Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papi66

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
Orbán Viktor vasárnapra virradóra hétmérföldes csizmáját kisuvickolta és úgy rálépett azzal a gyurcsányféle moslékkoalíció szesztől vöröslő nyakára, hogy azok menten kipurcantak a nehéz lábbeli pressziója alatt és csak annyira tellett utolsó szusszantásuk kileheléséből, hogy még egyszer utoljára…..
Kezdjük azzal, hogy ez a háború nem 2022 február 24-én kezdődött. A két ország közötti konfliktus ennél sokkal régebbre nyúlik vissza és abban, hogy ki tehet róla, hogy idáig fajult a helyzet nehéz egyértelmű és objektív módon állást foglalni. Hogy ebben mennyire játszik szerepet Ukrajna…..
papi66 2022.03.16 10:37:35
1./ 1960 ban, a Szovjetunió atomrakétákat telepített Kubába, az USA határától pár tíz kilométerre. Ha elindították volna ezeket, esélye se lett volna az USA-nak - a rövid reakció idő miatt - egyetlen egy rakéta megsemmisítésére sem. Tehát, ha megindul egy háború, abszolút vesztes lesz. Ezt felismerve Kennedy - a harmadik háború kockázatát is vállalva - tengeri, és légi blokád alá helyezte Kubát. A SZU,és Kuba azzal érvelt, hogy egy szuverén ország azt tesz a saját területén, amit akar. Aztán győzött a józan ész, és megállapodtak a rakéták elszállításában, cserében a Törökországba telepített amerikai rakéták leszerelésében. Kinek volt igaza? 2./ Ukrajna- legalább két éve - szorgalmazza azt, hogy vegyék fel a NATO-ba. Ez azzal jár, hogy a NATO, a tagállam hozzájárulásával - bárhová telepíthet - akár - atomrakétát is az adott tagállamban. (Mivel egy szuverén ország azt tesz a saját területén, amit akar.) Ezt -akár, az orosz határ közvetlen közelében is, Moszkvától 150 km-re. Ha elindítják azokat a rakétákat, szinte semmi esélye sincs az oroszoknak, azok kivédésére. Látszik, hogy a jelenlegi ukrajnai vezetést nem lehet eltéríteni a NATO-hoz való csatlakozás szándékáról, ( a NATO is hajlandó erről tárgyalni, - amit jelenleg a magyar kormány akadályoz), ezért egy olyan ukrán vezetést -vagy legalább a mostanitól olyan "atombiztos" biztosítékot akar-, ami megakadályozza azt, hogy a határán ilyen atomtámadó blokád kialakulhasson. Sajnos, a diplomáciai tárgyalások sikertelenek voltak, ezért támadta le Ukrajnát. Most, így szorongatott helyzetben, már a jelenlegi ukrán kormány is hajlandó a semlegességre. Szörnyű, hogy ezért emberek tízezreinek kell meghalni !! Kinek van igaza? Vagy csak én nem értem?
papi66 2022.03.16 10:59:31
@arthurthedent: Szerintem rövidesen vége lesz a háborúnak, mert az ukrán vezetés - lényegében - már elfogadta a semleges státuszt, erre még a NATO-nak, és a nagyhatalmaknak kell biztosítékot adni.
papi66 2022.03.16 11:18:24
@arthurthedent: Látván a nagy veszteségeiket,- és a tárgyalásokon egyre lentebb adó feltételeiket-, megfelelő biztosítékok megkapásakor, abba hagyják a háborút. Legfeljebb a donyecki területek valamiféle önállóságáért fognak még "rugózni".
update: Köszönet mindenkinek, akik kulturáltan és érdemben szóltak hozzá a témához. A kommentelést sajnos éjfél tájban ki kellett kapcsolni, mert egyes kommentelők közt úgy elmérgesedett a "vita", hogy a durva, trágár, személyeskedő hozzászólások már méltatlanok voltak a témához és az egészségügyi…..
Úgy hiszem, most már szólni is kell hozzátok, ha a politikai előadás egy ideje úgyis nektek folyik. Az elmúlt napokban a kormányzat több lépése olyan volt, amiről a választások előtt elfelejtettek beszélni: sem a civilek megtámadása, sem a budapesti önkormányzati rendszer…..
papi66 2014.06.03 17:58:45
@maxell az okoskodó birka: Wikipédia:
"Norvégia csatlakozási kérelmét többször benyújtotta a kormány, de a norvég nép kétszer is leszavazta a tagságot (1972. szeptember 25. és 1994. november 28.)."
Utána néztem...
Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik. Lassan két és fél évtizede követhetjük figyelemmel pályáját, és bármit gondolunk is róla, céljairól és eredményeiről, ennek a korszaknak ő a…..
papi66 2013.08.10 17:52:46
@papi66: Én erre gondoltam:" Az Orbán-kormány nem csak a felcsúti stadiont alapozta meg, hanem az ország csődjét is. Nincs több időnk. Az MSZP és szövetségesei arra kérnek minden magyar állampolgárt, hogy vegyen részt az ország újraépítésében: alakítsuk közösen a programunkat, kormányozzunk együtt. Nekünk a felcsúti stadionépítésnél most sokkal nagyobb feladat jut." Kicsit szájbarágósdi egy bekezdésen belül kétszeri "felcsúti stadionépítés". Mintha Török Gábor blogbejegyzésének utolsó mondanának szeretne megfelelni.
Érdekes életet élnek a politikai közhelyek. Először rettenetesen innovatívak, látványosak, segítenek a megértésben – ekkor még nem is közhelyek, sokkal inkább felfedezések, értelmezések. Aztán egyre többen átveszik, használják, olykor megspórolják vele az érdemi választ,…..
papi66 2013.04.05 10:39:45
@graycivil:Mind ezekben az országokban is féltek ezek az emberek? (És ez csak Nagy brittania!)
/20130403_Brit_adatok_Magyarorszagrol_erkezik_a_tiz
papi66 2013.04.05 10:42:48
@papi66: Bocs, Brittania
Bolyki Gyuri írása Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.  Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani…..
papi66 2013.04.02 19:51:17
@Hókarón a nyuszika: Price: £8,950.00
Bocs, de nem angol fontról van szó? (Annak kissé magasabb az árfolyama!)
Másfél évvel a parlamenti választás előtt megszületett a válasz. A Bajnai Gordon által bejelentett formáció, az Együtt 2014 ugyanis nem más, mint egy kísérlet annak a feladványnak a megoldására, amelyet a jelenlegi politikai helyzet fogalmaz meg a baloldali ellenzék számára.…..
Schmitt Pál lemondott, a kormánypártok hamarosan megnevezik és megválasztják az utódját. Messziről nézve végül minden úgy történt, ahogy ilyen esetekben szokott. Az elmúlt napok fordulatos, önellentmondásoktól hemzsegő eseményei – amelyek átgondoltságukban leginkább a…..
papi66 2012.04.02 18:38:00
@Szimba: Nem hallottam, hanem láttam:
1980-as években, - a beiskolázott, 8 osztályos káderek- 1 éves bentlakásos pártiskola után, közgazdasági technikum által kibocsátott érettségi bizonyítványt kaptak. (Ma már csak úgy lehetne ezt bizonyítani- hogy nem így szerezte, ha az illető mellé tudná tenni a négy évi értesítőt.) Ez után már csak 2 év szakosítóra kellett járni (olyanról nem tudok, hogy onnan valakit- akár UV-ra is küldtek volna), és megkapta a főiskolai diplomát. A megyei első titkár unokatestvére azt a kérdést kapta
diploma védésekor (politikai gazdaságtan szakon!): Mi különbség van a mikro - és makrogazdaság között? Azt mondta, hogy segítettek neki a megválaszolásban a vizsgabizottság... Amúgy SP hozzá képest nyelvészprofesszor.
December 23. fordulópont az Orbán kormánnyal szembeni ellenzék történetében. Végre egymásra találtak a civilek és a pártok, megszületett, valami közös összefogás. De a Gyorskocsis utcai koalíció még nem született meg, és ennek legkevésbé az LMP az akadálya. 23-án egy…..
papi66 2011.12.26 13:07:48
@Gábor217: Felsorolta azokat az átalakításokat, amelyeket az ellenzék rossznak tart, és Ön is. (Elnézést, de a korom miatt, maradnék a magázódásnál.) Ezzel szemben az előzőekben leírta, hogy ez a kormány nem hajtja végre a nagy ellátórendszerek átalakítását. Kérdésem: konkrétan, mit és hogyan? Ezt nem találom egyetlen párt programjában sem KONKRÉTAN, csak lózungokat. Ha Ön tudja, kérem ossza meg velünk is!
papi66 2011.12.26 12:44:30
@Gábor217: Állandóan azt olvasom, hogy a FIDESZ nem hajtja végre a nagy ellátó rendszerek átalakítását (egészségügy, oktatás, nyugdíj, stb). Most, hogy átalakítja, meg az a baj, hogy nem az ellenzék szája íze szerint. Érdekes, hogy amikor ők voltak kormányon, akkor miért nem csinálták? ( A leglényegesebbek egyszerű többséggel elfogadhatók) Nem mondja meg most sem, hogy hogyan képzelné el az átalakítást egyik párt sem, mert tudják, hogy azzal a kopogtató cédulát sem tudná összegyűjteni, nemhogy nyerne. Mert mit is jelentene az az átalakítás, amire az ellenzék gondol, - de nem meri kimondani? Nyugdíjba 70 éves belépés, fele pénzzel, egészségügyben alapellátás, kórházak bezárása, oktatásnál fizetős oktatás, pedagógus elbocsátás. A FIDESZ is így adta elő a kampányban: kis arányú győzelem- kis változás, nagy arányú - nagy változás. Aki értette, az értette, aki nem, az nem (a többség nem)
attraktor A brutális sínszedő 2011.07.02 09:21:00
Így jó Attraktort forgatni: csütörtökön tudtuk meg, hogy pénteken közelről is filmezhetjük a híres vágányépítő szörnyet, szombaton meg már vezetőben is a videó. Az RU-800 S forgatására dél körül érkeztünk Tárnokra, az ígéret az volt, hogy tíz percig álló helyzetben…..
papi66 2011.07.02 19:14:57
@Kimérős szaloncukor (Lédig):
A magyarázat majdnem jó:
1:/ az aláverőgép, nem szabályoz, csak aláver. Ami szabályoz, az az FKG :vágányszabályozó,ágyazatrendező, aljköztömörítő gépekből áll.
2./ ha sürgős a pályasebesség, (és van rá pénz), akkor nem kell várni 3-4 hónapig,előbb engedik át rajta a vágánystabilizátort. Ez megfogja a vágányt és "megrázza" becsületesen, olyan mintha több hónapig közlekedett volna rajta a forgalom.
3./ már ezelőtt 15-20 évvel? is volt egy ilyen vágányátépítő szerelvény (SUZ-nak hívták), körülbelül ezt tudta.(Ha jól emlékszem, Vecsés környékén dolgozott, osztrák tulajdonban, jugoszláv vendégmunkásokkal)
papi66 2011.07.03 23:04:07
www.youtube.com/watch?v=q1SyjiJpfFw
Ezen valamivel több is látszódik a gép munkájából