Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöldike76

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bárhol is járt az ember az országban tavasszal, mindenhol sárgállott a vidék: a repce (és a kukorica) lett az idei szezon slágere a gazdák között. Nem véletlenül: piacuk kiszámítható termesztésük tisztes nyereséget hoz. A repce reneszánsza azután jött el, hogy…..
zöldike76 2011.07.01 13:01:09
@Lew Archer: a 7 milliárd éhes szájjal való riogatás mindig hatásos, csak éppen nem vezet sehova. Tudomásul kell venni, hogy a világ egy jelentős részén egyenlőre az éhínség a népességszabályozás bevett eszköze. Szurkoljunk nekik, hogy minél előbb túllendüljenek ezen a fejlődési szakaszon. Az ingyen osztogatott élelmiszersegélyezés csak arra jó, hogy a kialakuló helyi termelés csíráit is tönkre tegye, és minél tovább fenntartsa a mostani nyomort.
Aki gabonát vagy takarmányt tud termelni az mindig is a lehető legjobb áron kívánja azt értékesíteni, nem pedig segélyként szétosztogatni. A magyar kormánynak nem lehet más célja mint annak az elősegítése, hogy a rendelkezésre álló termő területeken a lehető legjövedelmezőbb gazdálkodás folyhasson, előre kiszámítható feltételek mellett.
Magyarországon rendszeresen keletkezik több millió tonna gabona felesleg. Ha ezt etanol termeléssel lehet a legmagasabb áron hasznosítani - import olajat kiváltva - akkor ezt kell tenni, és ezt kell támogatni. Egy támogatás mértéke lehet vita tárgya, de most éppen a ló túloldalára igyekszünk átesni a mértéktelen jövedéki adó emeléssel.