Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OkVagyOk

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A meditációnak ugyanúgy számos változata van a buddhizmusban, mint a tanításoknak, pontosan azért, mert az emberek maguk is sokfélék. Az egyes tanítók azokat a technikákat szokták tovább adni, amiket ők maguk is használtak. Ez érthető, hisz természetszerűleg azokban a…..
OkVagyOk 2011.07.04 07:13:29
@A Nikk: Szia nagyon jó, hogy a figyelem természetével foglalkozol, én mégis inkább a célját tudatosítanám először. A figyelem a tudatból ered és mindíg van tárgya. A figyelem célja, hogy mindíg megmutassa a tudatod jelen létét (ha van figyelem, akkor van figyelő és a tudat a figyelő). A tudat tárgyának bármilyen elemzése, értékelése, vizsgálata sem tárja fel a tudat valódi természetét.
OkVagyOk 2011.08.04 19:50:33
@A Nikk: Ha beszélünk róla az is a tudat tárgya és nem annak az elemzése, illetve az a tárgya, hogy elemzés van.
A buddhizmus az élet minden területén abban segít, hogy csökkentse az elégedetlenséget és a szenvedést, hogy boldogságot és békét hozzon. Három szintet lehet megkülönböztetni, attól függően, hogy kinek milyen vágyai vannak. Az első az, amikor valaki a világi javakra vágyik,…..
OkVagyOk 2011.07.04 06:18:10
@plumbeus: igazad lehet a buddhizmus nem fogalmaz így, talán azt mondja, hogy mindenki buddha természettel rendelkezik eredendően és állandóan. Igaz ennek az "ajándéknak" nincs tudatában. Nincs diplomám.
OkVagyOk 2011.07.06 07:49:31
@plumbeus: az értelem sem az ürességet, sem a buddha természetünket fel nem foghatja. Legfeljebb egy fogalmi képzetet alkothat róla. Mindenki ismeri az üresség természetét, csak a jelentősségét nem. Minek a bevezetés? Mert egyedül sokkal nehezebb felismerni a jelentősségét
OkVagyOk 2011.07.03 17:14:45
@plumbeus: ha érdekel valamikor megmutatom szívesen
Évszázadok óta a legelterjedtebb módja a Zen gyakorlásának (canchan/sanzen 參禪) Kínában a kérdés "Kicsoda éber a buddhára?" (nianfo shi shei/nenbutsu ze dare 念佛是誰). A buddha-éberség (nianfo/nenbutsu 念佛) azon módszeréről van itt szó, ami a buddha nevének…..