Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valencia

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsibbadt lábbal álltam fel a vécéről, ahová cigizni járok esténként, amikor hideg van a teraszon. Kezemben a notebookkal, letolt tréningben csoszogtam ki a nappaliba a feleségemhez: - Nézd, ezt most megvesszük neked! Rita ölni tudott volna a szemével. Aztán megnézte a képeket. - De…..
Ez most -ennyi hallgatás után- csak egy leleplezés szeretne lenni a magyar használt piac "sajátosságairól". Mert hát ugye, mit is tehet az ember, ha szeretne egy családi járgányt, legfeljebb 2,5 millióból? Ha körbenéz a piacon könnyedén rábukkanhat a KIA Cee'd-re…..
Valencia 2011.07.06 10:36:51
@Ciri:
ÉÉÉrdekes, a gyakorlatban mégis szemre kiszúrja a szakember, hol volt javítva, főleg, ha sz.rul, azt még egy laikus is észleli. A kopogtatásos módszert is alkalmazzák. Azt egy szóval sem írtam, hogy festékvastagságmérő nem kell, de azzal is végig kell méricskélni mindenhol.
Pár évtizede mennyire volt elterjedt a festékvastagságmérő?
Előbb gondolkozni kellene, azután belekötni valamibe.
Valencia 2011.07.06 11:01:31
@acsa77: Nem jó megfogalmazás, hogy a vevő igényli. Értem a gondolatmenetet, de sajnos mindez nem működik a gyakorlatban. A saját példámon keresztül: eladó az alfa 156-osom 1999 évjárat és valós 235000 km van benne. Mindenki aki hívott sokallta.
Nem fogom tekergetni de nem is adom aprópénzért, amennyiért a visszatekert, de láthatóan sokkal rosszabb állapotban lévők vannak, néztem kereskedésekben és magánembereknél is ugyanilyen korúakat viszonyításképpen. Hiába volt gondosan karbantartva, hetente vaxolva, csak minőségi olajjal feltöltve, hiába az törésmentes, szép állapot, nem hiszik el és el sem jönnek megnézni. Az állapotának megfelelő árban adom, nem a km szerint, így is kb. ott van árban, mint a többi ilyen korú, csak azok jobbára "keveset futottak". Már ott tartok, hogy nem adom el. Céges autót kapok, ezért menne a háztól, de majd az asszony eljár vele.
Ha valaki nagyon jól akar járni és hisz a garázsban álló, csak hétvégenként használt, kevés km-el olcsón eladó autók legendájában, az meg is érdemli a visszatekert órájú roncsot.