Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K David

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán emlékeznek még Gergőre, aki annak idején egy levélben mesélte el, hogyan indult feleségért Chilébe és hogyan kötött ki végül egy Renault Thalia kormánya mögött. Nos, Gergőék életében azóta történt egy s más, míg végül Londonban kötöttek ki, ahonnan szintén…..
K David 2011.07.01 11:54:27
Sziasztok!
A londoni autózás tényleg nem egyszerű, és nem is olcsó, de a cikk irója sok helyen túloz a költségeket illetően. Az üzemanyag 1.40 GBP körül van, ami a mostani árfolyam mellett 400-450 Ft-ra jön ki.
A 2500 GBP-s casco túlzás! Én három éves friss jogosítvánnyal most 580-at fizetek egy 1.8-as benzinesre, igaz, annak idején 900-ról kezdtem. A biztosítási piacon nagy a kínálat, az árak eléggé eltérőek hasonló szolgáltatás mellett is. Tájékozódni kell, s ha már egy évet lehúztunk valahol, akkor nagyon finom angol stílusban, de kellően kitartóan el lehet kezdeni alkudni, no meg kijátszani egyik biztosítót a másikkal szemben. Nem szeretik, ha azt mondod, hogy máshol olcsóbbat láttál, és azonnal kész vagy átpártolni. Ehhez persze türelem kell és higgadtság. A balkáni stílustól a falra másznak (én kezdetben próbálkoztam vele, nulla eredménnyel, viszont a saját vérnyomásom rendesen felment tőle).
A londoni behajtási engedély, a congestion charge drága egy napra, de aki a zónán belül lakik, 90% kedvezményt kap az éves díjból. Évi 70-80 000 Ft tűrhető összeg. Ha pedig nem laksz a zónában, nem is nagyon kényszerülsz rá, hogy használd hétköznap nap közben, amikor fizetni kell. Kocsival járni a belvárosba dolgozni pedig nagy-nagy luxus. Amúgy a zónát idén csökkentették, most már - londoni viszonylatban - egy nagykörútnyi területről beszélünk, ráadásul a fő észak-déli átjárónál, a Victoria-Hyde Park Corner tengelyben díjmantesen lehet közlekedni.
Az utcai parkolás a lakóknak Westminsterben, London szívében 130 GBP, 40 000 Ft, ez az itteni árakhoz képest fair, főleg, hogy az utcák tiszták, a kocsit jóval kevesebbszer kell mosni. A gond inkább az, hogy bár a lakóknak kijelölt helyeken "idegenek" nem állhatnak meg, elég kevés hely jut egy-egy házra, úgyhogy sokszor kell harcolni érte...