Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gazda4x

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az ember egy olyan nyomorúságos koszfészekben lakik mint Mogyoród, akkor a legokosabb amit tehet, hogy kerüli a különféle helyi rendezvényeket, legyen szó akár Forma1 autóversenyről - ahol a látványosság alapja, hogy hat éves testű férfiak mennek körbe-körbe az autóikkal,…..
gazda4x 2011.06.28 19:52:06
@RAMBO:
Dehogy akartam én rúgni...pláne beléd...
Úgy gondolom jó borász lehetsz, végzettséged is van hozzá és biztos tehetséged is...ha ismertelek volna a blog előtt még vettem is volna abból az 5 pontos Enikő küvéből, hiszen az ember támogassa a földijét....meg a jó bor az jó bor és biztosra veszem a tied az lehet. Ezért írtam: inkább tanácsot adhatnál, mert a nagyobb tudásúak erről ismerszenek meg...általában.
De kétségtelen: a legjobb borokhoz nem csak szaktudás kell...sokkal több...és ennek meglétében már nem vagyok első olvasásra biztos...
A bor ihlette mondataidra nem is reagáltam egyébként, a kritika lehet jogos: lehet nem szeretni a helyi felhozatalt, a termelők akár jókedélyű amatőrök is lehetnek és életükben nem akarnak versenyezni veletek, csak jól érzik magukat a hordó mellett és ezt másokkal is tudatni akarják ...stb.
Ami zavar, az a környezeteddel kapcsolatos lenézés és egyébként alaptalan minősítés, stílus.
A helyi közösség érték, még akkor is ha a szinpadon óvodások és "nemzetiségi tánckar" (sic!)lép fel. Ezt kritizálni műveletlenség, például az általad említett Charlie rendkívül elismerően szólt az előtte fellépő (helyi zenészeket is felvonultató) egyébként amatőr zenekarról, pedig a profi füle biztosan hallhatott volna egy-egy elcsúszott hangot, vagy ritmust (de az is lehet, hogy hibátlanok voltak...ki tudja!).
A bor kritikádat pedig célszerű lett volna pontosan címezni, hogy okuljon belőle aki akar...az általánosítás sosem helyes, különösen szakember billentyűzetéből.
A dörgicsei programot a programok hasonlósága kapcsán hoztam fel, nem más arrafelé a világ azt hiszem...a falunapokat illetően biztos nem, a borokat illetően meg majd egyszer megkóstoltatom az ottani nedüket...vannak eléggé ínyenc francia barátaim..és biztosra veszem kritikával, de dícsérni fogják nekem...mert nem akarnak megbántani akármit is tapasztalnak és mégha tudják is, hogy nem az enyém a lé...Én is ezt teszem, ha bordóival kínálnak (legutóbb Dél-Afrikában tettem ezt egy helyi borral). Igaz én nem vagyok borász, de jártam iskolába...
A dátummal igazad van. Nem feltételeztem, hogy egy kiváló és fejlődő településen a legutóbbi kultúrális program a hivatalos honlapon 2010-es...de nem a dátum a lényeg ...a lányod sem aznap lépett fel amikor Charlie...a lényegen ez sem nálad, sem nálam nem változtat.
Egyébként tényleg érdekelne, miből gondolod, hogy Dörgicse különb, mint Mogyoród? És ezzel nem Dörgicse érdemeit és szépségét vonom kétségbe (biztosan szép, fejlődő kis falucska, egy kiváló régió környezetében), hanem a te értékítéletedet, amely a szóhasználatod alapján eléggé kiegyensúlyozatlan...
gazda4x 2011.06.28 20:08:49
@BZoltan:
Az idei az V. Apátsági pincenap volt. Nem tudom pontosan milyen úton kerültek ide (az idén először) az általatok is jelzett apátsági borok (Pannonhalma, SAP), gondolom valamilyen kereskedőt meghívtak - biztosra veszem nem illegális volt a dolog....Az hogy egy cég a nevében visel egy apátsági jelzőt valószínüleg történelmi (és marketing ) okai vannak..amennyiben érdekelt vagy a SAP-ban, akkor te ezt pontosan tudod és nem tartod véletlennek...Ha azt szeretnéd tudni az a néhány palack bor milyen csatornán került hozzánk (a bevétel pedig vissza a feladóhoz) akkor kérdezd meg a település Polgármesterét (mogyorod@mogyorod.hu) és szerintem kideríti...:-)
A Mogyoródi Apátság története már más kérdés...a dolog 1074-ben kezdődött..a részletekért fordulj a www.mogyorod.hu oldalhoz, vagy írd be a Google-be a kifejezést és megtudod a választ).
Ha ez segít a megbékélésben: a borotokat én is megkóstoltam. Ne legyél olyan, mint Rambo és ne rontsátok el a dolog "ízét"...akkor a Juhfarkotok nálam alaphelyzetben nagyon bejön.
gazda4x 2011.06.28 20:35:31
@BZoltan:
Már megyek is a ház alatti kis picémbe...és bontok egy üveg jó bort, hiszen szent a béke...:-)
Egy Pántlika chardonnay került a kezembe...remélem nem Rambó bora:-) Még magyarázkodnom kellene...de a hétvégére szerzek a Juhfarkotokból!
Egészségünkre!