Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Streky.

329 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fél óra a H5-ös HÉV-en. Tizenhat perc az 1-es villamoson. További tizenhárom a 7E-s buszon. Tíz perc gyaloglás. És ott is vagyok a Pólus Centernél. Lényegesen rövidebb idő alatt érek oda, mint amennyi ideje tervezem, hogy Bedák Zsoltival beszélgetni fogok ökölvívó pályafutásáról. De legtöbbször…..
Ambivalens érzésekkel telített hétvégéken vagyunk túl. Az ökölvívásban nehezen tudtunk volna két jelentősebb összecsapást mondani, mint amelyek létrejöttek Sergey Kovalev és Andre Ward, valamint Vasyl Lomachenko és Nicholas Walters között. Mindkettő elsőosztályú párosításnak számított, amelyre…..
Ezen a hétvégén a bokszvilág Manny Pacquiao visszatérésére koncentrál, aki a WBO váltósúlyú bajnok Jessie Vargasszal mérkőzik. A filippínó ökölvívó mindössze hét hónapot bírt a szorítón kívül tölteni, és ha jó teljesítményt nyújt helyi idő szerint szombat este Las Vegasban, akkor szinte biztosra…..
A hétvége legizgalmasabbnak ígérkező összecsapása Nonito Donaire és a veretlen Jessie Magdaleno között várható. A nagyharmatsúlyú ütközeten egy, a korábban éveken át a P4P listákon szereplő, rendkívül tapasztalt, de mára némileg megkopott élbunyós méri össze az erejét egy fiatal, éhes, mindenre…..
Lehull alám,S csicseregEgyszer majd nagy leszek.Óriási, nem láthatóMúlandó, mint a szó. Nagyobb mint egy háborúVers, több száz sorú,Könyv, ezer oldalúVén, csicsergő kisfiú. De életem s halálomAz lét hajfonatán,Mint alma a fárólLehull majd én alám.   /Streck Dániel/..
De furcsán nézel rámVissza a színes közönybőlIdeje táplálkoznodHiú, hazug örömből.Ugyanaz vagy,De máshogy festesz,Bárhogy is,Engem valósnak sejtesz,Vagy sejtetsz...Már nem is tudom.Bámulom.Megigézel engem,S én magamat.Hazudok, megtévesztemagyamat.Egóm mint mamutokTapossák a…..
Elrepülök magányosan,Mint a felhő oly magasan.Ahol csillag is csak félve nézA Napsugár folyva törik mint a méz.Ahonnan minden hangot halkan hallokIstent is csak félve vallok,Ahol minden ember olyan tiszta,Mint a csecsemőben égő szikra.Ahonnan minden tettet félve látok,Innen tekintek…..
Ha megszólítaszÍgérem hallgatni foglak.Csak mondd ki, mi benned vanAkkor is, ha nem igaz.Oly sok szavad talál otthonraKongó lelkem falain belül.Leül, s vár az ostromra.Milyen nyelven beszélsz? Azon, amelyen tegnap? Vagy a világ összes nyelvén,s húrján pengetsz engem.Remélvén, hogy…..
Az arcomat hűvös szellő fújjaHűvösebb mint máskor.Hűvösebb mint eddig,Hűvösebb mint bárhol. Alatta terül el a nyirkos utca testeMegpihen rajta a rideg őszi este.Keblén kóborol az utca lámpa fénye,Eltűnik benne az utca lánya lénye.Ahogyan haladok, horkolnak a házakBenne a rabok…..
Mindenkinek Boldog, és Békés Karácsonyt kíván a PhilmExpo! Tartsatok velünk jövőre is! ..
Őszes hajú óriásként emelkedik,S védi kőtestével saját szívét,Szürke, hamuízű szeretteikMost téglaként élnek ismét.Bástyái várnak áldozatot,Rideg bőréből kandikálva,Magasba nyújtva testétMajd hullik le a pusztulásba. Mögötte zord, óriási öreg-bérc,Gyomrában…..
Ozmózis Jones (2001) - színes,amerikai animációs film, 95 percRendező: Bobby Farrelly, Peter FarrellyForgatókönyvíró: Marc HymanProducer:  Dennis Edwars, Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Zak Penn, Bradley ThomasVágó: Lois Freeman-Fox, Stephen Schaffer, Sam SeigZene: Randy…..
Streky. 2013.11.19 13:01:53
@Nikolett Glück: Szia!
Szia!:)
Így hirtelen semmilyen portálon nem találtam meg, de azt hiszem hogy nagyobb torrent oldalakon biztosan megtalálod. :)
Samsara (2011) - színes, szöveg nélküli, amerikai dokumentumfilm, 99 perc     Rendező: Ron FrickeForgatókönyv: Mark Magidson, Ron FrickeProducer: Mark MagidsonOperatőr: Ron FrickeZeneszerző: Marcello De Francisci, Lisa Gerrard, Michael…..
Hosszabb kihagyás után újra, s mostantól már aktívan jelentkezik a PhilmExpo!  Újrakezdésünk első cikke pedig nem kritika, vagy filmajánló, hanem egy exkluzív cikk. Minden műfajnak vannak védjegyei, vagy ha úgy tetszik jellegzetességei. A vígjátéknak a happy end, a…..
Streky. 2013.11.08 17:17:30
@Conchobar: De az nem cikk!:)
Streky. 2013.11.08 17:32:07
@DNes: Köszönöm.:)
Streky. 2013.11.08 19:58:57
@lutria: Igen, igen!:) Jót mosolyogtam mikor olvastam a kommented. :) Hamarosan jelentkezem a második résszel.:)
Ezennel bejelentem, hogy múlt hónapban megjelent első, önálló verseskötetem, Ízisz címmel! Észrevehettétek, hogy az utóbbi időkben ritkábban frissült a blog, s ennek az az oka, hogy rengetek munkával járt a kötet megvalósítása. A közel 100 oldalas, 75 verset és 3 saját…..
Érintésed ha fogva tartSzabadulni nem szeretnék.Zsongva, hangosan felednék,Hogy milyen volt azelőtt. Mikor szavad karja ölel,Nem létezik téli fagy.Hajad takarómmá tétetikS nem tudom milyen voltA romok alatt. Mikor a szemed megtalálAkkor kínzóan fáj a múlt,Veled létezik élet s…..
Ahogy tekinteted megtalálElmém tisztítótüze éget.A lángja lassan felzabál,Felizzítja háborgó véred. Mint egy féreg, felfalna,Mert azt mondja hibáztam.Hogy szíved édeni alma,Melyre felejtve vigyáztam. Elmúlásom torzon tükrében,Ráncaimban bujkáló emlék.Hű símogatás egy…..
Ó drága, madárcsicsergő kedves.Titokzatossága fájóan keserves.Mit érez irántam forrón izzó szíve,Lüktet, mint csillagok hűvös íveZűrös sötétségben táncoló, istenek híve.Ahogyan ajka mosolyra húzSzívem úgy fordul komolyra.Ahogy a lélegzetnél a blúz,Úgy szívverésem is…..
Hetedik (1995) - színes, amerikai krimi,122 perc       Rendező: David FincherForgatókönyvíró: Andrew Kevin WalkerOperatőr: Darius KhondjiVágó: Richard Francis-BruceZeneszerző: Howard Shore         A filmezés egyik leghanyagoltabb műfaja…..
Farkas (2013) - színes, amerikai akciófilm,126 perc     Rendező: James MangoldForgatókönyvíró: Mark Bomback, Christopher McQuarrieProducer: Hugh Jackman, John Palermo,Hutch Parker, Lauren Shuler DonnerZeneszerző: Marco Beltrami   A napokban mutatták be a…..
2014 nyarán debütál a tengerentúlon a nagy sikert arató Így neveld a sárkányodat című animációs film második része. A film Dean DeBlois rendező kezei közül kerül majd ki, s olyan hírességek kölcsönzik hangjukat, mint Gerard Buttler, vagy Jonah Hill. Ha másodjára is tudják…..
Micimackó (2011) - színes, amerikaianimációs film, 69 perc     Rendező: Don Hall, Stephen J. AndersonÍró: A. A. MilneProducer: Peter Del Vecho, Clark SpencerOperatőr: Julio MacatNarrátor: John CleeseZeneszerző: Henry Jackman        Lassan…..
Maratonunk első részét itt olvashatod!   Szóval most, hogy lefektettük az alapokat, itt az idő végre filmekről beszélni. Komédiák a rosszabbik fajtából Senkinek nem kívánom azt a két hetet, amit átéltem. Pótoltam az Adam Sandler „hiányosságaimat”, ami nem…..
Streky. 2013.07.18 23:11:57
@sunblind: Butaság... Bukta, nem bukta... Ki ad manapság ezekre, hogy mi bukta, és mi nem? Számít? Koránt sem... Én nem vagyok Sandler rajongó, de szerintem - ahogy a szavaidból olvasom - nem láttad azt a filmet. Nem Sandler miatt jó elsősorban, hanem mert az és kész. Gyűlölöm az ilyen Jack and Jill-eket, meg "apaégeket", de el kell ismerni objektíven, hogy a legjobb Sandler film az Üres város. Írhatnék kritikát, érvelhetnék, de hát a megrögzött vélemény ellen mit sem ér az érv. :)
X-Men - A kívülállók (2000) - színes, magyarul beszélő amerikai akciófilm, 104 perc     Rendező: Bryan SingerForgatókönyvíró: David HayterProducer: Ralph Winter, Lauren Shuler DonnerOperatőr: Newton Thomas SigelVágó: Steven Rosenblum, Kevin Stitt, John WrightZeneszerző:…..