Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iggyboy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Ki fizeti a kérészt? 2007.12.10 05:30:00
Az, hogy a környezetvédők általában romantikus-idealista szövegekkel, fogalom nélkül lépnek fel, még nem jelenti, hogy a környezetvédelem hülyeség volna. (Hasonlóképpen: bár a militarista jelszavakat többnyire furcsa emberek adják elő, ebből nem következik, hogy honvédelem nem…..
Iggyboy 2007.12.13 05:07:04
Kedves Árpád, bár általában egyet értek veled, most sajna nagyon nem. Tény, hogy én sem szeretem, amikor valaki státuszszimbólumként tekint az autójára, de ez ősi magyar szokás, nyugaton nem látsz ilyet. A baj pontosan az, hogy te a bunkó sofőr iránti ellenszenvedet kivetíted a nagy autóra. De hát Árpád, az az autó nem ártott neked. Talán baj az, hogy biztonságosabb? Talán baj az, hogy veszélyhelyzetben, de úgy egyáltalán is hamarabb fel tud gyorsulni, és megelőzhetővé válnak bizonyos szituációk? Igen, fizessen többet, akinek nagy autója van. És hoppá, többet is fizet! Mer van neki nagyobb súlyadó, ami persze a legkevesebb. De hát több benzint vesz. Tudod te, mennyi azon az adó? Hát megmondom: sok! (igazából fogalmam sincs) Én most éppen New York-ból írok neked, ahol egy gallon benzin, ami cirka 4 liter (3,8, de így egyszerűbb) úgy 3 dollárt kóstál. Na az asszongya, hogy egy liter benzin kb. 60-65 cent, tehát úgy 120Ft. Na jó, ez nem túl pontos, dehát sosem voltam jó matekból. És ezen is van ám adó. Na akkor vajon mi mennyi adót fizetünk a benzinre? Na látod, mondtam én hogy sokat.
És csak hogy megnyugtassalak, nekem is van autóm otthon, az egyik legkisebb, amit kapni lehet, 1,3as motorral, 870 kiló. És igen, többek közt azért is ekkora, mert ezt lehet egy átlagembernek fenntartani. De ha tehetném, én is egy nagy dögbe ülnék, mert abban sokkal inkább biztonságban érezém magam. De a szemetet akkor is szelektíven dobnám ki, akkor is energiatakarékos villanykörtét használnék, és akkor is támogatnék anyagilag környezetvédő szervezeteket. Szóval ne a kocsit utáld, hanem a bunkó sofőrt, mert soha nem tudhatod, hogy valaki mennyit tesz a környezetért, annak ellenére is, hogy egy Jeep volánja mögött ül.