Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magbet

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
Magbet 2011.06.28 16:32:25
Kedves Gábor!

Az őszinteség és önreflexió valóban fájóan hiányzik, de
Kína ide vagy oda:
A magabiztos, önző és nagyképű nyugati liberális demokráciáknak lassan, de biztosan végük van, az állandó, vagyis állandósult gazdasági válságok, az ennek következtében is növekvő társadalmi szegénység, valamint a kényelmes és népszerű pacifizmus (értsd: „nem megyünk katonának” - mondja a polgár, „nem költünk hadászatra”- mondja az állam, és finanszírozza inkább a jóléti kiadásokat). A magabiztos, önző és nagyképű Nyugat jelzőit, mi magyarok 1920, 1956 és 1989 után nem tartjuk túlzónak, tőlünk keletebbre, főképpen a Közel-Keleten, az Arab Világban, mi több, ennél még rosszabb a kialakult kép, főképpen a liberális demokrácia messianisztikus törekvésű, egyelőre még világhatalmú Amerikai Egyesült Államokról.

Fukoyama híres elmélete a történelem végéről, arról szól, hogy „a szovjet típusú szocialista rendszer bukásával elhárult az utolsó akadály az emberi nem történelmének legfejlettebb kormányzati formája, a nyugati típusú liberális demokrácia globális térhódítása elől.” Mára jól látható Fukoyama, 22 esztendővel ezelőtti kijelentésének gyengéje. A történelemnek nem lett vége! Csupán a nyugati liberális demokrácia terjedése ért csúcspontjára, innentől kezdve uralmából, kiterjedéséből csak veszíteni fog. Legelsősorban további terjeszkedése (az arabok lázongásának ellenére) szinte kizárt, Európa pedig elbukik. (Az Amerikai Egyesült Államokban azért még van szufla, van népességnövekedés, van hit, van erő.) Nyugat-Európa népessége fogyatkozik, hite, ennek következtében ereje, elenyésző, hagyománya és kultúrája tartja még meg, semmi egyéb, valamint a mögötte álló nagy testvér. Amerika nélkül már régen felosztották volna a nagynépességű, nagy tűrőképességű, nagy haderejű arabok és kínaiak. Az Egyesült Államok hanyatlása azonban be fog következni, csupán idő kérdése az egész, akkor a puhány és jóllakott Európának szó szerint is vége lesz, nemcsak papíron.

Orbán Viktor szavai szerint; új szövetség kötetett Magyarország és Kína között, a világ 2. legnagyobb gazdasága egymilliárd eurós hitelt nyújt számunkra, továbbá magyar államkötvényt vásárol később meghatározott nagyságrendben. A magyar kormányfő a következőképpen fogalmazott a történelminek aposztrofált támogatás bejelentésekor „A mai napot rendkívül fontos mérföldkőnek és sikernek tekintem Magyarország megújulásában" Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő Budapest mellett csupán Londonban és Berlinben tesz látogatást, mindkét fővárosban a magyarországihoz hasonló nagy reménységgel várják. Az igazán figyelemfelkeltő konzervatív Boris Johnson, London polgármestere egyenesen áradozott a Daily Telegraphban, a Hamlet egyik előadását Shakespeare szülővárosában megtekintő Ven Csia-pao országának teljesítményéről: „Míg mi a fejünket vakargatjuk, hogyan cseréljük le a harmadik kifutópályát a Heathrow-n, addig Kínában 45 repteret építettek meg.”

A magyar-kínai megállapodást a szokásos módon eléggé megosztottan fogadta a véleményformáló elit, a legszélsőségesebb: „Magyarország eladta magát”, „Erkölcsileg megbukott a kormány”, „Free Tibet!” - típusú véleményektől, egészen a megértőkig, elfogadókig, a szocialisták támogatásáig. Kár a palávert verni egy magyarországi „közepes nagyságú törpe” (Sme – szlovák napilap) államnak, és Tibetért valamint a kínai demokráciáért ugrálni. (Egész Európa kevés ahhoz, mint brummogás a Mackó sajtban!) Kína olimpiát rendezett, finanszírozza az Amerikai Egyesült Államok államháztartását, az LMP, meg a budapesti liberális értelmiség közben szabadcsapatokat szervezne Tibet megmentésére. Magyarországot kéne megmenti, drága hölgyeim és uraim! Úgy tűnik, van egy kormányunk, amelyik tisztában van ezzel. Jövője az ország gazdasági teljesítményén áll vagy bukik, ha az emberek nem érzik meg a javulást a kétharmadból könnyen egyharmad lehet, de ha azt látjuk, és a bőrünkön érezzük, hogy van jövőnk -Kínával vagy nélküle édes mindegy- maradhat, akár még a kétharmad is.