Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pele_nka

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június elejéhez minden ízében méltatlan forgalmat bonyolítottak az amerikai mozik. Premierfronton érdektelen filmek próbálkoztak az elmúlt hetek blockbustereinek árnyékában, amely árnyék ugyanakkor nem túl nagy; a Solo: Egy Star Wars-történet őrizte ugyan első helyét, de nagy arányú elpártolással…..
A tavalyi év több mint 260 filmjére több mint 13 millió jegyet adtak el, a több mint 200 ezer nézőt érdeklő filmek száma 19-et mutat, és ennyi jelentkező erre a szintre bizony 2002 óta nem volt. Ami az össznézettséget illeti, pár éve még hevesen rebegték az imákat, hogy legyen meg a kritikus 10…..
pele_nka 2017.01.07 10:15:38
@V Fucktor: Pl a Kincsem és a Dunkirk egyik se ezek közül.
A Disney nagy tervei a Star Wars-univerzum kiaknázására az új fejlemények szerint teljes mértékben megvalósulnak: a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet a második legjobb decemberi nyitóhétvége birtokosa lett rövid úton, nagyon erős forgalmat bonyolítva. Az összpontosuló figyelmet a Váratlan…..
pele_nka 2016.12.19 13:50:06
Érdekesen szélsőséges véleményeket lehet olvasni a Zsivány Egyes kapcsán. Jómagam nagyon felemás szájízzel jöttem ki a VII. epizód vetítéséről, már akkor is azt a később, leülepedés után is megtartott véleményt fogalmaztam meg, hogy helyenként nagyon erős, látványos, okos film volt bántó hibákkal, pofátlan másolással, dilettáns fan-service-szel és óriási kihagyott ziccerekkel. Ott sokáig ingadoztam a 4-es és a 7-es pontszám között. Jelen film esetében és

innentől SPOILER

egy erős 6-os érzéssel távoztam a moziból, helyenként karcolta a 8-ast. A cselekmény nagyon leült egy ponton, a végső csata lehet, hogy látványos volt, de szerintem nagyon zavaros volt, hogy mi is történik, a rádiókapcsolatért való hősies küzdelem megmosolyogtató volt, látszólag mindennemű koreográfia nélkül lettek feldobálva majd feláldozva az amúgy kidolgozatlan karakterek. Azt nem értem, hogy ha ilyen könnyedén át lehetett törni a védőpajzsot, akkor a VI. epizódban minek küldték le Hanékat az Endorra (oké, meglepetésszerű támadást akartak, egyből rárontani a DS2-re, azért). Nekem Tarkin nagyon tetszett. De az egész sztoriból valahogy hiányoztak azok a "mikrokalandok", amik a IV. epizódot szerethetővé tették (mi lesz a Tatuinra kilőtt droidok sorsa, mi lesz az elkóborolt Artuval, mi lesz Luke-kal, aki nem akar Kenobival menni, találnak-e hajót, hova lett az Alderaan, honnan jött ez a Tie-fighter, kikapcsolódik-e a vonónyaláb stb), legmarkánsabb példa talán a szemétzúzdás jelenet amonnan, itt nem volt semmi hasonló izgulnivaló, amire persze lehet mondani, hogy tudtuk a végkifejletet, de ettől még lehetett volna.
A jedhai "terrorista-akció" nagyon közel-keleti szagú volt.
Amúgy szerintem az igazán badass, V. epizódot megidéző befejezés az lett volna, ha nem kötik direktben össze a IV. epizóddal, hanem Vader levadászik mindenkit egyesével és az egész ZsE végül egy bukott vállalkozás lesz és majd csak egy ZsK jut sikerre a tervrajzlopással!
Gyermekkorom egyik legelkszúrtabb, legindokolatlanabb – máig nem értem, mi a lópikuláért nem volt jó a Felföldi –, és ezért legbosszantóbb, filmcímes leiterjakabja idén 30 éves. Russell Mulcahy rendező azóta például A kaptár 3. - Teljes pusztulás, A Skorpiókirály 2. - Harcos születik vagy a Teen…..
A Pofázunk és végünk Miamiban számított a hosszú amerikai hétvége sztárjának papíron, ám az akcióvígjáték-folytatás az első rész alatt futott be, s ezzel elsőségét is veszélyeztette: az Oscar-jelölésekkel megszórt A visszatérő szorosan a nyomában furakodott szintén az élről leköszönő Star Wars: Az…..
pele_nka 2016.01.19 12:01:46
@misafeco: Bizony. Ez a "monstrumitás" már anno is látványos volt, amikor úgy kezdődött az all-time rangsor, hogy
1. Titanic 18xx millió
2. Jurassic Park 9xx millió
Az amerikai box office új határait feszegeti a Star Wars: Az ébredő Erő harmadik hétvégéjét követően. Minden idők leggyorsabb pénzgyűjtője már január bemutatóinak terét is komolyan veszélyeztetni látszik. Eközben az Aljas nyolcas megkezdte országos szintű pályafutását,…..
aeon flux usa box office: erőnlét 2015.12.27 18:04:00
A karácsonyi box office a Star Wars: Az ébredő Erő történelmi menetelésével telt, hiszen a fantasztikus akciófilm több mint 150 millió dollárral vezeti a mezőnyt, midőn összbevételét tíz nap alatt messze félmilliárd fölé röppentette. Az újdonságok közül nagyon jól járt a…..
Tanulni kéne. Értelmes ember ilyenkor feláll, elvonul egy barlangba, és elő se jön addig, amíg be nem vágta az anyagot. A kevésbé értelmesebbje (=én) még szörfözik egy kicsit a neten. És amikor már éppen felállna, hogy na most már tényleg nekikezd tanulni, rábukkan a Mini Metro…..
Nem titok, hogy bírjuk a logikai játékokat, de leginkább valamilyen ügyes műfajkeveréssel lehet levenni bennünket a lábunkról. Remek példa erre a ügyességi-stratégiai Tower Bloxx, amit mobiltelefonokhoz szoktak adni, de Gábornak hála már a flashes verzióját is ismerjük. A játék…..