Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miértfoglaltazösszesnick?

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Orosz szex-síkosító: Lukoil..
miértfoglaltazösszesnick? 2011.10.19 18:47:34
Szerintetek ez mi? Mert fernetstock szerint egy madárfakkőr ..
miértfoglaltazösszesnick? 2011.07.20 20:40:03
A Variety pár perce kürtölte világgá, hogy Charlie Sheen megegyezett a Lionsgate Televisionnel (ők gyártják a Weeds-et is) és valóban lesz neki új sorozata, egy sitcom ráadásul, ami a 2003-as Anger Management (Ki nevel a végén?) című Jack Nicholson-Adam Sandler film alapján…..
miértfoglaltazösszesnick? 2011.07.18 23:17:49
@A nép fia: Csak az első mondatig kellett volna olvasni.
 A Lujzának fejfájása volt, mer még nem sikerült kihevernie szeretett uszkárja tavaji megtérését az öröklét rögös ám illanékony homájába, és a stressz is sok volt, ezér szegény bevett eggy csillapitót, amit finom édes, gyümölcsízü felessel öblitett le, amit, néha…..
miértfoglaltazösszesnick? 2011.07.17 20:40:12
Napi Borzasztó Szóvicc Upgrade 2011.07.13 08:14:00
 A posztoló tudja, hogy eggyesek számára túl gyakran használ alpári kifejezéseket, mint például kuki meg csöcs, ezér kapóra jött Wintermute emelkedett témájú képe, amivel konpenzálni szándékszik az ordenáré kifejezések használatából fakadó rossz érzeteket…..
Azt az egyszeri mozilátogató is tudja, hogy jó magyar szokás szerint a költekezés nem áll meg a jegyvásárlásnál, a filmhez elengedhetetlen a csámcsogás és a szürcsölés, aminek borsos árát a multiplex előszeretettel be is hajtja. Azt azonban sem a Homár, sem Erika nem tudta, hogy…..
miértfoglaltazösszesnick? 2011.06.29 02:04:17
Kedves értetlen, de annál felháborodottabb vendég!

Pár éve jómagam is az említett moziban dolgoztam a büfében néhány hónapig, így meg tudom erősíteni a vezető által elmondottakat.
Mikor a kasszás munkára megérkezik, akkor az első dolga, hogy vezetőjével (manager vagy supervisor) befárad a büféraktárba és felveszi a műszakjára szánt csomagot, ami a papírpoharat és a papírzacskót tartalmazza. Ezeket leszámolja, és aláírja az erre szánt íven. Kimegy, adja el a terméket, majd műszak végén a megmaradt cuccot a vezető jelenlétében ismét leszámolja, majd az íven aláírja.
Miért van erre szükség?
Azért, mert az üdítő és a kukorica helyben állítódik elő, az üdítő szirupból (10-20 kg-os kiszerelésben, csőre kötve), vízből és szén-dioxidból (gázpalackokban szintén csőre kötve) áll össze, ott helyben és kerül a csapba, ami a pulton található. A kukoricát pedig két hatalmas pattogtatógéppel készítik szintén hátul, majd töltik zsákokba, ahonnan a szépen megvilágított pultba öntik, hogy gusztusosan nézzen ki. Mivel az egység ott kerül kimérésre, ezért van szükség arra, hogy egy zacskó egy adag terméket reprezentáljon, ahogy ez az üdítővel is van.
Mi a helyzet a chipsel (nachos) vagy a pereccel?
A chips elszámoló eszköze szintén a tálka, azzal együtt, ha jól emlékszem 72 grammot kell nyomnia, amit egy pici mérleggel mér ki a kisegítő alkalmazott vagy az épp ráérő kasszás a hátsó pulton. A kukoricával és üdítővel ellentétben ez közös, ahogy a perec is az.
Mi van, ha lopnak?
Jogos kérdés. Nem, a poharak, zacskók nincsenek kulcsra zárva, egy kasszás egy műszak alatt egy munkahelyen dolgozik, így addig az az ő területe. Ha valaki (kolléga) van olyan gerinctelen, hogy elvegyen a poharaiból, mikor tudja, hogy működik a dolog, akkor ő lopást követ el. Nem nagyon lehet védekezni ez ellen, hacsak nem valaki kiszúrja a kamerán keresztül. Ha egy vendég benyúl és elveszi a poharat, és ezt senki nem veszi észre, sajnos igen, az is 1 egész pohár üdítő árának megfelelő hiányt okoz, holott valószínűleg nem is tud róla.
Ha a közös termékekből származik hiány, akkor annak az árát az összes aznap a büfében dolgozó alkalmazott között osztják szét.
Bizony, kemény egy világ a mozis.

Konklúzió:
Valóban nem szép, hogy nincs gyerekmenü, mikor van gyerekműsor. Viszont nagy marhaság szerintem, hogy egy 5 éves gyerek nem tud megenni egy kis kukoricát másfél óra alatt. De ha így van, akkor venni kell 1 közöset mindenből, és megnevelni a kurva kölköt, hogy ne hisztizzen minden szarért, nem mindenki másban keresni a hibát, csak mert az olyan marha divatos. Vagy ha már ennyire szarrágó, akkor menjen le a Matchba a földszintre, vegyen meg mindent féláron, és vigye be úgy, hogy nem látják. Soha senkinek nem nyittatják ki a táskáját, hogy belenézzenek, mit visz be. Vagy oldja meg valahogy, de ne rinyáljon folyton mindenért, ne legyen rugalmatlan és totál kompromisszumképtelen, mert ez legalább annyira zavaró, mint mikor a mozi hibázik azzal, hogy nincs épp gyerekmenü.
Itt a végén se a mozit akartam védeni, csak nem szeretem ezt a hozzáállást. Az elején pedig igyekeztem elmagyarázni, hogy mi történt, meg eloszlatni azon véleményeket, hogy át akarták volna verni a vendéget.
miértfoglaltazösszesnick? 2011.06.29 13:27:33
@leonito77: Azért írtam le ilyen részletesen, hogy megértse. Én is értem, hogy nem kell tudnia, hogyan működik. Pont ezért írom ide. Egyébként meg ha nem tetszik, el lehet menni másik moziba, ez a verseny lényege. Bár gyanítom ott is így számolnak el. Vannak egyes emberek, akik mindig fognak találni valami hibát, amin ki lehet akadni, gondolom Ön is ilyen, különben nem kaptam volna ez a választ. Rég nem vagyok egyébként a mozi alkalmazottja, csak józanul gondolkodónak tartom magam, így nem a mozi oktatja ki a vendéget, hanem én mondom magánemberként, hogy miért hülye:

1) 2,5 éves gyereknek popcornt és mozis üdítőt adni hülyeség

2) Arra hivatkozni, hogy egyforma kell nekik, különben civakodnak, hülyeség

3) Hogy a gyereknek túl sok a kispopcorn, az is hülyeség, de bármi ami pont elég az 5 évesnek, az sok lesz a 2,5 évesnek, tehát az egész hülyeség

4) Azt már meg sem említem, hogy a gyerekmenüben a mennyiségek kb. megegyeznek a "kis" megjelölésű termékekkel

Szerintem az a frusztrált, aki ilyen szarokon nekiáll patáliázni.