Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maros1986

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2005 óta követek vallásosan sorozatokat (a LOST első évadával kezdődött minden, igaz, akkor még magyar nyelven, az RTL Klubon bámultam tátott szájjal Lindelofék agymenését), bár akkoriban - 11 évesen -, még nem voltam tisztában például a "showrunner" vagy akár a "cliffhanger" fogalmak jelentésével,…..
Az elmúlt percekben jelent meg szerte a neten, hogy Roberto Orci, aki a korábbi két epizód elkészítésében is közreműködött, bár nagy dobás-előrelépés lehetett volna számára a Star Trek 3 rendezése, visszalépett annak dirigálásától. Viszont a produceri széket leporolja, valamint a forgatókönyvet…..
Filmdroid Jelenet a Pi életéből 2012.10.25 08:00:00
Pi Patel különös fiú, egy állatkertben lakik Pondicherry városában, amelynek apja a tulajdonosa és vezetője. az állatkert nem jövedelmező - a család úgy dönt, hogy eladja az állományt, s átköltöznek Kanadába. Az Észak-Amerikába szánt példányok egy része velük…..
Filmdroid Múmia reboot 2012.09.25 11:00:00
2014 nyarán érkezik az újabb Múmia reboot. Len Wisman legutóbb Az emlékmás (Total Recall) új kiadásával nyerte el a nemtetszést, most pedig egy másik régebbi film újraindítását tervezi. Az Universal John Spaiths-t kérte fel, hogy íjra meg a forgatókönyvet, ami újabb okod adhat…..
Sokszor esett már arról szó, hogy Hollywoodban elfogytak az ötletek. Sopánkodtunk, átkozódtunk, ráztuk a fejünket. De nem veséztük ki még ki igazán a témát, ám danialves küldött egy szép hosszú cikket erről a problémáról. Köszönet érte. Kezdődjön hát mondandója. A…..
Maros1986 2012.06.23 14:02:07
Nagyon jó írás! Nagyon sok érdekes dolog fogalmazódott meg itt. Alapból nekem is égnek áll a hajam, mikor meghallom, hogy megint remake/reboot/könyvadaptáció készül. Ennek ellenére várom az új batmant és megnéztem moziban a Prometheust. Egyet értek azzal, hogy nem mindegy, hogy ki nyúl hozzá az alapanyaghoz. Számomra azok voltak a legjobb feldolgozások, amikről nem tudtam hogy azok :) Gondolok itt Tolvajtempó, Ocean's Eleven. Lehet hogy az én szegénységi bizonyítványom hogy nem ismertem az eredetit, de így volt jó szerintem. A remake/reboot/folytatás kérdésnél az a legnagyobb baj, hogy olyan filmekhez nyúlnak hozzá amikhez nem szabadna. Hét mesterlövész remake, minek? Tudom, hogy az is feldolgozás, de ott látszik, hogy nem a pénzért csinálták hanem mert egy jó történetet máshogy akartak elmesélni. A színészek, a rendező, a zene, minden annyira tökéletes, hogy el is tudnám felejteni hogy remake. De kérdem én mit tudnának most hozzátenni egy ilyen műhöz manapság a látványon kívül? Ugyanez a helyzet a folytatásokkal. Ha van a sztoriban potenciál és egy jó forgatókönyv akkor van értelme. Raging Bull 2. Jesszus miért? A könyvadaptáció talán az a terület ami még nem kurvult el annyira. De ott is vannak fura dolgok. Hunger Games. Bár nem láttam a filmet de barátnőm audiokommentár volt miközben olvasta a könyvet :) És egy könyvből, ahol gyerekek gyilkolják egymást a túlélésért lett egy pg-13-as tinifilm.
Az teljesen igaz, hogy Hollywood mindig is a pénzért csinált filmeket és az aktuális trendeket akarta kiszolgálni. A baj az, hogy mostanra a közönség butult el teljesen. Ha megnézitek régen is voltak olyan rendezők, akiknek volt egy álma, valahogy összekaparta rá a pénzt és leforgatta a filmjét úgy, ahogy a lehetőségei megengedték. De amíg annak idején egy ilyen "próbálkozásból" megszületett egy Terminátor, ami hihetetlen siker és klasszikus lett, addig mai világban kapunk egy Chronicle-t. Ami szintén egy remek film, de a sikerét az olcsó gyártási költségének valamint a hozzánk hasonló értelmes filmekre vágyó (egyre kevesebb) embernek köszönheti. Ma már szinte mindenkinek a CGI orgia kell.
Azzal is teljesen egyet tudok érteni, hogy a CGI kiegészítő eszköz kéne hogy legyen, nem pedig főszereplő. A mai blockbusterek 2-300 milliót emésztenek fel és sok esetben egy rendes forgatókönyv sincs hozzá mikor elkezdik a forgatást (MIB3, Titánok haragja). Sokkal szívesebben nézzek meg egy 20 éves filmet, mert amit abban látok az tényleg ott van. Abban több tucat ember sok órányi kreatív munkája van, nem pedig néhány programozó készíti el, ráadásul (szerintem) kreativitás nélkül. Oké oké ott is meg kell tervezni a dolgokat, de kérdem mennyi kreativitás kell akkor, mikor bármit megteremthetsz?
Már azt sem tudom honnan indultam és mit akartam, inkább befejezem :)
Maros1986 2012.06.24 11:48:51
@little2: És ez a túljáratott marketing ami szerintem sok filmet megbuktat. Nem tudom ki hogy van vele de nekem már undorom van néha néhány filmtől mert nap mint nap tolják le a torkomon az új képeket, trailereket, spotokat. Persze ezeket nem kötelező megnézni, de pl. bármennyire próbáltam kerülni minden fajta Prometheus anyagot, csak megláttam egy képet amit nem kellett volna. Mondjuk a Prometheus esetében az tett be, hogy annyira túlhypeolták (mennyi sok piros aláhúzás :D) hogy mindenki az évtized filmjét látta benne. De mondjuk a John Carter esetében mire moziba került a film, addigra kb. a sztori nagy részét és az összes látványosabb jelenetet elénk rakták. Most ugyanezt érzem az új Batman és főleg a Pókember esetében. Ezek tényleg nem értik hogy néha a kevesebb az több? Arról nem is beszélve hogy ezekre a marketing kampányokra annyi pénzt vernek el amiből több kisebb filmet is le lehetne forgatni.
@tede: A sorozatok egy teljesen más világ. De ott is megfigyelhető ez a kurvulás. A nagy országos csatornák ahol van lóvé dögivel már alig csinálnak minőségi sorozatokat. Azt erőltetik ami a bamba népnek kell: sitcom, nyomozós vackok meg reality-k. És ha a nézettség - azon belül is a 18-34 éveseket lefedő demo - alacsony akkor mennek a levesbe. Ha minőséget akarsz akkor irány a kábel. Ott viszont nincs annyi pénz. Bár hál' Istennek ott is vannak kivételek (Game of Thrones 6-7 millió/rész).
A játékokból gyártott filmek pedig azért nem működnek, mert az igazán jók amiből sokan várnának egy filmet azok a legtöbb esetben túl véresek. És egy Prometheus nem túl fényes eredménye után nem fognak ennyi pénzt odaadni egy R-es filmre, még akkor sem ha a játék hozná az alap közönségét. (Akik nagy része valószínűleg 18 év alatti)
Maros1986 2012.06.24 15:34:54
@smartdrive: Könyörgöm az ilyen hozzáállást hanyagoljuk! Hollywood buta filmeket készít buta amerikai embereknek, akik meg is nézik azokat. És szerencséjükre él még ezen a sárgolyón annyi hülye, hogy ha "mi okosok" el sem megyünk ezekre, ők akkor is otthagynak pár száz millát a mozikban. Amíg ez így van, addig nem is fog változni a filmipar. (És nem, ezzel nem azt mondom hogy mindenki hülye aki megnéz egy mai blockbustert mielőtt verbálisan kicsontoznátok :D)
Az idei év legmegosztóbb filmje a Prometheus, amely számos nyitva hagyott kérdést hagyott maga után, megteremtve a lehetőséget, hogy a nézők tengernyi elmélettel és elgondolással rukkoljanak elő válasz gyanánt. Az egyik nagy kérdőjel, hogy vajon mit mondhatott David az…..
De régen volt már jó tengeralattjárós film. Mikor is? Volt egyáltalán Az utolsó esély (Crimson Tide) óta? Jövőre Todd Robinson, a Gyilkos szerelem (Lonely Hearts) rendezője szállít le egyet, a főbb szerepekre William Fichtner, David Duchovny, Ed Harris, Sean Patrick Flanery és Lance…..
Axel Foley detroiti rendőr Kaliforniából látogatóba érkező gyermekkori barátját megölik, ő pedig nyomozni kezd a gyilkos után Beverly Hills-ben. A detroiti mocskos szájú, dörzsölt hekus sajátos módszereivel mindig a helyi kollégák előtt jár egy lépéssel, a végén pedig egy…..
Pénzügyileg rosszul teljesített egy film és nem érted, hogy miért? Az imdb-re ránézve azt látod, hogy felettébb gyenge átlaggal bír és fogalmad sincs, hogy miért, miközben hasonszőrű alkotások sokkal jobb számokat és eredményeket tudnak felmutatni? Mely filmek azok, amelyek…..
"A japánok küldtek egy tengeralattjárót, és megtorpedózták az Indianapolis-t. A visszaúton. Amikor jöttünk visszafelé, miután leszállitottuk a bombát. A hiroshima-i bombát. Ezerszámra voltunk ott a vizben. A hajó 12 perc alatt elsüllyedt. Vagy fél óra múlva jelent meg az…..
Kikerült a netre a Superman film történetének egy rövid vázlatos leírása. "Superman minden idők legnagyobb szuperhőse színre lép. Crak Kent / Kal-El egy fiatal a húszas évei végén járó fiatal újságíró. Évekkel ezelőtt érkezett a Földre, egy fejlett idegen bolygóról a…..
Észak-amerikai box office:Új bemutatók:Tim Burton vezénylete alatt már készült egy Majmok bolygója remake, ami pénzügyileg sikeres is volt és a stúdió benne lett volna egy folytatásban. Azonban Burton nemet mondott a második részre, nélküle pedig nem hozták tető alá a filmet.…..
A ’80-as éveket méltán tekinthetjük az akció filmek aranykorának. Tucatjával jöttek a jobbnál jobb időt álló klasszikusok, amiket még most is szívesen nézünk. Richard Donner 1987-ben útjára indította a filmtörténelem talán legjobb akciófilm franchiseát a Halálos…..
Mimi Ledert szerződtették le a Nyugaton a helyzet változatlan (All Quiet on the Western Front) megrendezésére. Leder inkább a tévés alkotásokat részesíti előnyben, anno a DreamWorks a hölgyet kérte fel a stúdió első mozifilmjének ledirigálására, a Peacmaker után jött a Deep…..
A nem túl erős kritikai visszhang ellenére a múlt hét egyértelmű győztese a Transformers 3 lett, ami pár nap alatt 418 millió dollárt fialt világszerte. Michael Bay már korábban jelezte, hogy kiszáll, nem csinál még egy részt, nélküle folytathatják tovább. Shia LaBeouf is…..
Filmdroid 80-as évek: 48 óra 2011.07.03 14:49:00
Jack Cates eléri, hogy 48 órára kiengedjék a sittről Reggie Hammondot, akinek segítségével fel tudnak göngyölíteni egy ügyet.Eddie Murphy élete első szerepe volt és rögtön ismertté vált, később is olyan fickókat alakított, akiknek folyamatosan jár a szája. A 48 órát a…..