Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Letipanni

57 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, hányszor nyitottam meg a szerkesztő felületet. És mindannyiszor azonnal elterelte valami a figyelmemet. Meg is feledkeztem arról, hogy nyitva van. Becsuktam üresen.Biztos nem csupán időhiány. Alkotói válság? Ha itt alkotásról beszélhetünk. De időhiány is. Még tanítok a…..
Szűzgarázs 303. Egykor és most 2012.02.23 13:40:00
Korábban nem gondoltam volna, hogy ennyire bele lehet feledkezni a valóságba. Az illúzió, a képzelgés mindig izgalmasabbnak tűnt. Mert a valóság gyakorta bizonyult egyhangúnak, kilátástalannak, olyan érzetet keltett, hogy mindig várni kell valamire, ami tán sose következik be.…..
Letipanni 2012.02.25 14:15:57
@én voltam: Nem erről szólt, amit írtam. És nem hagytam ott Ricsit.

@Muslica: Köszönöm.
Szűzgarázs 302. Még mindig itt 2012.01.23 08:00:00
Egyelőre nem megyünk sehová, ez biztos. Különben fel sem merült komolyan. Rengeteg a munkánk, és nem igazán passzol egymáshoz az időbeosztásunk. Csak este tudunk együtt lenni néhány órát, olyankor megnézünk egy filmet, és én esem be az ágyba. Olykor a film végéig sem bírom.…..
Letipanni 2012.02.22 13:43:58
@én voltam: Igazad van, holnap lesz 1 hónapja, hogy írtam. Annyi minden történt, hogy a blog közben szinte eszembe se jutott. Talán ma este sikerül pótolnom valamit. Elnézést mindenkitől, aki számított rá.
Szűzgarázs 301. Elmenni? 2012.01.09 08:00:00
Elgondolkoztam ezen a javaslaton. Nem most hallom először, de általában nem rám vonatkoztatva említik. Innen el kell menni. Én innen elmegyek, nekem ebből elég. Mostanra odáig jutottunk, hogy nincs politikamentes napunk. Se reggelünk, se esténk. Nem tehetünk úgy, mintha minden a…..
Sose szerettem a szilvesztert. Se gyerekkoromban, se nővérként. A kötelező vidámságot, a zajongást, vagy az általános jókívánságokat. Persze, szép szokás. Jókat kívánni. De ki hisz abban, hogy a kívánságai megvalósulnak? Régi filmeket visszanézve, mikor azt látom, hogy…..
Szűzgarázs 299. Update 2011.12.31 08:00:00
Évzárás előtt gyors helyzetkép:Megszületett Babyface-ék kislánya. Épp december 25-én, ahogy karácsonyi meglepetéshez illik. Ricsi már látta élőben is, én még csak fényképről. Karácsony környékén sok munka akadt. Noha a nyelviskolában szünet van, a magántanítványaim…..
Szűzgarázs 298. Áldottat 2011.12.24 15:37:00
Áldott karácsonyt kívánok minden olvasómnak. Letipanni..
Letipanni 2011.12.29 22:07:39
@Little.Bear: Néhányszor kinyitottam a szerkesztő felületet. És csak ültem előtte. Semmi nem jutott eszembe. Pedig ez nem jellemző rám. Nem tudok válaszolni erre a kérdésre.
Szűzgarázs 297. Mellvizsgálat 2011.12.09 14:50:00
Húztam-halasztottam már egy ideje, de most elmentem. Nem volt semmi panaszom, egyszerűen muszáj. Nekem főleg. Ultrahang-vizsgálat volt, nem mammográfia, ez nem fájdalmas, még csak nem is kellemetlen.Különös, de mivel végigbeszélgettük a vizsgálat idejét, szinte megfeledkeztem…..
Szűzgarázs 296. Levelek ide-oda 2011.11.28 08:00:00
Napközben olykor levelezem a kedvenc tanítványommal. Deák úrnak nevezem. Ő meg dokinéninek szólít. Persze csak négyszemközt. Próbálkozott a kedvesnővérrel is, de azt mondtam, ezzel ne gúnyolódjunk. Elnézést kért és visszakozott. Nagyon kedves, sőt, figyelmes. Szünetben mindig…..
Szűzgarázs 295. Ha mégis, akkor? 2011.11.21 08:00:00
Nem tudom, mi játszódik le Ricsiben. Vagy mi játszódott le. Különös módon vezette be a témát, amelyet régen kerülünk. Vagy kerülgetünk. De sosem tudtuk teljesen kikerülni. Főleg Babyface feleségének láttán nehéz.Az egyik barátja kérdezett rá, félig se komolyan, egy…..
Letipanni 2011.11.25 19:12:12
@pöttyös panna: Köszönöm, hogy most hozzászóltál. Sosem hallottam még Gyöngyről, és sajnos a blogját sem ismertem. Nem vagyok vele azonos.
Néhány napja álmodtam. Nyomasztó álom volt, és annyira valóságosnak tűnt, hogy ébredéskor nem tudtam, van-e okom a félelemre.Az némileg homályban maradt, ki vagyok, vajon önmagam-e, vagy más. Az elején láttam, hogy egy fiatal fiú féltékenységből, irigységből vagy az…..
Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen megy. Leszoktam erről a blogról, pedig sokáig a mindennapjaim része volt. Valamiféle menekülés. Gondolom, mostanra ti is leszoktatok. Halványulnak az élmények. Másfelé fordulunk. Sokat dolgozom, bár ennek egy része szinte nem mondható…..
Nem éreztem ma, hogy hétfő van. Egyszer ugyan eszembe jutott, hogy ez a szokott napom. De aztán másra terelődtek a gondolataim. A tegnap a szórakozásé volt, ma szinte egész nap dolgoztam.A halottaimra is gondoltam. (Nem csak most teszem, ez teljesen független a naptól.) Elővettem anyám…..
Szűzgarázs 291. Akkor szusszanás 2011.10.28 08:00:00
Legyen úgy. Nem fogok heti háromszor jelentkezni, de nem is zárom be a blogot. Írok, ha kedvem van hozzá. Igyekszem legalább heti rendszerességgel, de ígérni semmit nem akarok.Lehet, hogy átmeneti kedvetlenség. Lehet, hogy csak fáradt vagyok.Mindenkinek köszönöm a dicséretet és a…..
Letipanni 2011.10.30 18:51:41
@tiboru: Én köszönöm mindenkinek.
Szűzgarázs 290. Meddig még? 2011.10.26 08:00:00
Közeledünk a 300. poszthoz. Ez már lassan nem egy ex-szerzetesnő naplója. Ami az érdekességét adta, az a múlté. Lehetne folytatni a végtelenségig. De van-e értelme? Persze, hiányozna a társaság. Idejártok néhányan. Megvitattok mindenféle kérdést.Voltak izgalmas pillanatok,…..
Szűzgarázs 289. Közelség 2011.10.24 08:00:00
Másnap eszébe jutott. Persze nem magától. Éppenséggel egy szeretkezés utáni jó beszélgetés kanyarodott arrafelé. Az első alkalom. Mikor is volt? Hát nem pont akkor, mikor Angélához készültem a kórházba? Na, tessék. Akkor egy éve. Ezt meg kell ünnepelni. Spontán ötlet volt a…..
Szűzgarázs 288. Emlékszel? 2011.10.21 08:00:00
Emlékszel? Aznap szeretkeztünk először. Mikor Lili született. Ma egy éve. Már egy éve. Vagy még csak ... Hányszor szeretkeztünk azóta? Vannak alkalmak, amelyek beleégnek az emlékezetembe. Egy-egy mozzanat. Jó felidézni. Jó érzés arra gondolni, hogy benned is felmerül. Vajon…..
A hajnali óráról haza. A megfázásom nem javult. Gondoltam, megiszom egy forró gyógyszert. Most a nevét nem írom le. De mindig elálmosodom tőle. Ezt tudom magamról. Nem is lenne baj. Csakhogy elfelejtettem a gondnokot. Pedig Ricsi mondta, hogy jön zárat szerelni. Persze, Ricsi is meg…..
Néhány nap múlva lesz Lili egy éves. Nem nagyon látogattam az utóbbi időben. Van is emiatt lelkifurdalásom. Most, a hétvégén kimentem a profékhoz. Gyönyörű, de hideg idő volt vasárnap. Meg is fájdult a torkom.Ott volt mindenki, az egész család. Még Csabi is. Angélával két…..
Azzal a szándékkal mentem be délután, hogy kijózanodom. Biztos nem annyira vonzó ez a fiú, amilyennek elsőre láttam. És még ha az is, nem szabad túl sokat gondolnom rá. Nem csak magam miatt, elsősorban miatta.Úgy öltöztem, mint már régen nem. Szürkébben, mint nővér koromban.…..
Az új életem - hányadszor teszek szert új életre? - alapvetően más, mint az eddigi. Az időt tekintve. Hétre kell beérnem. És tízre hazajövök. Aztán négykor újra elindulok, és fél nyolcra érek haza.Egy hatalmas céghez járok spanyolt tanítani. Kamaszodó fiúk helyett most…..
Ha Ria nem kérdez rá kifejezetten, hogy megy a munka. Ha neki nincs egy barátnője, aki egyik napról a másikra úgy döntött, hogy felhagy a nyelvtanítással és elhelyezkedik az egyik multinacionális cégnél. Ha a cég nem veszi fel azonnal a barátnőt, akinek négy csoportja indult be a…..
Szűzgarázs 282. Ki hol lakik ... 2011.10.07 08:00:00
Talán meglepő, de még mindig a rendházba vagyok állandóra bejelentve. Több, mint egy éve léptem ki, de még nem írtam alá az elbocsátó papírt. Olykor előkerül a téma. De egyik fél se forszírozta.Most, a népszámlálás kapcsán felhívott Benedicta. Mit tegyen? Valljon be engem…..
Szűzgarázs 281. Katolikus? 2011.10.05 08:00:00
Ezt a kérdést András vetette fel. Mindannyian láttuk a felhívást. Valljuk magunkat katolikusnak a népszámláláson. Számomra nem is lenne kérdés, hogy annak valljam magam. De Andrást bosszantja a felhívás. Sokkal jobb szívvel megtenné, ha nem akarnák rákényszeríteni. Vagy…..
Az előadás nagyon jól sikerült. Már a levezető elnök bakiját is a magam javára tudtam fordítani. Azt hitte, hogy az egyetemen dolgozom. Mire megjegyeztem, hogy nem, de ha valaki állást ajánlana, szívesen venném. Épp munkát keresek. Mindenki nevetett.Sokan eljöttek a diákjaim…..