Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Only a clown

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
Only a clown 2011.06.26 12:49:55
Szerintem nem "csak" az a probléma, hogy kormányunk és pártunk, élén az összes "prominens politikussal" , magát szélkakasnak képzelve ébredt a kínai államfő látogatásának reggelén. Ezt mindenki rendezze a távozása utáni reggelen, a tükör előtt állva, a kis kék lavórt tartva.. Mivel mostanság politikailag nem voltunk épp "hitelképes" ország sem az EU-ban, sem a világban, ezért ebből a szemszögből sok kár már nem ért minket. De volt egy mondata kicsiny hazánk bölcs vezérének, ami talán még inkább kínossá teszi jövőbeni helyzetünket.

"Az államkötvény-vásárlás kapcsán a magyar miniszterelnök úgy nyilatkozott: ez a lépés rendkívül fontos Magyarország számára. "Ma képesek vagyunk finanszírozni magunkat a pénzügyi piacokról, de óriási biztonságot fog jelenteni számunkra, ha Kína magyar államkötvényt vásárol. Ezzel a magam részéről az ország finanszírozásának középtávú módját megoldva látom, és azt mondom: történelmi segítséget kaptunk Kínától, mert ez a biztonság kell ahhoz, hogy bátran végig tudjunk menni a gazdaság újjászervezésének útján, amin elindultunk."

Nem tudom, hogy csak én látom-e így, de az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy Magyarország önállóan képtelen stabil pénzügyi helyzetet teremteni maga körül. Ha esetleg ezt a kijelentést nem csak én értelmeztem így, hanem mondjuk szűkebb környezetünk, és az EU nagyjai is, azt gondolom, hogy gazdaságilag is hiteltelenné lettünk ezen a fényes napon.. Az pedig egy külön kérdés, hogy az unio vezető államai mennyire fogják jó szemmel nézni, hogy Kína nem csak gazdasági, de politikai befolyást is szerez falain belül. Hiszen ezek után hogyan is várhatnánk, hogy Magyarország bármilyen Kínát esetleg elítélő EU-s nyilatkozat mögé állna? Azt hiszem ez mostantól csak újabb "kakasokat forgató szélvihar" esetén lesz lehetséges..
Only a clown 2011.06.26 15:36:40
@bigapples: Ebben teljesen igazat kell adjak. És talán nem is a gazdasági segítség itt a probléma. Amennyiben ez tényleg kimerül a gazdasági kérdésekben. De itt nem csak gazdasági kinyilatkoztatást láthattunk vezérünktől, hanem kőkemény politikai vállveregetést is. És azon is el lehet gondolkodni, hogy miért épp a gondban lévő EU tagállamokkal ilyen kedves Kína.. Amennyiben "csak" kamatot és hozamot kell fizetnünk az államkötvények okán, az előnyös is lehet középtávon számunkra. De valahogy van egy olyan érzésem, hogy az államkötvény szerződésnek lesz egy "kisbetűs" része is..