Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlmaFa

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor téma itt a blogon a közlekedés autópályán. Tothos összegyűjtött néhány, a sztrádák használatával kapcsolatos általános, ugyanakkor fontos tanácsot. Nemcsak a KRESZ betartásáról van itt szó, hanem olyan játékszabályokról, amelyek betartásával talán kevésbé…..
AlmaFa 2011.06.30 00:28:24
@jelentéktelen alak: Sajnos a KRESZ tényleg nem mondja meg, hogy mennyi az X, és ezek a "szabadságok" okozzák a kellemetlenségeket és a vitákat.

Megértem a szokásaidat, de akkor egyszer kiférnél és ki is mész, egyszer meg kiférnél, de mégsem? :) Ez melyik KRESZ engedi meg? :)

Na de nem személyeskedni akartam, ne értsd félre, de a Te példád is azt mutatja, hogy azért nem mész ki, mert nem fognak visszaengedni. Vagyis nem figyelünk (eléggé) másokra.

Az hogy én mennyire vagyok udvarias, jó kérdés, én azt gondolom magamról, hogy igen és figyelek másokra, de ...
A fenti szitu nem az az eset, amikor én egy kicsit leveszem a lábam a gázról, akkor szépen bejön elém és megelőzzük együtt vállvetve a lassabb harmadikat. Nem 20-30 km/h különbségről van szó, hanem 60-70. Vagyis vagy én fékezek -70-et hogy ki tudjon jönni, vagy ő -10-et, hogy el tudjak menni.

És igen tudom, hogy én gyorshajtok, de szerintem ez, akkor is bunkóság, illetve az nem is érdekel annyira, inkább az, hogy veszélyes. Volt olyan szitum, hogy ki jött elém, fékeztem már hamarabb (látom rajtuk, hogy ki fognak jönni) és eközben a mögöttem hasonló tempóval haladó mindkettőnket megelőzött jobbról!
AlmaFa 2011.06.30 00:38:42
@jelentéktelen alak: Az mit jelenet hogy számítani kell? Szerintem mindig meg kell győződni arról, hogy megkezdheted-e az előzést? Eleve mikor kezdhetsz előzni? Megy előtted egy autó 130 km/h, akkor nyugodtan mehetek, mert az a max és nem jöhet senki gyorsabban? Akkor én mennyivel fogom megelőzni? :)

Egyébként ilyen eseteim nem csak a 100-110 köröli autókkal fordul elő, tök mindegy mennyivel megy, ha úgy gondolja hogy előzni akar, akkor kielőz, leszarva mindenki mást, leszarva a max 130-at!
AlmaFa 2011.06.30 00:07:27
@dzsaszper: Nem egészen értek egyet az álláspontoddal, hogy nem tudja felméri a sebességemet, mert túl gyorsan jövök és pára van meg kanyar, stb. Mert ha tényleg nem tudja felméri a sebességemet, akármi miatt, akkor hogyan győződött meg arról, hogy szabályosan megkezdheti az előzést? Vagy gondolja kimegyek, majd lesz valami? :)