Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napo

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a küzdősportok fantasztikus emlékeivel folytatjuk olimpiai visszatekintőnket. Elhagyva a példátlanul sikeres uszodát, továbbhaladunk a szőnyeg, a tatami és a ring irányába, és az összes helyszínen csillogó érmeket fogunk megcsodálni. A hagyományos magyar sikersportágak mellett…..
Napo 2013.04.14 16:27:09
@Gudea enszi: Mikor írtok újra posztokat? Nagyon eltűntetek :S
Sajátos módját választotta az együttérzésnek Timothy Kurek. A keresztény férfi, hogy átérezze a melegek problémáit, egy évig mindenkinek azt vallotta, hogy ő is homoszexuális. A mélyen vallásos tennessee-i Timothy Kurek (a képen középen) úgy nőtt fel, hogy gyűlölte a…..
Napo 2012.10.17 15:32:23
@Gondolkodni Próbáló Birca: ja igen, ez a 3. ütőkártyád amit használni szoktál.

@KovA: Kérdéseidre válaszolok:
"Úgy kell elképzelni, hogy belül egy nő vonzalmával a másikban külsőleg egy férfit lát és a másik ugyanígy ?"
Nem.
"Vagy magát férfinak érzi és mégis férfihoz vonzódik ?"
Igen.
"És az mi amikor szerepet osztanak, hogy ki a nő és ki a férfi homoszexuális kapcsolatban ?"
Nincs szereposztás. Ez nem színházi darab.
"Olyankor aki férfi - az nőt akar látni férfikiadásban, míg a nőszerepű lelkileg tulajdonképp nő ? "
Nem.
Napo 2012.10.17 17:15:56
@Gondolkodni Próbáló Birca: Ezzel maximálisan egyetértek, akkor ennek megfelelően érvelj.

@KovA: Nézd, a képlet iszonyatosan bonyolult, és amennyi veleszületett tényező, legalább annyi környezeti befolyásoló hatás is van.

Ugyanis az, hogy az ember hogyan viselkedik és minek érzi magát, nem mindig esik egybe - ezt tudjuk. Így egy férfi öntudattal rendelkező egyén is tehet feminim mozdulatokat önkénytelenül, mert egyszerűen nem tud másként viselkedni - hiába szeretne. Lehet heteroszexuális vagy homoszexuális, tök mindegy, bár az is igaz, ez főleg az utóbbiakra jellemző.

Azonban azt aki nőnek érzi magát férfi testben, azt transzneműnek nevezzük. Azt a transzneműt, aki nemi öntudatának, és nem biológiai nemének megfelelően öltözködik és viselkedik, transzvesztitának.

Hogy mennyire nem állja meg a helyét az az elképzelés, hogy minden meleg feminim viselkedésében és öltözködésében - és hogy feltétlen ezt keresné párjában -, jól mutatja, hogy vannak transzfób melegek és olyanok is bőven, akik kifejezetten kerülik a feminim férfiakat. Elvégre mitől is lenne homoszexuális az a homoszexuális, aki egy férfiban a nőiséget kedveli és keresi?

Az öltözködés is elég komplex dolog. Közhely, de bizony a divat világában elég hangsúlyosan jelen vannak a homoszexuális tervezők - és a ruháikat nem csak homoszexuálisok hordják. Manapság rengeteg fiatalt láthatsz az utcán a barátnőjével sétálni enyhén feminim öltözetben. Erről a fiatalról ha egyedül megy az utcán az öltözködése alapján le mernéd fogadni, hogy meleg, pedig nem biztos hogy az (10 évvel ezelőtt ez a tipped nagyobb találati eredményt hozott volna). Változott az ízlés, változott a divat.

Azoknál a melegeknél azonban, akik tudatosan ilyen öltözéket hordanak, több tényező is közrejátszhat:
1. egyszerűen tetszik nekik (ez a legesélyesebb);
2. szeretnék kicsit láthatóvá tenni magukat, hogy ezzel is kicsit hatást gyakoroljanak a környezetükre;
3. utcán szeretnék ismerkedési esélyeiket növelni (ami Magyarországon erősen esélytelen).

Ami azonban a legfontosabb, hogy nagyon erősen trendkövető és -diktáló csoportról van szó, ami kiterjed a zenei ízlésen át a divattól egészen mindenig. Tehát ha feminim ruhák lesznek divatosak az üzletben azt fogják venni, ha nem, nem.
Ergo ha mostanában kicsit kevesebb feminim öltözködésű embert látsz az utcán, az bizony az erős trendkövetésnek is köszönhető és nem annak mert akik tavaly melegek voltak hirtelen heteroszexuálisak lettek.

Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel.
Napo 2012.10.17 17:30:22
@KovA: Ja, és hogy a feminim kinézetről szóló legendák mennyire nem feltétlen helytállóak, nézd meg a fenti képet: a jobb és a bal oldali pasas sem éppen nőies.
Az ifjú kereszténydemokraták egy új weboldalon tiltakoznak a keresztényüldözés ellen. (A honlap impresszuma szerint az oldalt a KDNP pártalapítványa támogatja.) A szándékkal önmagában nem lenne baj, valóban tűrhetetlen, hogy világszerte sok helyen és sokféle formában…..
Napo 2012.10.07 21:17:24
@Napo: Ja, és mondanom se kell, hogy pont emiatt távolodnak el az ilyen egyének/szervezetek a keresztény eszmeiségtől, és válnak önmaguk karikatúrájává.
Napo 2012.10.08 14:43:37
Csütörtökön vitatja meg az Európai Parlament petíciós bizottsága civilek által kezdeményezett javaslatot, amely az ún. Beneš-dekrétumok felülvizsgálatát szorgalmazza. Az ún. Beneš-dekrétumok a cseh társadalom legerősebb traumája, mint szimbólum nem adja könnyen magát.…..
Napo 2012.09.20 15:52:01
90 Az Y2K felé 2011.05.26 06:00:00
Vasárnapi családi Disney-délutánok, Guns n' Roses, Metallica? Ez ekkorra már mind a múlté, a kockás inget, bombert az előző részben már kitárgyalt "igényes" ruhák váltják fel hirtelen. Még mindig visszajárunk iskolanapokon az általánosba a régi osztálytársakkal…..
Napo 2012.02.06 09:47:04
Év: 2006 Nemzetiség: tünde/elf/ír Karácsonyi hangulatunkat szeretnénk minden olvasónkra átragasztani ezzel a csodálatos dallal. Tehetnénk akár a „visszatérés” rovatunkba is, de ez leginkább egy rovaton kívüli valami. A művésznő aktivitása nem lankad, és a 80-as…..
Napo 2011.12.26 13:49:56
Jól látom?! Enya!? 2006!? Itt?! Ááááááá!!!!!!!!!

@TickTickBoom: Köszönöm, ez most ellensúlyozta a poszttal szembeni csalódottságomat :) :P
Napo 2012.01.10 12:22:48
@TickTickBoom: Mentségemre szóljon hogy nem saját indíttatásból tettem.
Év: 2010 Nemzetiség: német Nem haladhatunk el szó nélkül a tegnap esti események mellett: bár ismét szegényebbek lettünk egy álommal, ezúton fejezzük minden tiszteletünket a remekül küzdő hokisainknak, akik valóban győzelmet érdemeltek volna… a mi szívünkben győztek…..
90 MIGHTY 90's PARTY 2011.10.27 20:52:00
Mainstream vs. underground? Kit érdekel? Miami bass-től a happy hardcore-on át a jungle-ig, dance, eurodance, a 90-es évek rock és metal bálványai, magyar popistenek és popszennyek. A Tündérgyár és a Blog Music Club most összefog, hogy maradéktalanul kielégítse roppant kifinomult…..
90 Aqua - Barbie Girl 2009.08.03 04:18:00
Év: 1997 Nemzetiség: ¾ dán, ¼ norvég Dánia és Norvégia nagy hagyományokra visszatekintő együttműködése a 90-es években új dimenzióba lépett, és messze lehagyta Kékfogú Harald szintjét. Létrejött az Aqua. Lene, már akkor is az egyik kedvencünk volt, azóta…..
Napo 2011.10.10 22:59:09
@elistvan: Na most hosszú leszek meg idegesítő, de egyszerűen a falra mászok az ilyen féligazságot hangoztató közhelyektől mint az általad idézett YouTube-os komment (értsd: a kirohanás nem ellened van hanem a komment ellen), de lássunk neki:

Nem a zeneipar változásaival van a baj, sőt nem is az Aqua át/újraalakulásával, hanem a buta konformizmussal.
Attól hogy ők most lemásolták más fősodrású előadók jelenlegi stílusjegyeit kritika nélkül, harmadrangú együttessé váltak, ami engem nem maga miatt az Aqua együttes miatt zavar (mert igazából kit érdekel :D), hanem mert kár azért léteznie bárminek is hogy ugyanolyan legyen mint a többi. Ebből nem lesz siker.

Egy igazán szép visszatéréshez csak egy 10 perc alatt újrakevert hangzásvilágra lett volna szükség,
lásd: a csapból is a David Guetta-féle populáris acid-house folyik, mert ő felismerte hogy retro-korszakot élünk, rájött mi jön éppen soron (igen, ez a 90-es évek :D), elővette a jó öreg house-t, rányomott kis auto-tunet, mély recsegős basszust és felülre valami sípolós maszlagot, és máris a lábai előtt hevert a világ mondván, milyen forradalmi amit művelt. Pedig láthatjuk, hogy baromira nem. :)

Ha az Aqua menedzsmentje felismerte volna ezt... akkor rájöttek volna hogy akkor csináltak volna igazán újat, ha mégsem csinálnak semmit. :)
90 Limp Bizkit - Break Stuff 2011.09.20 20:27:00
Év: 1999 Nemzetiség: amerikai Fred Durstnek rossz napja van. A nü metal műfaja ezzel a dallal robbant be a köztudatba, és a később gombamód elszaporodó, egy kaptafás tüsihajú-piercinges amerikai rockfiatalok ellenére igazolja, hogy nem halálraítélten született. A nagy őrület…..
Napo 2011.09.23 15:05:24
90 Ando Drom - Na kamel ma 2011.08.27 08:00:00
Év: 1995Nemzetiség: romani (magyar) „Jaj Devla jaj a Fáni nem szeret engem, pedig bokhálós vagyok a mindzsójára, és csak csinálja itt nekem a nagy bánatot, inkább iszom egy kis retyiját. Dik tesókám suneled ezeket a szép csajokat ottan e? Milyen sukár, cifra diklójuk van,…..
Napo 2011.08.27 12:38:47
Napo 2011.09.03 22:25:38
www.youtube.com/watch?v=EiLUSXlg-_o

Csakhogy senki ne maradjon le semmiről.
Év:1996Nemzetiség: amerikaiCoolio mesterdarabja egy igazi madeleine teasütemény a 90es évekből, sok mindent előhív a megkopott emlékek közül: Balatoni nyár a barátokkal, az első komoly lerészegedés a Kolbász utcában, Badacsonyban, az első románc a mólón, a lábdihegyi strand,…..
90 Skunk Anansie - Weak 2011.08.25 16:49:00
Év: 1996 Nemzetiség: angol Láttunk már rockzenekart női énekessel, de arra azért alaposan rácsodálkozott zsenge tudatunk, hogy ez a nő nemhogy néger, még kopasz is. Ez egy posztszocialista gyereknek maga volt a teljes szürrealizmus. Skin világfájdalommal átitatott, kiváló hangja…..
90 Rollergirl - Dear Jessie 2011.08.19 14:36:00
Év 1998-1999 Nemzetiség: német Igazi különlegesség következik most, hiszen ritkán esett meg ilyesmi még ebben az egyedülálló évtizedben is. Ennek az emblematikus számnak egyből két verziója is volt annak idején, na persze csak a képi világot illetően. Ez a szélesebb…..
Napo 2011.08.24 12:46:33
@Rocko-: Igazad van. A pórnép mindig "szar"-ra és "jó"-ra oszt mindent, szubjektív véleményét demagóg módon objektív igazságnak feltüntetve. Ez tényleg nem változott.

@atrazin: De nem ez volt túlsúlyban, nem úgy, mint manapság. Megnéztem a klipet: maradjunk abban, hogy a sötét kezdet és vég ellenére ez egy melankolikus darab.
90 Megdöbbentő hőshalálok 2011.08.05 07:30:00
Legújabb összeállításunkban azokról az időkről lesz szó, amikor még nem mészároltak le egész iskolákat az aktuális sztármesefilmben. Akkoriban még az akciódús filmsorozatokban sem folyt patakokban a vér, nem beszélve a régi ismerőseinkről. Ha közülük bukta el valaki a…..
Napo 2011.08.06 13:19:42
@Gudea enszi: Köztünk marad! :D

@nbcee: igen, ez most engem is zavart, hogy nem elég, hogy nem ékes Magyar Nyelven szólal meg a szinkron (ami mellesleg milliószor jobb mint az eredeti - hiába van most nagy divatja a modorosok körében a "liszön in oridzsinöl" filmnézésnek), hanem még a bejegyzésben is a csodálatosan magyarított beszélő név helyett ezt az indogermán valamit kell olvasni.

Ennek ellenére tiszteletem a blogírók és a mesefilm készítőinek, semelyik nélkül nem tudnék létezni :)
Év: 1995 Egy igazi kérlelhetetlen diszkósláger, pörög a tuctuc, pörög a fantázia. Nincs ember, aki erre megállná, hogy azonnal révült szeletelésbe kezdjen a parketten, és megmozgassa a lány testét. A Soho Party igazán megbízhatóan gyártotta a dalsikereket, ami nem is meglepő,…..
90 Ufo – Nyár van 2011.07.10 13:41:00
Év: 1999 Az időhöz passzoló mai közhelyslágerünk egy olyan feldolgozás, amely majd minden tekintetben jobb lett az eredetinél. Jobb nők, eurodance-alap, dr Love szokásos frenetikus rapbetétje, és a tetejébe még a CPg kedvenc lemezkiadója is már vagy egy évtizede halott. Szép az…..
90 Hip Hop Boyz – Megbántottak 2011.07.08 17:20:00
Év: 1997 A napjainkra örvendetesen feltámadt, akkoriban még a fiúk által is meglepően tolerált fiúzenekar leginkább olyan, azóta is visszacsengő nyelvi bravúrjaiért maradt emlékezetes, mint a sokat mondó „cumbali”, vagy a talán még szélesebb körben ismert…..
90 Green Day - Basket Case 2009.11.18 13:32:00
Év: 1994 Nemzetiség: californiai A szám, ami rendszerváltást hozott. Tinédzserek tömegei dobták a kukába narancssárga Devergo pólójukat a hatására. Raverek és diszkópatkányok hada felejtette örökre a hajzselét, hogy Billie Joe Armstronghoz hasonlító torzonborz fejre tegyen…..
Napo 2011.07.03 18:04:57
Év: 1997Nemzetiség: amerikai Tudom, hogy volt már emlegetve nálunk a Green Day, de más kontextusban. Ez a számuk már a Dookie utáni útkeresős korszakból származik. Talán nem is annyira ismert, de mondhatjuk azt, hogy az ultimate "megint elbasztam" zene. Tökéletesen kifejez…..