Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zezi

16 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Londonban sincs könnyű dolga annak, aki akadálymentesíthető otthont keres, és emellett még esztétikai igényei is vannak. A keskeny, emeletes, zömmel viktoriánus sorházak nem kedveznek az efféle projekteknek, új építésű viszont szóba sem jöhetett a kerekesszékhez…..
Már előbb el kellett volna köszönnöm. Tudtam, hogy a masszív őszbe forduló időben már csak befelé és nem kifelé fogok figyelni. Az elmúlt hetek blogcsendje után most ennek folytatása következik. Néha biztos megszakítom majd valamivel, de rendszeres bejegyzésekkel kora tavasszal…..
. Egy irigylésre méltó példa a bezárt sziléziai ipari épületek amúgy kézenfekvőnek tűnő, de állítólag máig nem túl elterjedt újrahasznosítására: a Medusa Group egyik építésze, Przemo Lukasik a felszámolt Zaklady Gorniczo szénbánya Orzel Bialy nevű…..
Kreatív Kertész Elment 2013.09.24 08:48:06
Nem tudjuk mi történt, csak hogy majd két hete nem láttuk. Lehetett róka, kóbor kutya, autó, bármi. Olvastam hihetetlen történeteket ennél hosszabb idő után hazatérő macskákról, de nem hiszek a tündérmesékben. Nagyon szerettem. Cirmi, aki megmaradt nekünk, szebb volt picinek…..
Kiss-Takács Kati az általános ismeretek után ezúttal konkrétumokról és a klasszikus lakásvásárlós megpróbáltatásokról is beszámol, ha maradt még, akit nem tántorított el a korábbi cikk a londoni iránytól. Már alig várjuk, hogy a felújítás fázisához érjenek...…..
Nem Art Decor Nappali, világosság 2012.01.30 20:49:00
Azt ígértem, hogy hamarosan kicsomagoljuk a nappalit. Végigtakarítottunk egy teljes napot, és megtörtént. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy végképp rend lett mindenhol és készen vagyunk a lakással, csak azt, hogy elkészültünk az első rendezési változattal, amit most kicsit tesztelünk és meg is…..
          Ez egy ház. Egy eladó ház. Lementettem a fotóját. Néha előveszem, nézegetem. Beszéltem az inatlanközvetítővel. Mesélte egy pince van a ház elején, a ház alatt. (Hát hol máshol lenen egy pince, mint a ház alatt?! Hah,…..
Utánam olvasó! A mi házunk 2010.09.05 10:29:00
Ha ott van a szíved, mindig találsz megoldást. Ha nincs ott a szíved, mindig találsz kifogást. (Bhakti Abhay Narayan) -házkeresési mottónk lehetne a fenti idézet. Keresünk hónapok óta, s nem találunk. Ha találtunk, túl sok lenne a munka a felújításhoz. Ettől elrettentünk. Az…..
Utánam olvasó! Az élet dolgai 2008.09.17 13:09:52
1.Macsek, Kathie. Született Luxemburgban, meghal talán Magyarországon. Bűne, hogy volt egy betegsége: toxoplazmosis. Ő sem tudott róla,  a gazdája sem. Kiderült a terhességénél, már a gazdája terhességénél. A terhességet meg kellett szakítani, őt ide száműzték. Azóta a…..
...karácsonyra megkaptam. Vágytam rá igazán, a Napra "Jaj a világ!" című albumára! Ez a zene egy másik dimenzióból érkezett, egy párhuzamos univerzumból, ahol a Kárpát-medencét megkímélték a történelem viharai, az itt élő népek (magyarok, zsidók, cigányok,…..
 Ma temetőkbe utaztam, s megint találoztam  A kalauzzal, akivel a vonaton mindig beszélgetünk. Ez már így megy évek óta. Sokszor véletlenül összeakadunk, s mivel rokonlelkek vagyunk, keressük is egymást, s mindig fantasztikus beszélgetések kerekednek. Mai témák: Viszokó -…..
A mai nap kártyája: Vége a nehézségeknek. Vége? Úgy legyen!  Mai témám is elég egyedi, de számomra fontos, beteszem, ideírom. Járom  a temetőket, régi sírköveket, sírszobrokat fotózok- felekezetektől függetlenül. S ahogy lehetőségem engedi, próbálok annak is…..
 Dsida Jenő: Öreg október            Be jó lenne még azt mondani mindig:Szívem fürösztik tavaszi kegyek,a napsugár is éget,virágosak a rétek,és holnap kirándulásra megyek. Be jó lenne egy szép…..
Utánam olvasó! Őszi hangulatom 2007.10.28 17:26:40
Dsida Jenő: Egy fecske átsuhanValami volt. Mint mikor megakad az óras tovább ketyeg, egy szomorú angyal szivárványra mosolyogés újra pityereg. Szélűzött felhők közt kisüt a hold. Boldogságból torony emelkediks már leomolt. Illanó illatvillanó fény,káprázó szemnek ezerszinü…..
Az ismert rádióműsor címét vettem kölcsön a bejegyzésemhez. Részben mert apróhirdetés az írásom apropója, másrészt, mert amiről írok azt hiszem az is Magyarország  apróban. Meghirdettük az óminózus lakást. Kik jelentkeztek? Többen telefonáltak, a lakás…..
 Ma kevésbé lírai témát írok le, de ki kell írnom magamból. Pár hete bejárta az internetet a kassai roma lakótelep jó néhány döbbenetes fotója. 10 emeletes házak sora, kétséget nem hagyva a lakóik iránt. Ablakok alatt szemétdombok, az onnan kiöntött szemetekből.....…..
Mit is írhatnék e szomorkás, szeles, őszi délutánon? Beszéljenek helyettem  a wakák és a fotóim! Mert szeretem az őszt minden hidegsége, szomorúsága ellenére. A színei, az illatai, ízei mindig megfognak. Ha választanom kell évszakot - hiába az elmúlás az őszé- nekem…..
Utánam olvasó! Gyógyító mesék 2007.10.21 21:10:57
 Sokáig nem jelentkeztem, de mentségemre szolgáljon úton voltam. Azért közben egy-két "csemegéhez" hozzájutottam, ezek közül írok le ide egyet.Egy hete Győrben járban a VII. Győri Könyvszalon egyik rendezvényén: a Gyógyító betű - konferencián. Ott fotóztam…..
Fáy János A gyerek c. könyvét olvasom, olvasnám – de nem megy. Nem és nem, és NEM. Ritka, bár akad könyv, amelyet félreteszek. Ennek az lesz a sorsa, bár mindig rámerőltetem, hogy olvasd, tarts ki, de nem megy. Miért? Mert olyan sötét világot mutat, hogy egyszerűen kiborít.…..
Utánam olvasó! A nap szépségei 2007.09.26 13:31:55
Mai napon két olyan "csodával" találkoztam, hogy le kell ide írnom. Nők Lapja: Schäffer Erzsébet emlékezik Polcz Alainre. Alaine tiszteletére készült könyv bemutatójára utazott Pécsre, de már csak emlékezni tudtak rá. DE ott volt, velük és köztük volt. S  a…..
Egy hetes betegség után mentem ma dolgozni. A jövő héten rendezvények lesznek, tehát belevetettem magam a szervezésbe. Szóróanyagok, sajtó stb. Mire hazajöttem - kinyúltam. De nem ám a háziállat. Egyből tudatta, most pedig séta lesz, s lett is. Alig tudtam hazacsalni. Utána megint…..
Egy nagyon szép könyvet olvastam. Hszinra: Égi szerelem. Ötvenes évek: Tibet, kínai megszállás. Az ifjú kínai férj, aki orvos itt tűnik el, ill. hal meg. A feleség nem akarja elhinni, utána indul. A keresés története a könyv. Számomra döbbenetes élmény volt Alexandra David Neel…..
Utánam olvasó! Az olvasóhoz! 2007.09.22 19:11:33
Köszöntünk, kéz a kézben(részemről mondjunk mancsot),hogy teljesítsük részben kérésed és parancsod,mely minket felidézett,mint mackóvágy a mézet.Róbert Gida meg énegy lélek, két legény, egymást nagyon szeretjük,és együtts evégettketten szeretünk téged. Szóval:…..