Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LéIekhajó

39 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan nem tudják, hogy közeli hozzátartozó halálakor "szabadnapot" vehetünk ki, hogy szeretteinket elkísérhessük végső útjukra. Sokszor azonban a munkáltatók sem tudják pontosan, kinek jár a temetési szabadság és tudatlanságból olykor félre tájékoztatják a…..
Sok különös járműről hallottunk már, melyeket temetéseken használnak a koporsó szállítására. De talán az egyik legfurcsább ez a páncélozott FV432-es lánctalpas. Különcök számára bármikor kölcsönözhető... Forrás: itv.com (videóval)..
Rabok temetése hozzátartozók, család nélkül, rabtársak által elföldelve az Egyesült Államokban. ..
Nyitott kapukkal, de ez alkalommal az élőket várja a Budapesti Temetkezési Intézet csömöri hamvasztó üzeme 2012. május 19-én, szombaton (Csömör, Főnix u. 1.). Sok városi legenda és tévhit él az emberekben, melyek eloszlatására rendez nyílt napot a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.  csömöri…..
Életünk során többször kerülünk olyan helyzetbe temetésen, vagy a mindennapok során, hogy ismerőseink számára illene együttérzésünket kifejeznünk. Nem mindennapi, kényelmetlen helyzet ez, ezért sokan nagy ívben el is kerülik ezeket a szituációkat, de sokszor még a gyászolót…..
Úgy tűnik, 2012 őszére csúszik a temetkezési törvény módosítása. A hamvak haza vitelével kapcsolatban már korábban kifejtettem a véleményemet, de most gondoljuk át, van-e gyakorlati teendőnk ezzel kapcsolatban! Napi munkánk során egyre több olyan megrendelésünk van lejárt temetői sírok, urnafülkék…..
Abban az esetben, ha valakinek olyan gyógyíthatatlan betegsége van, mely elviselhetetlen fájdalommal, vagy fogyatékossággal jár, lehetőség van arra, hogy a beteg döntsön arról, hogy méltóságát megőrizve, saját elhatározásból, véget kíván-e vetni szenvedésinek. A DIGNITAS nevű svájci szervezet…..
Lehet, hogy nem vagyok túl trendi, de számomra kicsit zavarba ejtő, ahogy az egyik magán finanszírozású novoszibirszki krematórium kinéz. Óriási park, narancssárga, klasszicista stílusban épült palota, monumentális szobrok, teraszok, különleges formaruha és ceremóniák, modern…..
LéIekhajó 2012.03.11 17:18:57
@Coco Binky:
Nahát!? Köszönöm!
És azért van moziban felravatalozva, mert színész?
Nekem is fura egyébként. Amerikában is nyitott koporsóban szokták, de ott van hozzá az a speciális balzsamozási eljárás, amit gondolom, az oroszok nem csinálnak minden esetben...
Noah Scalin 2007 nyarán elhatározta, hogy egy éven keresztül, minden nap készít egy halálfejet. Ígéretének megfelelően 366 koponyát készített szinte bármiből: spagettiből, óvszerből,  görögdinnyéből, kockacukorból. Elindította a Halálfej blogot. A projekt olyan sikeres…..
Sok család - különösen Budapesten - a magas sírhely árak miatt, vagy mert szeretné elhunyt családtagjának hamvait otthon, vagy a természetben elhelyezni, hamvasztást követően haza viszi a hamvakat. Felmerül azonban az igény, hogy bár nem temetőben helyezik el, méltó módon…..
Képgaléria Whitney Houston temetéséről >>> ITT<<< ..
Temetés Fábián Tamás temetése 2012.02.11 19:19:00
Munkánk során viszonylag ritkán tapasztaljuk azt, hogy a hozzátartozók mindenre kiterjedő gondossággal tervezik meg a temetési szertartást, választják ki a kellékeket. Különösen szép gondolat, hogy az Etiópiában elhunyt Fábián Tamás geológus hamvait egy gyönyörű ametisztbe…..
Egyre többen keresnek nálunk különleges színű, formájú temetkezési urnákat, ereklyetartókat, kegyeleti ékszereket, korszerű, környezetbarát, alternatív temetkezési formákat. Az ő számukra kínálunk megoldást webáruházunk külföldi és haza termékekből gondosan összeállított, széles választékával a…..
Gyakori kérdésként merül fel a temetést megrendelő családoknál, hogy mi a teendő az elhunyt nyugdíjának folyósításával kapcsolatban. Fontos tudni, hogy a nyugdíjast a halál napját magába foglaló hónap végéig esedékes ellátás illeti (illetné) meg. Arra a hónapra még a…..
A diktátor 69 éves volt és 17 éve kormányozta az országot. Halálhírét könnyek közt jelentette be az állami tévé bemondója, temetésén százezrek zokogtak hangosan. ..
Tapasztalataink szerint az utóbbi időben megszaporodott azoknak a száma, akik a magas sírhely árak miatt, elsősorban anyagi okokból kénytelenek haza vinni elhunyt szerettük hamvait és valamilyen alternatív, a kegyeleti szempontoknak megfelelő elhelyezési módot keresnek egy személyes hangvételű,…..
A temetkezési törvény átfogó módosítását kezdeményezi a Fidesz. Végre! Igen! Fehéredjen a gazdaság, ne lehessen szakképzettség nélkül temetkezési szolgáltatói tevékenységet végezni, legyen olcsóbb a temetés! Egyetértek!De azt, hogy szeretnék a hamvak hazavitelét …..
LéIekhajó 2011.11.03 14:00:00
@tulipän: jogszabályban vannak meghatározva azok az esetek, melyeknél most is kötelező a nejlon zsák használata (pl. helyközi szállítás, vagy bizonyos fertőző betegségek esetén). Nem előírás, hogy átlátszó legyen, de a ravatalon esztétikusabb, mint a fekete.
LéIekhajó 2011.11.19 13:29:45
@egy kolléga: Nem tudom. Mit javasol, kedves kolléga? :)
Az özvegyi nyugdíj hozzátartozói ellátást jelent, melynek az a célja, hogy az egyedül maradt házastárs/élettárs életszínvonalát megkönnyítse. Az özvegyi nyugdíj, illetve a mindenféle hozzátartozói ellátás specifikuma az, hogy az ellátás megítéléséhez meg kell felelnie…..
Egy kis időre elhallgattunk. Apukám időközben, ahogy a gyászjelentés szövege is szólt: hosszú betegség után, életének 72. évében elhunyt. Hasnyálmirigyráknál nincs kecmec. Nem kell hozzá se dohányozni, se inni, se túlsúlyosnak lenni. Csak jön és öl. Már januárban is csak kb. 3 hónapot ígértek az…..
Halottak napja előestéjén sok helyen hosszan szólnak a harangok a halottak emlékére. Idén lélekemelő hangversenyre várjuk az emlékezni vágyókat,melyen közreműködik a Művész Szimfonikus Zenekar, karmester: Gulyás Nagy György. Műsor:Bizet: Agnus DeiW. A. Mozart: g-moll…..
Néhány óra telt még csak el, hogy Steve Jobs meghalt, a munkásságát méltató megemlékezések mellett máris különös kreálmányok lepték el az internetet, ízléstelen keselyűkből úgy tűnik, van elég. Vegyük például a betegségéről és leendő temetéséről fotókkal,…..
Most, hogy temetkezési vállalkozóként munkánk révén gyakorlatilag mindennapjaink részévé vált a halál,  folyamatosan figyelem, ki hogy próbálja elkerülni napi szinten a halál emlegetésével járó kényelmetlen érzést.  Az egyik koporsó forgalmazó például nem koporsókat, hanem következetesen "dobozokat"…..
LéIekhajó 2011.10.03 16:09:10
@lutria: Kórház nem adhatja ki ruha nélkül és a hamvasztó sem veszi át meztelenül.
LéIekhajó 2011.10.03 16:59:44
@alfredaurel: Ez de jó! Köszönöm!
Temetkezési kultúránk átalakulóban van, elsősorban a globalizációnak és a magyar társadalom utóbbi néhány évtizedében végbe ment változásnak köszönhetően. Figyelemre méltó körülmény, hogy az emberek egyre kevesebbet tudnak szeretteik temetésére szánni. Elsősorban anyagi…..