Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jogi kerdes

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet-e 15 év után parkolási bírságot behajtani? Az elévülések ügyes  megszakításával elképzelhető.Szia Zugügyvéd!A segítséged (segítségeteket) szeretném kérni mit tegyek: avégrehajtótól kaptam egy levelet több mint 100 ezer forintbehajtásáról (munkabérből való…..
jogi kerdes 2011.10.15 08:57:43
Meglep a tisztelt hozzászólók tájékozatlansága, jószerével 2 releváns válasz hangzott el (zoli_ , faridaoccse ).
Godolom FMH volt: onnantól hogy jogerős az FMH és elindult a VH teljesen mindegy mi volt az FMH elött: parkolási tartozás vagy személyi hitel volt a követelés alapja.
Másrészről kevés az információ arra nézve megállapítható legyen az elévülés mennyiben ál meg. Lehetséges a következő szenárió is: 96-s esemény, 2000-2001-s levél váltás (elévülés megszakadt) 2003-2004-s FMH beadás (5 éven belül ismét ismét) 2008-s jogerő-dátum 2011-s VH. Sehol nem volt több mint 5 év.

Másrészről érdekelne:
tud-e bárki olyan jogszabályi vagy bármilyen hivatkozást, ami a bíróságot kötelezné (kötelezte volna) arra, hogy a beadott FMH-t jogerőre emelje egy adott határidőig?

Lehetséges, hogy 2001-ben adták be az FMH-t és 2008-ban lett jogerős. Tudtommal jelenleg is több ezer (több tízezer?) FMH áll a PKKB-n legaláb 1 éve (de inkább 2-3 éve) hiszen 2010 közepe óta már a MOKK kezeli, de a PKKB kicsit sem lépett a hátralék feldolgozása terén. Ha a PKKB-n állt több mint 5 évet az FMH (sem hiánypótlás, sem elutasítás, sem jogerő nem lett, nem történt semmi) akkor szerintetek menyi eséllyel indítja a perújítást (a VH leállítás után) a poszt-toló?

Részemről kíváncsi vagyok a fejleményre, Gábor oszd meg hogy tanuljunk belőle. (és javaslom szakértő ügyvéd bevonását)