomszéd exkluzív nyilatkozik, ő már rég megmondta, hogy ebből baj lesz)
2:a világ legjobb focistájának ma volt a lagzija (mi mennyibe került, milyen sztárok voltak a meghívottak.....)
3:hurrikán volt Somogy megyében (ha ez így folytatódik éveken belül itt a világ vége)
4:valamelyik természetgyógyász egyik páciense belehalt, valamilyen gyógyteába (az, hogy hogyan is történt konkrétan nem számít)
5:nyakunkon az újabb influenzajárvány (a sztárok is oltatják magukat)
6:Brad Pitt Mo-on forgatja jövő évi filmjét. (Hol fog megszállni.....)
7: előzetes a híradó (és a 20 reklám!) utáni vacsoracsatából

Amiről nem esik szó: pl.: világbajnok lett vívásban Gipsz Jakab, mi történt a parlamentben,
milyen értelmes kulturális program lesz a hétvégén, milyen történelmi eseményre kéne emlékeznünk ma (pl. okt. 6: nem arról híres, hogy Gagsta ezen a napon vált el másodszor, hanem...)
valami jóról is lehetne tudósítani nem csak a bajról, a rosszról.

A mai emberek lusták, önzők, kényesek, túl érzékenyek. Vagyis egoisták. A liberalizmus szerint csupán individualisták, egyéniségek, a sokszínűség részei. Azonban közösséget tekintve (mert az ember, úgye társas lény) képtelenek vagyunk a békés együttélésre, a szolidaritásra, a kompromisszumra. Mindenen felkapjuk a vizet, mindenkit utálunk. Erre azt mondják a liberalisták, hogy egymás elfogadására lenne szükség. De miért a többség fogadja el mindig a kisebbség agymenéseit. Egyébként van egy fogalom több ezer éve: erkölcs. Ez elég jól körülírja, hogy mi a jó, és mi rossz. Mi a normális és mi a nem normális. Csak ha ez a liberalizmus sokáig lesz, akkor úgy fognak a gyerekek felnőni, hogy nekik már normális lesz az, ami öregapáinknak bűn, rossz, tűrhetetlen volt. Ha egy öreg parasztbácsit megkérdeznénk, ő csak jóban és rosszban tudna gondolkodni. Nála nincs olyan kategória, hogy bár én megvetem, de az őneki személyes joga, hogy azt tegyen, amit akar, hiszen szabad.