Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csatahajó

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alx tapasztalatai szerint felesleges megrendelni az OTP Beszédes Kontroll szolgáltatását, mert a csoportos beszedő vállalatok már ki tudják trükközni, hogy azonnal megkapják a pénzt:Az OTP-nél lehetőség van csoportos beszedési megbízás esetén ún. "Beszedés Kontroll"…..
Csatahajó 2011.07.04 20:31:31
Nagyon érdekes, amit az OTP ír, de akkor szvsz ez a szolgáltatás nem lett túl tökéletesre kitalálva. Ha jól értettem, a terheléshez két tranzakció is kell: először a terhelési kérés, majd maga a terhelés. Akkor van gond, ha időben egymáshoz nagyon közel érkeznek ezek a tranzakciók az OTP-hez. Ha a szolgáltató így küldi, azzal az ügyfél jár pórul, mert engedély nélkül hozzájutnak a pénzéhez.

A bankközi megbízások közül (mivel a szolgáltató saját bankja is bekapcsolódott) viszont azokat a terhelési tételeket az OTP-nek figyelmen kívül kellene hagynia, amely olyan ügyfeleknek szól, akik az SMS Kontrollt megrendelték, és nem volt lehetőségük arra, hogy engedélyezzék azt. Ilyenkor az elvárt működés az lenne, hogy ezeknek a terheléseknek a teljesítése x nappal későbbi időpontra kerüljön át, amikor már technikailag meg tudja oldani az OTP az SMS kontroll szolgáltatás biztosítását. Nyilván a terhelésnek is van egy esedékessége, de mivel ebben az esetben a szolgáltató (Kábel TV, Gépjármű biztosító stb.) volt az, aki nem a protokoll szerint járt el, ennek az ódiumát is neki kellene viselnie, nem az ügyfélnek, illetőleg az OTP-nek a megrendelt szolgáltatás szerint kellene védenie az ügyfele érdekeit.

Egy hasonlattal élve ez olyan, mintha egy bemutatóra szóló csekkre a tulajdonos megadná a határidőt, de az aláírásával azt nem hitelesíti. A csekk idegen kézbe kerül, és a Bank csak azért mert a határidő eljött, kifizeti azt a csekket bemutatónak, a csekktulajdonos számlájáról...

Ez valóban így nem kerek. Reméljük az OTP hamarosan orvosolja ezt a problémát. Addig is marad a limit megadása által nyújtott védelem, de két szolgáltatásnak a funkciója nyilvánvalóan nem ugyanaz.

Megj.: az első link ebben a pillanatban nem mutat sehova.