Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shino.

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eredeti japán borító Ez pedig amivel nálunk is megjelent Uchida Makiko(Suzuki Koyoka) egy nappal a 60. éve elsüllyedt Yamato évfordulójakor jelenik meg és elszánt célja hogy az apja hamvait a tengerbe szórja. Pár emberrel beszél, hogy vigyék el…..
Shino. 2011.07.02 15:41:26
@the little stormtrooper: A Yamató kísérőhajókkal ment. Rombolók, ellátók stb... A kísérőhajók több embert is kimentettek. Valószínű egy másik kísérőre került és a háború végjátékának zűrzavarában elkeveredtek. A városokat egy lista szerint égették porig sorban gyújtóbombákkal az amerikaiak. (Ajánlom A szentjánosbogarak sírja című animét. Gyengébb idegzetűek valószínű egy huzamban nem tudják megnézni. Szívszorító.) A tengerészet megszűnt. A főparancsnok akiről beszéltek, hogy egy bunkerben volt meghalt. A bunker Okinaván volt ahova tartott a hajó. Ott lett öngyilkos a szobájába amikor elesett a sziget. A falon még ma is látni a halálversét amit akkor írt, és ott vannak a gránát repeszeinek nyomai is amivel megtette ő és még páran. Kibiztosították és fejhez vagy mellkashoz szorították. (Ilyet láthatsz a Levelek Iwo Jimából című filmben.) A hajó meg azért volt csak odaútra feltöltve üzemanyaggal, mert az volt a terv, hogy ha eléri Okinavát, akkor a partra futtatják és parti erőd lesz.
Kétségbeesett lépés volt így feláldozni a tengerészetet időnyerés céljából.
Arra most nem térnék ki, hogy milyen technikai ugrás történt a hátországban. A kapituláció után az amerikaiak ledöbbentek, hogy néhány hét, hónap és elég durva dolgok történnek Amerikában és a Csendes óceánon.
Shino. 2011.07.03 15:37:11
@the little stormtrooper: 269-en menekültek meg a 2800-ból.