Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kripli (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nagyon szoktam politizálni itt az Appleblogon, most sem teszem. A sztori viszont hihetetlenül vicces, nem bírom ki, hogy ne írjam meg, főleg, mert tematikailag köze van a bloghoz.Nem tudom, mennyire követtétek az UD Zrt. ügyét: megmondom őszintén, én az első hetekben…..
Appleblog MacBook2008 Event - live 2008.10.14 17:39:00
Az Apple online üzletei bezártak, mindenki Cupertinóra figyel, hogy a vezér bejelentse az új laptopokat. Izgalom a tetőfokon. Készüljetek, hétkor kezdünk. A fények elhalványúltak, kezdődik a show. Steve Jobs a színpadra lépett és rögtön megígérte, hogy kapunk ma néhány új…..
Tarka Magyar Te is részt vehetsz! 2008.09.23 23:13:00
Hirdesd te is a Tarka Magyart! Értesítsd ismerőseidet, szólj saját közösségednek! Küldj levelet a tarkamagyarsajto@gmail.com címre, és kérj logót, képet, bannert, felhívást, vagy akár interjút, és tedd közzé saját honlapodon! Kérd meg a számodra fontos honlapok…..
Kezdjetek neki, ahogy időm engedi, folytatom.  ..
kripli (törölt) 2008.09.06 21:33:17
Üdvözlöm Hetesi Úr!

Amennyire lehet követem tudományos tevékenységét, egyéb forumokon tett fáradozását. Amúgy bölcsész-egyetemista vagyok. Emellett tőzsdézem, így amilyen mélyen csak lehet megpróbálok tudást szerezni az elemi dolgok természetéről. Ami a peaket illeti úgy gondolom, hogy nem lehet nagy biztonsággal megbecsülni annak bekövetkeztét.
Miért is? Mert az olajvállalatoknak stratégiai érdekük, hogy előrejelzéseket úgy manipulálják, hogy az a kínálat/kereslet viszonyában kielégítő/elvárt árat eredményezzen, emellett ez egy világméretű -minden emberre hatással lévő probléma-, de nem lehet így kezelni, miként a világ különböző érdekek mentén széttagolt.
Miközben biztosak lehetünk benne, hogy az emberiség energiaigénye, ami ma többségében fosszilis erőforrásokból származik a közeljövőben meg fogja haladni a tényleges kapacitásokat, abban is, hogy az erőforrásokkal rendelkező országok túlélésük érdekében kihasználják helyzeti előnyüket és maguknak tartalékolnak, és/vagy a kínálat szabályozásával előnyre tesznek szert.
Mindenképpen cselekedni kell. Nagyon bonyolult társadalmi/filozófiai/gazdasági problémákkal nézünk szembe. A helyzet súlyosságga eszenciálisan jól megragadható Hamvas Béla - Láthatatlan történet c. esszékötetével. Igen nehezen fogja az emberiség, a magyar nép felfogni a valós problémát és helyzetét, mikor mítoszokban él és ellenségeit személyek, más népcsoportok, ideológiák mentén véli felfedezni. A káosz sokkal nyilvánvalóbb lesz mint a probléma maga.
A téma-, a tények politikába emelése valjuk meg a jelenlegi magyar vonulatban több szempontból kétséges, és ha szándék is lenne rá, vagy kísérlet -mivel az emberek mást nem látnak mint a maguk által felmarkolt, majd tapasztott cimkéket- a médium könnyedén hiteltelenné válhat, vele együtt, így a tartalom is.
A legfontosabb szerep a civil kezdeményezésekre hárul. És emellett a hatékony kommunikáció is elengedhetetlen. Tehát amit elvárok, Önöktől, magamtól és azoktól akik felmérték és látják a következményeket, hogy beszéljenek az emberekkel. Adjunk még több teret és fórumot a témának, leginkább közvetlen módon. Ez egész egyszerűen praktikum és az Én egyéni túlélésemet is szolgálja. A társadalom lehető legnagyobb részének kell helyesen cselekednie, normákat felállítania és követnie, hogy a "legkisebb" áldozattal éljünk túl, vagy alkalmazkodjunk.

LJF
De wtf is Tóth Gábor? Állítólag ő Budapest Rendőrfőkapitánya, legalábbis ilyen minőségében tiltotta be a július 5-i LMBT (Leszbikus, Meleg Biszexuális és Transznemű) felvonulást. És hogy milyen alapon? Természetesen 'a közlekedés aránytalan sérelmére' hivatkozva.Gáborkám,…..
Appleblog WWDC 2008 Keynote - Live 2008.06.09 17:25:00
Elérkezett a nagy nap. Az Appleblog megkísérli gyorsan lekövetni az eseményeket, és a helyszíni tudósítók közvetítéséből folyamatosan frissülő anyagot produkálni, szóval stay tuned. Aki esetleg nem tudná, az esemény helyszíne és a kezdés időpontja: Szóval helyi magyar…..
kripli (törölt) 2008.06.09 20:44:55
Ugye tegnap hajnalban élesedett a Gmail Labs Edition. A 13 kísérleti minialkalmazásból azért találtam egyet-kettőt, melyet valószínűleg hosszabb távon is megtartok. Na de vegyük sorba. Quick Links - Nekem bejött ez a funkció. Arra használom, hogy okosabban tudjam szortírozni a…..
kripli (törölt) 2008.06.08 18:32:00