Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Native

1 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Avagy mitől halnak korán a férfiak... Az előző, szappanos poszt elég szárazon szakmai volt, így most hétvégére jöjjön egy kis lazaság. Az alant látható képsorozat a kilencvenes évek végén a Wallis angol női divatmárka reklámkampánya volt, a következő…..
Native 2010.08.13 15:06:25
Pamacs és penge Cui bono? 2010.05.16 22:48:00
 Összeszedtem nagyjából, kiknek és miért jó a hagyományos borotválkozás. Allergiásoknak, érzékeny bőrűeknek, problémás szőrűeknek: zsilettpengével vagy borotvakéssel hatványozottan irritációmentesebb eredménnyel lehet borotválkozni. A kozmetikumokra is érzékenyek…..
 Irodalom hétvégére: Kosztolányi Dezső írása, Alakok című portréiból. Borbély  (Vagy fodrász? Az utóbbi udvariasabb. Holott a borbély legalább ötszázéves magyar szó, a fodrász ellenben alig százéves, a nyelvújításkor csinálta egy borbély, aki nevét nem…..
 Ismét egy „borotvairodalmi” gyöngyszem, ezúttal N. Kósa Judit tollából. A szerző kedves engedélyével. Úgy képzelem, hogy Léber Kálmán egy tündöklő hajnalon arra ébredt, legfőbb ideje tenni valamit. Hiszen nap mint nap, amikor jó korán reggel megjelent…..
Native 2010.04.10 14:23:01
 Íme egy régi penge. Nem nagy szám: mi, akik szeretünk innen-onnan régi borotvákat vásárolni, egy idő után marokszám pakolgatjuk jobbra-balra a mindenféle korú és márkájú, régi pengéket, amelyeket „ott voltak mellette” címszóval általában a…..
 Egyperces, vagy inkább félperces. A szerző kedves engedélyével.      Apám borotválkozó dobozát a spájzban találom meg, két hónappal a temetés után. A legfelső polcon van, egészen a falig benyomva, egy kekszes bádogdoboz. Poros, rég nem nyitotta ki…..
Native 2010.03.25 12:11:06
 Nem közismert, de tény: a Gillette egyes piacokra még ma is gyárt biztonsági borotvát és tubusos borotvakrémet. A krémekkel nincs is baj, hisz a régi receptet és minőséget viszik tovább, a biztonsági borotvák azonban már inkább a világ éppen elmúló dicsőségét…..
 A pamaccsal és szappannal-krémmel borotválkozók számára legalábbis biztosan. Merthogy lehet, és szoktunk is közvetlenül az arcunkon habosítani, de azért mindig jól jön, ha erre a célra egy-két bögre, csésze is van a háznál. Ezekből pedig a legnagyobb szín-, méret-, anyag-…..
 Létezik egy teljesen idétlen kinézetű biztonsági borotvatípus, amelyet mai, közkeletű nevén slantnek hívunk. Idétlen, mert úgy néz ki, mintha véletlenül ráült volna Fekete László: a fej, és ezáltal a penge nem merőleges a borotva nyelére, azzal nem derék-, hanem más…..
 Egy kis bulvár sosem árt. Nézzük hát meg két, társadalmi pozíciójuk tekintetében egymástól igen nagy távolságra jutott, de egyaránt kalandos élettel dicsekedhető történelmi celeb: III. Napóleon és Jesse James borotváit. III. Napóleon 1852 és 1870 között volt…..
Pamacs és penge Indulás 2010.02.20 20:17:00
 Ez a blog a hagyományos borotválkozásról fog szólni. Több ilyen témájú kezdemény is született már – és sajnos halt is hamvába kábé rögtön azután, hogy a szerzők néhány posztban, obligát módon leírták: technikailag mit, mivel, hogyan... Nos, ebbe a csapdába nem…..
Native fotóblogja 2007.09.23 22:15:00