Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Williamspear ©

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péterék belefutottak egy csapatba, akik 7000 forintért adnak ki nemlétező címeket, miután kamu hirdetésekkel becsalják az "irodába" az áldozatokat: Párommal új albérletet keresünk a XI. kerületben. Minden nap nézzük szinte az összes ingatlanközvetítő portált, de sajnos…..
Williamspear © 2015.11.20 17:52:54
@igazságos: Kedves Igazságos :)
Sajnos rosszul tudod!
Idézlek: "ha feladsz egy hirdetést, ami ha ingyenes, ha nem hozzájárulsz ahhoz, hogy az adatokat felhasználják, továbbadják"
Nem használhatják és nem adhatják tovább!
Oka egyszerű: Jogszabályba ütközik! Btk. 373. § Csalás, Btk. 417. § Fogyasztók megtévesztése, ha cégszerű a tevékenység, akkor a 1996. évi LVII. törvény
a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról-t is üti :D
Indok: Az ingyenes hirdetéskor megjelent szolgáltatás - jelen esetben lakás bérbeadás - jogtalan tovább szolgáltatása, kiajánlása! A szolgáltatást "vevő" és azt "eladó" személy megtévesztése! Személyes adatok, információk jogtalan továbbítása harmadik személy felé az adat tulajdonosának hozzájárulása nélkül!
Nem sorolnám.... van még! :D
Idézném a törvényt: (3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el. Lásd: (2) bc) bc) üzletszerűen elkövetett.
Tehát ezek a tisztelt cégek, személyek lazán beleszaladhatnak egy 3 évbe! :D
Üdv: Zoltán
2012. június 3-án egy lelkes kis csapat elindult szemetet gyűjteni Budapestről Szigetszentmiklósra! :-) Lilla, Bálint (Cé), Williamspear, én mint csapatvezető :-) Előzetes megjegyzés:Azért nem a hivatalos zsákokba szedtük a szemetet, mert a TESZEDD szervezetnek nem volt az országos…..