Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szllaci

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyszerű dolognak, tartom, hogy az internetes fórumok nyomán, a hasonló érdeklődésű horgászok, és blogolvasók között gyakran baráti kapcsolatok születhetnek és ennek eredménye képen közös megmozdulások, horgásztúrák is szerveződnek. Lám, ha az intelligencia felül…..
szllaci 2011.10.13 20:33:16
Sziasztok!

Egy kis beszámoló Komáromból:
Jimmyvel napi rendszerességgel kijártunk az elmúlt hetekben vallatni a Dunát. A kis vizes időszakban sajnos elég gyenge volt a pálya, elvétve egy-egy balin, vagy kisebb süllő akadt horogra.
Az elmúlt pár alkalommal már kicsit megélénkült a víz, Jimmy is én is fogtam szép csukát, meg a süllők is aktívabbak lettek. Most azt várjuk, hogy lemenjen a padkáról a víz és ki tudjunk menni.

A tengeri cikkhez is lenne pár gondolatom:
Nagyon szépek a képek, szép helyen voltatok. Nagyon tetszett a felállított táplisor amivel a helyiek horgásztak.
Közben én is voltam az Adrián. A kikötőkben nagy rajokban úszkáltak halak, ami elsőre nagyon vonzó könnyű zsákmánynak tűnt. De mint később kiderült ezek a halak nagyon óvatosak, nagyon rafináltak (szerintem óvatosabbak mint a balin) és horoggal nagyon nehéz megfogni őket. Számtalan módszert kipróbáltam: úszózás, twisterezés, kenyérrel cuppogtatás de eredménytelenül. A kristálytiszta vízben messziről elkerülték a horgot, egyszerűen elől úszott a legnagyobb hal, mindig meglátta a csalit és riadóztatta pánikszerűen az egész rajt. Végül kenyérből és tojásból csináltam gyurmát és nagyon finom úszós szereléssel sikerült egy másfél kilós példányt fognom. A védekezése parádés volt, élményszámba ment a fárasztása.
A képek:
picasaweb.google.com/117347066132401636294/TengeriHal
(tudom már kell vennem egy fényképezőgépet)
Üdv:
laci
szllaci 2011.09.23 15:07:03
Aggódva ráncoltam össze homlokomat, miközben a közelgő esőfelhőket szemléltem a komáromi MAHART kikötő töltésén állva. A legutóbbi két dunai próbálkozásom alkalmával sem sikerült megúsznom szárazon a kalandot, most úgy néz ki, újra bőségesen kapok majd a nem várt égi…..
szllaci 2011.08.19 11:21:53
@Bogyo_bacsi:
Szia!

A híd felett van a legfelső pontom kikötő, kb a fölött 100 méterre jött partközelben SSR-re.
Majd rendszeresítek egy fényképezőt.

Üdv
Laci
szllaci 2011.09.01 21:08:18
Sziasztok!

3-4 kapástalan horgászat után, ma hajnalban sikerült megtörni a rossz szériát. Jimmyvel mentünk ki hajnali fél négykor kicsit dobálni.
A rendőrség alatt kezdtük, de ott nem volt semmi, ezért lesétáltunk az úszódaruhoz. Jimmynek mindjárt volt egy szép kapása, méretes süllő lehetett, de a hal sajnos lemaradt.
Én egy kicsit lejjebb dobáltam, mikor úgy 3/4 öt felé intenzív kapás jelentkezett. Jimmy már csak a nagy csapkodást vette észre. Odasietett és izgatottan vártuk, hogy milyen hal lesz. Egy szép, jó 3-as balint sikerült partra emelnünk.
Gyönyörű hal volt. 11-cm-es klasszikus originalra kapott. Az elmúlt napok sikertelensége után előre elhatároztam, hogy valami újjal, egy nagy méretű csalival fogok legközelebb próbálkozni és bejött.
Utána már világosban még volt egy kisebb de szép, egészséges jász. Összességében jó horgászat volt, 3 kapás, 2 hal.
A mai napra az i-t délután sikerült feltennem. A helyi kis Rüdiger Tavunkon már hónapok óta nem voltam a rengeteg törpe miatt. Ma délután a fülledt időben egy ötletem támadt: cuppogtatás. (Matchbot, a damil végén egyetlen horog, azon kenyérkocka). 10 perc alatt kész voltam, irány a tó. Kenyérkocka be, körédobáltam egy kis száraz kenyeret. 10 percet se kellett várnom, mikor egy 3-as tőponty leszippantotta a pár méterre lévő vízen úszó kegyérkockát. Szenzációs volt.
A képek:
picasaweb.google.com/117347066132401636294/Balin

Üdv
Laci
Párás, szürke hajnalon érkeztünk meg Agostyánra. A tó régi ismerősként köszöntött minket, hiszen már több, mint két éve rendszeresen, minden horgászható hónapban meglátogatjuk partjait. A nap még épphogy csak előkukucskált a szemközti dombok mögül, de már keményen…..
szllaci 2011.08.19 11:19:13
Az idei évben már számos alkalommal próbálkoztam halfogással az öreg Dunán, de erőfeszítéseimet ezidáig nem koronázta siker. Nem voltam biztos benne, hogy a kudarcok sorozata a vörös iszap szennyezéshez köthető, vagy egyszerűen még nem indult meg a szezon. A tavalyi év…..
szllaci 2011.07.24 18:23:29
Sziasztok!

Szombaton csak nem tudtam nyugodni. 7 óra a felé kisétáltunk barátnőmmel a Dunára. Már kevesebb volt a hordalék és láttam, hogy a balinok a padkán lévő kb 1 méteres vízben hajtják a kishalakat.
Nekem se kellett több, fél óra múlva már kint voltam a pergetőbottal. (Szerencsés helyzetben vagyok 5 percre lakunk a víztől)
Vittem egy 3 méteres szákot (hogy elérjem az esetleges akasztott halat) és fönti útról próbáltam dobálni, de így nem igazán lehetett szépen elvezetni a csalit.
Így maradtak azok a helyek ahol lépcsőn lehet lemenni.
8 óra után a vízírendőrségnél volt egy szép balin ráfordulás, de nem ette meg a csalit. Feltettem egy kisebb rapalát a második dobásra meg is akadt egy kiló forma szép balin. De a fárasztás közben elvesztetem a halat.
Majd kicsit lejjebb próbálkoztam a pontomkikötötő alatt, itt semmi.
Már sötét volt mikor visszatértem a rendőrség alá még pár dobásra (barátnőm már beült az autóba).
Szép lassan vezettem az SSR rapalát, kifejezetten süllőre várva, mikor meg is érkezett a szép kapás, kb 2-3 méterre a parttól. Egy 25-30 centis szép egészséges süllőt sikerült fognom, életem első pergetve fogott dunai süllője. Nagyon boldog voltam. (Sajnos a telefonom lemerült így nem tudtam lefotózni, a párom telefonján pedig nincs vaku, így alig látszik valami a halból)
Örömömet tetézte, hogy 5 dobás után megismétlődött az iménti jelenet, ugyanonnan ugyanakkora süllőt sikerült ismét megszákolnom.
Utána még párat dobtam és 3/4 tíz felé hazaindultunk.
Összegezve 4 szép kapásból, két nem nagy, de gyönyörű egészséges süllő és egy csodálatos esete

Üdv Mindenkinek
Laci