Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rafter

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reágáló Korporatív kínai depó 2011.06.25 23:16:00
p { margin-bottom: 0.21cm; }Kína megérkezett. Idelökött egymilliárd eurónyi hitelt (mostani árfolyamon kb. 280 milliárd forintnyit, a teljes államadósság-állomány néhány százalékát, némi aprópénzt), megvett ezt-azt a stratégiai ágazatokon belül, meg megígérte, hogy…..
rafter 2011.06.26 21:53:17
@Molenaaar: Tartom! Orbán szembe megy Európával, méghozzá fölöslegesen és nevetségesen, valamint szégyenletesen. Az urak megvetik a hízelgő szolgákat, de nem mondják! A kínai kapcsolat értékes lehet, mint mondtam, a nyalizás azonban, ...hm: émelyítő és a forradalmi póz fenntartásán kívül a világon semmi haszna nincs.

Üdvözöllek!
Jó, hogy vitatkozunk!

Rafter
rafter 2011.06.27 10:22:39
@Molenaaar: Rövid leveledben legalább 13 dolog van, amit cáfolnom vagy értelmeznem kellene. Most csak két lényeges kérdésről:
Európa értékközösség, amelyet a hatalomgyakorlás módjáról és céljáról kétezer éven át felhalmozott tapasztalat éltet és kapcsol egybe. Az európai eszményt amely a hatalom korlátozásáról, önmérsékletéről és spiritualizálásáról (a kényszerítő eszközök humanizálásáról és jelképessé tételéről) szól lehet gúnyolni, lényegtelenként elvetni - de lehetetlen ezt felelősen tenni. Orbán nemcsak megkérdőjelezi az európai ethoszt, hanem kérkedő módon - forradalmi pózban - szembefordul vele a Brüsszel elleni szabadságharc meghirdetésével. Ugyanennek a póznak a foglya, amikor bombasztikusan új szövetségről, történelmi fordulatról beszél.

Másrészt: kereken tagadom, hogy a politikusnak kötelessége nyalizni, ha ettől a haza üdvét reméli. A haza üdve ugyanis nagyon gyakran keveredik, sőt cserélődik fel a legnyersebb pártérdekekkel és a legönzőbb hatalmi érdekekkel. Egész élettapasztalatom összegzéseként mondom: az elvtelen hízelgés (és minden hízelgés elvtelen) soha nem ér célt, soha nem válik igazolhatóvá: a megérdemelt megaláztatáson túl csupán csalódást és kiábrándulást hoz minden esetben.
rafter 2011.06.28 17:36:19
@Molenaaar: Megkérdezhetném kit akart a kínai miniszterelnök kivégeztetni?
Miről beszélsz? A megalázkodás kényszer alatt járható út és morálisan akár támogatható is lehet. Horthy kimondott kényszer alatt írta alá Szálasi kinevezését! Komoly történész soha nem ítélte el érte! De megalázkodni politikai haszonlesésből, forradalmárként pózolva mérhetetlenül hitvány, gyáva dolog és méltán váltja ki a hódító - hódolatot fogadó - kuncogó megvetését - mint azt már többszörösen körülírtam.

Nem látod az értékközösséget! Éppen ez az amit a rendszerváltó elit saját hatalmi és politikai érdekeit hajszolva és a közpénzek lenyúlásában versenyezve megbocsájthatatlanul elmulasztott: a szabadság értékeinek felmutatását a nép felemelését a zsellérsorból a szabad és öntudatos polgárok közösségébe.

Ha megkérdezted volna mi Európa, megpróbáltam volna komolyan válaszolni. Föl nem tett kérdésekre azonban nem helyes válaszolni. Én sem teszem.