Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabrielle81

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter azt kérdezte, hogy kihez mehetnénk Jézuson kívül. Az Őrtorony azt állítja, hogy a KIHEZ valójában HOVÁ-t jelent.Biblia:János 6:68: "Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad." - Károli2 Kor. 1:21: "A ki pedig minket…..
gabrielle81 2012.02.21 15:15:43
@sefatias: Mostanában és már régebben is eszembe jutott az a gondolat ,hogy mi lett volna akkor , ha máshová születünk ahol nem a kereszténység az elismert fő vallás akkor Buddhisták lennénk,vagy a hinduizmus gyakorlói , vagy hinnénk a reinkarnációba, vagy meditációink alatt a jeget megolvasztanánk magunk körül ,vagy hinnénk a Dalai Láma szavainak és szentként fogadnánk el, hogy melyik szent könyv lenne az amit hitelesnek fogadnánk el Védák és a többek stb. Nekem érdekes gondolati szinten. Ezt régebben írtam és kapcsolódik az előzőhöz, de ne aggódj nem leszek vallásos.
gabrielle81 2012.02.21 15:18:33
@sefatias: Az" Atyát" idéztem a filozófiában nincs atya infaustustól idéztem. :)
gabrielle81 2012.02.22 20:12:49
@névtelenül: " Lélek által mégis beléphetünk oda. " Ez mit jelent ?
" Isten Országa köztünk van." - bocsi, de ezt sem értem.
Minden levélnél " Áldás, Békesség!" - Ennek mi a jelentősége nálad Én full hülye vagyok az ilyesmihez .
  Nem tudom ki, hogy volt vele, de én a 16 év alatt, amíg Jehova Tanújaként tevékenykedtem, soha nem éreztem azt a boldogságot, amiről az Őrtorony-kiadványok írtak, és amiről a kongresszusokon beszámoltak a „boldog” testvérek. Pedig két évig még általános…..
gabrielle81 2012.02.18 19:13:26
@sefatias: Ne haragudj ,de nem értelek . Te biztos érted saját magad,de...
" egyszer csak elmúlt. kettétört. két évig kínlódtam. és úgy éreztem semmi keresnivalóm ott. aztán kiközösítettek, azóta megint élvezem az összejöveteleket :D ott vagyok szinte mindegyiken. bár néha piszkosul unalmas,"
Miért jó neked ez ?
Tőlem járjál érezd jól magad, de valami nem stimmel , hogy látod?
Ez személyiség torzulás a szekta hatására nem tudsz elszakadni a 18 év miatt ami normális valahol, de bennem az a kérdés merül fel mik a céljaid?
Maradni , vagy nem maradni ez itt a kérdés ...
nem bántani akarlak, de ha nem vagy megkeresztelt , sőt kiközösítettek mi vonz téged oda?
gabrielle81 2012.02.20 08:43:02
@reboot: Jó kérdés? Egy nagy like érte :) (Y)
gabrielle81 2012.02.21 06:23:00
@lilliana33: Kicsit ,olyan,mintha az én történetem egy részét írtad volna le. Te most úgy vettem ki a szavaidból nem vagy elkülönülve, vagy nem jól gondolom?
Ez a képmutatás amit írtál velem is megtörtént, ha nem azt csinálod ,vagy gondolkozol,mint Ők akkor rossz szellemi állapotban vagy nem imádkozol eleget , nem olvasod a Bibliát , kiadványokat, pedig nálam korántsem erről volt szó nem tudták elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák és nem illeszkedtem be a "kocka" fejű társaságba így akik azt mondták a barátaim rövid időn belül az ellenségeim lettek és egy darabig külsőleg nevettem , de bent a szívem mélyén már halott voltam, ezért is hagytam abba.
Egy ember érzelmi terrorban nem élhet mások kénye-kedve miatt, ezért elkülönültem ami nagy érvágás volt nekik.Soha nem gondoltak volna erre meg is írták a nagyobb érvágás a férjem volt Ő is otthagyta Őket és csak a kívülállók számára a MIÉRT? - kérdés maradt.
A családom anyám, apám teljesen elhagyott az unokájukat sem látogatják talán ez a legdurvább benne,mivel most,már az elkülönültekkel nem lehet érintkezniük ez is azt mutatja , hogy a Társulat attól fél ,hogy lavina indul be és a családok elhagyják ezt a szektát. Remélem így lesz ,mert családokat tesznek tönkre és hagyják el a másikat és mennek az utcán el egymás mellett úgy, hogy úgy tesznek, mintha nem is ismerték volna csak megszülték volna Őket . A gyülekezeti tagoknak rendszeresen köszönök már csak azért is nem bosszantásból, hanem azért hátha elkezdenek gondolkodni hova járnak és , hogy tizenév után, ha más nem köszönni illik.
 Vajon hány hetet kell eltöltenie egy szektában egy átlagembernek, hogy őszintén ne akarja elolvasni az "ellenség" írásait?..
gabrielle81 2012.02.19 19:55:59
@sefatias: Tudod megint ez képmutatás, ha nem tetszik , rosszul érzed magad valahol miért vagy ott?
Válaszold meg magadnak.
gabrielle81 2012.02.20 06:20:35
@sefatias:" kicsi gyermekkorom óta hiszek"-azt hittem ilyen neveltetésed volt, mert egy kisgyermek ritkán szívja anyatejjel magába az isten hitet.
Ne haragudj,de sokszor önmagad cáfolod meg pl.ezzel "az elmúlt két három évem se lett volna olyan rossz. de most megint jó. isten azt akarja hogy élvezzük az életet." - Ha élvezed az életet akkor miért nem tartod be azt amit a Biblia ír, hogy a hitehagyottakat kerüld el nagy ívben ehhez képest itt beszélgetsz velünk keresztényi lelkiismereted az ilyenkor működik?(mert azt mondják kellene)
Igen, józan logikát kértem, de nem tudsz ilyet mondani úgy látom.Én úgy látom neked csak a Biblia a mérvadó és kitekinteni nem mersz, pedig a valóság messze van attól amit a Biblia és a kiadványok írnak.
Hogy én miért hittem? Jöttek aTanuk gyerek voltam így neveltek egy gyermek befolyásolható ilyen-olyan módon amit nem részletezek, mert magán ügy .Anno teremtés könyv megfogott, de több szempontból is megdőlt Jehova létezése számomra, szervezete, képmutatás, őrtorony irányítású szemlélet mód,és azt hiszem lehetne még sorolni.
Egyébként istenben, mint alkotóban nem hiszek az , hogy valamilyen úton-módon létrejött az emberiség nem tartom a véletlen művének , de egy szívtelen istennek sem aki ezidáig, ha a Biblia történelmébe visszatekerünk több embert ölt meg ,mint sátán.Ezek tények.Én válaszoltam a kérdésedre remélem te is tudsz konkrétumokkal szolgálni, mert érzelmi alapon megközelíteni dolgokat nem lehet minden esetben.
gabrielle81 2012.02.20 08:35:19
@sefatias: Te tudod .Én nem harcolok senkivel és semmivel. Nem tudtam, hogy kiközösítettek. Sorry. Akkor hitről nem értem minek beszélsz , de nem baj,mert nem is akarlak érteni azok után , hogy kevered az szezont a fazonnal. További szép napot!
Noha ez egy elég hosszú elkülönülő levél, amelyet hamarosan be fogok nyújtani a helyi vének testületének, gondosan kifejti, hogy miért nem hiszek már abban, hogy ez az egyetlen igazság a földön napjainkban. A levelem nem bizonyos emberekkel szembeni nézeteltérésen vagy egyedi…..
gabrielle81 2012.02.15 12:59:40
@karalabe4:Igen, egyetértek " a felsővezetők között lennének olyanok, akik nagyon félre lennének vezetve "közöttük nem valószínű, hogy van akit megvezettek,de ahhoz nagyon fenn kell lennie. Körzetfelvigyázó, különleges úttörő is megvezethető, de bárki, ha nem kapcsol időben volt ilyen is már Ő sincs a JT-ék között.Nem minden az aminek látszik sokszor a náluk magasabb pozícióban lévők és nagyon közel ülők a tűzhöz a hunyók és abból kevés van Magyarországon azok sem a vének, sem a körzetfelvigyázó,de a kerületfelvigyázó is kiesik a körből. A piramis rendszer csúcsán kell keresni ott viszont sokáig nem kell, mert mind tudja , hogy kamu az egész.
gabrielle81 2012.02.15 14:45:25
@Virago_1000: Én sem írtam alá és tudom pofátlanságnak hangzik, de én bizony amikor a körf.ott volt megnéztem :D.(nem részletezném milyen körülmények között.Kíváncsiság :). )
Rajta van a neved, mikor keresztelkedtél és 1 hónapban mennyit prédikálsz. Ez volna a titkos hírnök kártya ezt nézegeti meg a körzetfelvigyázó és ebből állapítja meg, hogy te jól szolgálod Istent, vagy nem , ha nem akkor beszélgetnek veled egy nagyon "buzdítót" ami után félig lelki nyomorék leszel, vagy nem.
gabrielle81 2012.02.18 15:11:23
@mjt: Ez engem is érdekelt és érdekel, hogy az adataimmal mit csinálnak, vagy rájuk milyen jogszabály vonatkozik.
A 2003. évi XLVIII. törvény
a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról
szóló 1992. évi LXIII. törvény módosításáról 15. § A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.Talán az utolsó mondat az amivel nekik kikerülhető a tájékoztatás, de nem tudom.Ezt a 1992-es törvényt valamelyest bővítették 2003-ban.Biztos találnak valami kibúvót ez alól.
                    Sziasztok! Én 1992 óta vagyok Jehova Tanúja. De. Mivel pilóta vagyok és járom a világot és látok sok mindent ezért úgy gondolom, hogy az értelmi képességemet nem szeretném a Királyság Terem kapujában hagyni. Ott…..
gabrielle81 2012.02.18 10:38:14
@Catilina.: Ebben teljesen igazad van "e világi szemmel" nézve csúsztak le róla,mert az ő hite szerint az új világban lehet még saját gyereke, csak időközben rájöhetnek arra, hogy még sincsenek jó helyen akkor majd csodálkoznak és kapkodhatnak gyerek után azokkal együtt akik ugyan így vélekednek, mint Ők. Láttam már olyat is, hogy nagyon szeretett volna gyereket szinte bele volt betegedve és nem volt boldog, 40 éves elmúlt, de az igazságért nem vállalt. Mekkora csalódás ez ezeknek az embereknek, mert szívük mélyén érzik, hogy a normális élet része a gyermek a család, de nem Ők ide-oda vándorolnak amit egyébként sokan, főleg a nők nehezen viselnek. Önmagukat ámítják és sokan azért ezzel tisztában vannak.
gabrielle81 2012.02.18 11:01:48
@mjt: Nem könnyű ez így neked most, de óriási lépést tettél, hogy abba hagytad.Ne add fel tarts ki abban amit helyesnek látsz. Láttad a tényeket, hogy sok simlis dolgok vannak JT-nél. Ez nem lehet az a hely ahol boldog lehet az ember, ha nincs válasz a kérdéseidre.Igazán szerettek volna azon lettek volna, hogy felkeressenek és ne hagyjanak "elveszni", de mint írod ilyen nem történt. Jól döntöttél! Kitartást kívánok neked!
gabrielle81 2012.02.18 11:03:33
@Johnny Joker: Így igaz! Nem éri meg nekik.
„A császárnak, ami a császáré”?Jehova Tanúi újra és újra azzal kérkednek, hogy becsületesen megfizetik az adót, és úgy általában mindig betartják annak az országnak a törvényeit, ahol élnek. Nagyon sok tapasztalat jelenik meg kiadványaikban, amelyek ezen…..
gabrielle81 2012.02.04 17:23:41
@Karlheinz Hartkopf: Nagyon igaz!!! Az ingyen munka az a legjövedelmezőbb és még " önkéntes " is. Királyságterem építés az "önkéntes " építők annyi pénzt amit sokan "önként" adtak még nem láttam. Az egyik testvérnő annyit adományozott az étkeztetésre, egyébként állítólag a nincs rá szükség a Társulat állja, hát ez csak részben volt igaz. Építkezés = Káosz , sértődések, veszekedések , de rendesen és elvárják, hogy önként részt vegyél benne vegyél ki szabadságot, ha nem jön össze akkor a duma az megy a háta mögött ott sem volt mit akar? Sok szakképzetlen önkéntes az építkezésnél is, ha szakképzett meg bele van fáradva az egészbe.Azt mondják Jehova népe a "boldog Isten" népe. Az," boldog" meg "önkéntes"".
Idézet az Őrtorony 2012. április 15-i számának 12. oldaláról: "Mi a helyzet akkor, ha az egyik rokonunkat vagy közeli barátunkat kiközösítették? Ebben az esetben próbára van téve a lojalitásunk, mégpedig az Isten iránti, és nem a személy iránti lojalitásunk. Jehova figyel,…..
gabrielle81 2012.02.03 10:21:19
@Csuti77: Nos, amit ehhez tudok hozzáfűzni annyi lenne, ahogy olvasom ezt a blogot sokszor túlkapás van. Jehova Tanuit nem védem, de az általánosítást utálom.Mindenkinek joga van ahhoz, hogy tájékozódjon Én is ezt tettem anno és rájöttem sok dologra a vallásokkal Istennel kapcsolatban. Szerintem Aki már ilyen blogot olvas egy ideig dilemmázik mit tegyen majd ott hagyja a JT-ket és más egyházat is ,mert valljuk be nem csak a JT a hunyók. A térítésről meg annyit , hogy itt igenis megpróbálnak néha napján téríteni csak más módszerrel, mint a Tanuk .Többször is megpróbáltak. A Bibliából való utalások fényes bizonyítékai annak, hogy téríteni szeretnének egyesek, hát ennyi a véleményem.
gabrielle81 2012.02.04 06:37:49
@sefatias: Pl. az a személy aki kereszt képpel kommentál, de van itt más is. Úgy látom vannak más vallásúak is itt az oldalon ami természetesen nem baj csak engem hagyjanak :)
gabrielle81 2012.02.04 10:17:45
@Csuti77: A térítés számomra nem azt jelenti minden esettben, hogy menj ide ,vagy oda, hanem az elmémet akarják befolyásolni az Ő nézetük szerint. Saját nézetem és tiszteletben tartom azt amit Te gondolsz.
  Elárvult lelkek örvényben A hit kárvallottjai                   Válságban van? Úgy érzi, kicsúszott a lába alól a talaj? Spirituális élményre vágyik? Elege van az egész világból, fojtogatja a társadalom közönye, nincs egy közösség, ahová…..
gabrielle81 2012.02.03 12:36:12
@gabrielle81:" Tények" tükrében lesz mit olvasni.
gabrielle81 2012.02.03 19:11:51
@sefatias: egyetértünk sok helyen jártam sok-sok embert ismertem nem álok a tanuk mellet ,de ekkora baromságot nem mondanék rájuk.Sokan nem tudják, mi az,hogy skizofrén és keverik a depresszióval ami népbetegség.
1996-ban keresztelkedtem meg, mint Jehova Tanúja. 16 év után úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább részt venni a Tanúk tevékenységében. Hogy miért döntöttem így? Elsősorban a nagymértékű képmutatás miatt, amit tapasztaltam. Íme egy történet, amit vénként éltem át az egyik…..
gabrielle81 2012.01.28 20:13:59
@sefatias: Nem tudom ki miben hisz Én nem hiszek a szent szellem általi kinevezésben.Nem vagyok meggyőzhető erről, számos példát láttam erre anno nincs ilyen. Átvágás az egész amit nem szándékosan tesznek többnyire, hanem szimpátia alapján az pedig nem szent szellem általi kinevezés, hanem szimpátia általi kinevezés.
gabrielle81 2012.01.28 20:24:44
@bigpast: Az már nem most volt az az igazság , úgymond sok pozícióban volt most teljesen elvan veszve, elég jól ismertem az utóbbi infóm szerint ki lett közösítve, de mivel vele nem tudok beszélni sem az ismerőseivel kíváncsi lettem volna rá miért ez a nagy változás az életében.No , mindegy ha valaki tud róla és gondolja megírja tegye meg.
gabrielle81 2012.02.01 05:30:44
@leslie07: Nem hiszek sem istenben sem ,sem a szent szellemben , de tisztelem mások véleményét.
Jehova Tanúi azt állítják, hogy fontosak számukra a gyermekek, én azonban ennek az ellenkezőjét tapasztaltam. Már az is furcsa, ahogyan a gyermekvállaláshoz viszonyulnak. Az átlag Tanú idegenkedik a gyermekvállalástól, sőt egyesek kifejezetten megvetik. Gyermektelen vének és…..
gabrielle81 2012.01.31 05:40:03
@kicsella: Elméletben sem jók. Nyafizott a gyermekem ami normális egy 2 évesnél .Javaslat : vidd ki a teremből és adj a popsijára egyet.Nem tettem meg természetesen, másik kiváló tanács az etetéssel volt kapcsolatban, hogy nem szabad összejövetel alatt enni, csináljam úgy , hogy előtte etessem meg mielőtt eljövünk. Egy 1,5 éves gyereket ?Nincsenek tisztában azzal mit kell tenni egy gyermekkel.
gabrielle81 2012.01.31 05:47:06
@Csuti77: Ezeknek sokszor csak a szájuk nagy és azért mondják ezt ,mert a férjük nem akar gyereket.Volt egy ilyen eset is, hogy szóban azt mondta nem akar gyermeket majd később azért megemlítette a barátnőmnek , hogy 30 évesen azért már csak szeretne .Én akkor voltam terhes amikor ezt mondta ,végül kiderült, hogy direkt nem védekezett tablettával , persze a férje ezt nem tudta és jött is a baba. Természetesen a testvérnő ráfogta a gyógyszerre, hogy nem használ valamivel meg kellett magyarázni a gyermeket.Őket szoktam "csoda útján megfogant gyermekeknek " hívni.
gabrielle81 2012.01.31 10:15:22
@karalabe4: Természetesen ez Mindenkinek magánügye,de a legtöbb nő akar gyereket, szeretne férjhez menni nem a "massza" kedvéért, hanem így érzi jól magát. Azon is sok múlik ki mit kapott hozott otthonról.Nagycsaládban nőtt fel,vagy nem elvált szülők gyermeke,vagy nem, de sorolni ezt még lehetne. Mindenesetre igazad van abban teljesen, hogy ez egy magánügy dolog, főleg ha valakit ezzel piszkálnak.
"Azt hiszem Jehova Tanúi vallása egy olyan hihetetlen, de tragikus társadalmi kísérlet, amely azt bizonyítja, hogy az elme akkor a legsérülékenyebb az agymosásra, amikor egészségtelen állapotban van. Úgy tűnik, hogy vonzza a kétpólusú, skizofrén, depressziós és a paranoid…..
gabrielle81 2011.08.05 19:41:38
@3 Péter: Azt hiszem te talán JT vagy a lelkiismereted merre jár ilyenkor amikor "hitehagyott oldalon irkálsz ?
A depresszió ami itt meg volt említve sajnos JT között tapasztalatból tudom nagyon gyakori .
Ezen nem segít sem a szent szellem ereje sem Isten mindenható volta .
Mivel a Tanukat egy maximalista életre nevelik , bár azt mondják nem jó mégis mást tesznek így soha nem fogják magukat jól érezni ,mert értéktelenség érzését ültetik beléjük a jó szándékú tanácsaikkal . a mi gyülekezetünk 80%-a szorongáscsillapítón élt . Vajon ez a boldogság amiről a Biblia ír ? Ezek a személyek tanúskodtak buzgón , olvasták a bibliát a kiadványokat mégsem sikerült kilábalni belőle , imádkoztak ,mit kellett volna még tenni ?
Sokan nem ismerik fel azt ,hogy orvoshoz és életmód váltásra van szükség ahhoz , hogy kilábaljanak belőle .
Az orvos menni az nem jó , mert ciki Isten nem segít akkor mit tegyenek ?
Nem jó , ha elmondják másnak , hogy hová járnak orvoshoz ,mert lenézik őket .
Ez volna a testvéri szeretet ?
 Szeretném bemutatni nektek a Prince néven ismert zenészt, aki 2001 óta Jehova megkeresztelt Tanúja: Itt mindent megtaláltok róla ebben a témában: http://www.dannyhaszard.com/prince.htm Akár hiszed, akár nem, házról házra prédikál Jehova Isten eljövendő Királyságáról,…..
gabrielle81 2011.08.02 12:42:18
@karalabe4: Nézd nem gondolom , hogy a véleményünket szégyellni kellene .
Én leginkább arra gondoltam ,hogyha valaki már nem JT attól még nem kell az idejének nagy részét ezzel tölteni , mert akkor lelkileg soha az életben nem fog megszabadulni a múlt árnyaitól és nem tud tovább lépni az életben .
Semmi kivetnivaló nincs abban , ha az ember bővíti az ismereteit , sőt hasznos .
gabrielle81 2011.08.02 13:48:36
@Johnny Joker: Biztos , hogy tényleg hasznos ez a tevékenység amit te és más is végez .
Egyenlőre maradok egy olvasótok és , ha van olyan amit tudok véleményezni megteszem .
Sokaknak nyújt ez vigaszt , ha belegabalyodtak a JT hálójába.
Köszönet a sok fáradozásért amit tesztek !
gabrielle81 2011.08.03 12:24:36
@karalabe4: Szia !
Én megértem az érzéseidet itt nem arra gondolok , hogy borítsunk fátylat a múltra , hanem arra figyeljünk másra is és ne csak egy burokban éljünk .
Ez saját vélemény . Mindenkinek változó mennyiségű idő kell ahhoz , hogy túl lépjen a múltban történt negatív élményeken , de ha hosszú évek múltán is elő jönnek ezek a dolgok és szinte ez tölti ki az életünket akkor egy zárt burokban vagyunk megint , olyan mintha ez lenne az új vallásunk (ami nem baj ) , de ezt mindenki saját maga érzi mire van szüksége .
Ezek a cikkek nagyon jók . De én sajnálom az időmet sokszor , mert ezt az időt a családomra is fordíthatom , de mondom ez az én életem és nyilván nem mindenki gondolkodik így amit tiszteletben tartok .
Jehova Tanúi úgy hiszik, hogy a 19. század második felében Jehova Isten egy Charles Taze Russell nevű fiatalembert, egy rövidáru-kereskedőt használt fel arra, hogy megtalálja az igazságot a Bibliában. Russell került minden vallásszervezetet, és elindította a saját…..
gabrielle81 2011.08.02 14:01:30
@Ping-Pong: A VT én is így gondoltam , hogy közvetlenül nem ők irányítanak és hát nehéz lenne bemagyarázni azt legalábbis nekem , hogy idős bácsikákat nem környékez meg a koruk .

Biztos most erre azt mondanák , hogy a szent szellem irányítja őket és ezért képesek még idős koruk ellenére is az " igazságot " tolmácsolni .

De idős emberek hogyan is lehetnének képben mire van szüksége a ma élő embereknek ?
Őrtorony 2011. július 15. tanulmányozási kiadás Bementél Isten nyugalmába? alcím - Ha egy szerettünk elhagyja Jehovát A 12, 14, 15 és 17-es bekezdésekből: Ám lehetnek olyan esetek, amikor komoly nehézséget jelent alkalmaznunk ezt az alapelvet. Tegyük fel például,…..
gabrielle81 2011.06.30 16:41:47
@Zsolt520: Őszintén szólva engem Armageddon már nem hat meg a halál az egy minutum , attól nem féltem soha , de azt nehezen viseltem el , ha igazságtalanul vádoltak meg valamivel engem ,vagy a férjem és ez sajnos megtörtént emiatt a férjem vissza adta a felvigyázói tisztségét , mert nem látta ésszerűnek azt , hogy így folytassa tovább miközben előtte szó szerint szívták a vérünket és energiánkat , mert sokáig úttörők is voltunk .Köszönöm a válaszodat !
gabrielle81 2011.06.30 16:57:53
@Zsolt520: Majd meglátjuk ,hogy milyen lesz akár 1 év múlva is , de megundorodtam mindentől ami valláshoz kapcsolódik , ez lehet baj is , de egyenlőre így jó .