Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PCollier

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen minden jobb volt.   Minden közértben volt krinolin, igaz kolbász nem, de legalább mindenki meg tudta fizetni.  Nem kellett nézni barnul-e már a banán, mert megvetted és megetted egy évben kétszer barnán is.  Nem kellett izgulni devizaárfolyamon, mert amit hivatalosan…..
Egy 2004-es videót közölt a napokban több magyar hírportál is. Az Európai Parlament képviselőinek napidíj-ügyéről készült felvételt a Privátbankár publikálta (újra) először a Nemzeti Civil Kontroll TV nyomán. a BBC 2005-ben foglalkozott vele, a Red Ice…..
PCollier 2012.05.02 20:11:37
    A konzervativizmus jelentéséről közölt publicisztikát Pelle János a Magyar Nemzet október 11-i számában (Versenyfutás az idővel. Státuskonzervatívok, értékkonzervatívok és neokonok. 6. oldal). A szerző gondolatmenete a maga módján logikus, rendelkezik belső…..
PCollier 2011.11.01 09:44:52
@bbjnick: nagyon igaz ! :(
édes - keserű Találkoznak-e? 2011.10.03 17:00:00
A nőmos, mosogat, szül, nevel, tanít, takarít, főz, etet, vasal, porszívózik, bevásárol, ablakot pucol, háztartást vezet, szemetet visz le, krumplit pucol, tereget, lekvárt főz, játszikA férfikeres, dolgozik, nemz, fúr, farag, fúr-farag, füvet nyír, tuját locsol, szőlőt metsz,…..
PCollier 2011.10.05 10:07:27
@anyuss: hát, szóval, magamra nézve igaz /azt szoktam mondani, hogy, ha az életem 24 óra akkor még esetleg marad 2 vagy 3 órám :D
PCollier 2011.10.05 13:44:18
@motymoty: de bánom már, hogy leírtam egyetlen sort is ! Sajnos a net már csak ilyen :(((
édes - keserű Tágasság 2011.10.03 14:04:37
Az Alföldön nem csak a tér más, hanem az idő is...
PCollier 2011.10.04 16:01:42
PCollier 2011.10.05 08:41:33
@motymoty: Mi az a más az Alföldön ? //bővebben, ha lehet...
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
Munka törvénykönyve: "142/A. § (1) Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. (2) A munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka…..
  Hol van az a határ, amikor az ember még nem vállal közösséget a fasisztákkal, de már maga is besározódik? Egy mosoly? Egy biccentés? Egy kézfogás? Pár odavetett szó? Lehet-e demokrataként kezet nyújtani jobbikos politikusnak, vagy már egy kézfogás is sok? Bármit is…..
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
PCollier 2011.09.19 15:18:38
@Valós Kilométer: Ha azt gondolod, hogy ötven fölött még marad húsz azaz 20 éved, akkor roppant optimista vagy :))))
Vastagbőr Kiforrott bölcsesség 2011.09.14 09:01:00
Nem vagyok egy ijedős típus, át is éltem már pár magyar gazdasági bejelentést, tervet, és "csodát", mégis meg tudok még lepődni.Hétfőn bejelentette Orbán az Országvédelmi Akciótervet.Bár a fotósok már csak az emeleti páholyból dolgozhatnak, Kövér Laci kifelejtette…..
édes - keserű Vágyálom 2010.12.29 14:57:00
Megtanulni azt, hogy nem nekem kell szégyenkeznem mások megnyilatkozásai miatt, azt kellene még...
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
PCollier 2011.09.11 16:31:24
@klacus: Csatlakozom :) // Képzeld magad 75 évesen mikor lecsengeted az utolsó részletet, Ha -lesz még nyugdíj!
Vastagbőr Nagy segítség 2011.09.09 18:01:00
A Fidesz-KDNP ugye most tartja az őszi ülésszak előtti 3 napos frakcióülését Hajdúszoboszlón.Ma a két közkedvelt figura, a Frakcióvezető úr és a Szóvivő úr állt ki tájékoztatni az itt végzett munkáról a nagyérdeműt.Rögtön az első mondatokkal belelőttek egy tárat a…..
PCollier 2011.09.10 19:19:05
@Sir Galahad: Nos, ha nekem, ugye, mint tudatos állampolgárnak, tudnom kell, hogy a deviza hitel fölvétele rizikós - mint, ahogyan bebizonyosodott -, akkor egy banknak is vállalnia kell ugyanezt, mert nekem is fájdalmas volt, mikor emelkedett a törlesztő részem és veszteséges voltam, mert a havi kiadásom - privát költségvetésem -, emelkedtek a bevételem viszont nem növekedett, mert akkor, elindultam volna az inflációs spirálon lefelé. Jól gondolom? vagy tévedek?
Köszönettel
PCollier 2011.09.10 19:24:16
@MikeBoy: Köszönöm válaszod ! Kezdem érteni
PCollier 2011.09.11 05:41:10
@Rwindx: Köszönöm a reagálást és a választ ! Valóban, szent igaz, hogy nem mindegy mennyi kamatot fizetek !
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
PCollier 2011.09.10 07:26:18
@Hülye aki elolvassa!: Neked igazad van !
A bircus hungaricus, mindig károg, mintha kötelező lenne ! Ha meleg van az a baj, ha hideg van az a baj ! Az egyik szerint a sok hülye frankhiteles, másik alkalommal, szegény elveszítette a lakását, mert nem tudta fizetni a hitelt, az egyik sajnálja a bankokat - mi lesz velük /Izlandon mi lett velük ? :))/ a másik sajnálja önmagát, aztán jönnek a még okosabb bircus hungaricus öconomicus-sok, kik már látják, de mit is ? :)
Egy újabb dokumentum szerint Orbán kijelentette, nem kell odafigyelni arra, amikor azt mondja, hogy nem kell odafigyelni arra, amit mond. „Pay no attention to what Wikileaks will say about me telling you not to pay attention” - hangzott el a kiszivárgott dokumentum szerint egy…..
PCollier 2011.09.07 07:03:32
@NYUGGERVADÁSZ: Akkor Ön birtokában van egy titkos listának, ha tudja ki, kire szavazott! Utalás erre "Ti választottátok! Most nyeljétek le a békát!!! " vagy talán nem is gondolta komolyan!? csak játszott a szavakkal! "Az is szavazott, aki nem szavazott! ", milyen békát kell lenyelni? ugyanis nem mindegy! // kecskebéka,zöld levelibéka,ásóbéka,iszaptúróbéka, stb.
PCollier 2011.09.07 08:17:52
@venszivar: :) vagy a Loch Ness-i szörny
„Nem tudjuk, hogy az a példátlan jogi pr rally, amivel a vádlott és védője az elmúlt három hónapban körbeszáguldotta az országot, megtette-e a hatását, és érdemben befolyásolta-e a bíróságot, hogy enyhébb ítélet szülessen.” Ezt írtuk 10 héttel ezelőtt Stohl…..
PCollier 2011.09.07 07:19:07
@tunder29: Működik a kettős mérce ! vannak a szent tehenek és a birkák :) Jogilag szent tehén lehet bárki, aki 1 azaz egy percnél tovább képes hülyíteni a birkákat - lásd birka vagy vesztes-birka az ki nem szent tehén, mert, hogyan lehetne tehénből birka, ha már egyszer szentté avatták
Végre elérhető Gazdag Gyula Válogatás című filmje online. A film, amiben egy KISZ alapszervezet keres magának beat zenekart a korai Kádár korszak egyik legjobb korképe. Gazdag Gyulának a Balázs Béla filmstúdió rendezőjének anno nem egy alkotása került dobozba (azaz nem…..
PCollier 2011.09.04 08:00:07
58 éves vagyok // voltam KISZ-tag, az MSZMP-be nem vettek fel, aztán '90 után SZDSZ tag '93-ban kiléptem // betanított segédmunkásként kezdtem az életem, miután leérettségiztem
.- Gazdag filmjeihez hasonlók most, miért nem készülnek?
.- Rock zenéről annyit, hogy 1974-ben Pesten, aki eljött a Ganz művházba, hajnali kettőig nagyon jó jazz-rock zenét hallgathatott - Mini, Tátrai,Radics - a szünetekben a Mahavishnu szólt lemezről.
.- Akkor is voltak sz...r emberek, most is vannak.
.- A szegényebb embereknek- szerintem- teljesen mindegy, hogy kik a kizsákmányolóik. Egyetlen dolog, amire mindenki érzékeny, hogy mennyit ér a becsületes munkája, hogy tud-e élhető életet élni!
.- Az szocializmus idején jelentették meg az összes klasszikus irodalom legjavát.
.- A Film múzeumba levetítették a legjobb filmeket, ritkaságokat // és volt közönség !!
.- Hosszú hajat kb. '71-72-től lehetett hordani, nem szóltak érte.
.- A szocializmus - nekünk már - nem volt = Rákosi Mátyással ! Mesélték, hogy mikor skandálták "Hajrá Rákosi", helyette ezt kiabálták "Hajrá ráfosik!"
.- Orosz katonával nem találkoztam, míg itt "állomásoztak" // állítólag sokukat, míg itt voltak nem is engedték ki, sőt némelyik azt sem tudta, hogy nem orosz földön van
.- A pártba, ahogy apám mesélte, egyszerű úgynevezett munkás kádereket vettek föl és ezekből képezték a vezetőket - "kiemelték a nép egyszerű gyermekét" - ők aztán vakon követték a KÖZPONT utasításait, sajnos legtöbbjük műveletlen volt és egyre jobban és jobban élvezték hatalmukat. Tapsoltak nekik, mert kötelező volt // de legtöbbjüket "egymás között" kiröhögték
lásd Hofi paródiák
Hangsúlyozom, akkor is most is van és lesz ostoba, hülye, hatalomra törekvő, kapzsi ember. Akkor is lopták az országot, csak kisebb volt a "tétel" és nem mindenki érezte a bőrén; most nagy tételben lopnak és ennek következményeit, akár egy egész ország is megérzi annak népessége
Abba hagyom, mert még azt mondják nosztalgiázom // Pedig dehogy :)))))
PCollier 2011.09.04 11:08:41
@poseidon: Talán azért nem láttam, mert - s nem dicsekvésből, hogy "én milyen bátor voltam a rendszerrel szembe" - nem mentem el felvonulásokra // Egyébként Kecskeméten tanultam és érettségiztem // .::Talán véletlen, hogy a poseidon-ról, a King Crimson egyik száma jut eszembe "Poseidon ébredése"::.
Látod én már csak "retró" figura maradok, a szocializmus őskövülete :D
Tudod - engedd meg, hogy tegezzelek -, '90-es évek után, amit büntettek a lopást, azt "törvények és a magántulajdon" védelmében és a "mesterséges" kapitalizmus kialakításának érdekében törvényesítették. Jött a nagy - ebből korosztályom is bőven kivette saját hasznát - volt KISZ és MSZMP-és // a nép egyszerű fiainak fiai - és átvedlettek, mint lárvák tőkés léggyé vagy lepkévé ;
Sajnálom, hogy ebben a nagy tülekedésben apám becsületességére hallgattam és kimaradtam!
Disszidálhattam volna 1977-ben vagy a nyolcvanas években! De nem tettem! "Ide lőjetek"- mint valami hős szeretve hazámat, hát maradtam.
Mi - magyarok, szerintem - nem hittük és hisszük, hogy a történelem folytonos, mint az emberi élet - ugye most bölcs vagyok! - s nem lehet kidobni a múltat, mint megunt valamit. Én még igazi politikai érdekektől mentes, objektív értékelést a szocializmusról nem olvastam! Olyasmire gondolok, mely nem sérti azokat sem, kik, akkor és most is becsülettel CSAK élni, családot nevelni akartak.
.:: most ennyi
PCollier 2011.09.04 16:42:21
@mfbill: Csak azt tudom mondani: Igazad van !
Azt, hogy ijesztőnek szánt feliratok és sokkolónak szánt képek díszelegnek a cigarettás dobozokon, szinte meg is szokhattuk már. A hatásuk elég kétséges, sokan kifejezetten viccesnek találták őket, és úgy gyűjtötték azokat mint óvodás a spáros Garfield matricát. Az amerikai…..
PCollier 2011.07.09 15:31:09
@Dühöngő bika: Lemaradt az élelmiszer! :) // Hurka, kolbász, hamburger, zsíros kenyér friss tavaszi paprikával, hagymával; a nokedlis csirkepörkölt; halászlé és a többi //
No és lemaradt a drog ! Lemaradt a kávé és a gyógyszer is a televízióról már nem is beszélek, mely jelentősebb agykárosítást hajt végre - naponta - :)) Azért @prolee-nek valahol igaza van! Kell az államnak bevétel! Persze, hogy mire költi, vagy kik és hogyan lopják el...no erre is kellene valami jó transzparens, mint a hullák a cigaretta dobozon :)
PCollier 2011.07.09 16:07:20
@Dühöngő bika: Elnézést, amiért nagyon demagóg voltam ! Fogadásból tíz évig nem dohányoztam. Sikerült.
Bevallom őszintén, nagyon nehéz volt leszokni, hasonlóan nehéz volt többlet súlyfölöslegemet csökkenteni.Nagyon erős akarattal sikerülhet mindenkinek.
Az igazsághoz tartozik, hogy mikor leszoktam a dohányzásról /tíz évig /, úgy gondoltam jobban fogom érezni magam, jobb lesz a közérzetem, de sajnos nem. Szeretném megjegyezni, hogy nagyon sok ember meghal, még nyugdíjazása előtt. S a halál nem válogat dohányos és nem dohányos között. Szerintem a stressz az igazán nagy probléma www.lelkititkaink.hu/stressz.html .
:)
PCollier 2011.07.09 17:44:04
@prolee: Kérlek csak nyugodj meg !
Anyukámat, apukámat már elvesztettem, sajnos rákbetegségben haltak meg - nem dohányoztak soha !
Sajnos nagyon sok - aránylag - fiatalt ismerek, kiket mértéktelen alkohol fogyasztás miatt, már többször operálták, s most leszázalékolva várják a nyugdíjt.
Nos, - nem megmondó akarok lenni! - nekem olyan érzésem van, mintha, itt - Magyarország -, mindig igyekeznének az embereket összeugrasztani// nyugdíjasokat a fiatalokkal, dohányosokat a nem dohányosokkal, az autósokat a gyalogosokkal, a tüntetőket a nem tüntetőkkel, a különböző pártállásúakat és a többi //. Egy dolog biztos, sajnos egyre kevesebb a jövedelmünk, még akkor is, ha, nem iszunk, nem dohányzunk és nem eszünk, viszont egyre nagyobb a káosz, egyre erősebb a félelemkeltés, egyre jobban gyűlöljük egymást, mert ? Nem tudom !