Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jamamuraeonflux

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A G.I. Joe kifejezés a második világháborúban született: ez volt az "ágyútöltelék" eggyel finomabb megnevezése (a G.I. a Government Issue - Állami Tulajdon - rövidítése). Ennek ellenére a hatvanas években, miközben dühöngött a vietnámi háborúnak nevezett katonai és…..
Geekblog The Womb-előzetes 2009.08.03 08:20:00
Fliegauf Benedek első angol nyelvű, természetesen nemzetközi koprodukcióban készült filmjének főszereplője Eva Green, aki balesetben elhunyt szerelmének klónját hordja ki saját méhében... Az előzetes alapján a film meditatív és gyönyörű, gondolom ez senkit nem lep meg (az…..
Nem baj az, ha egy stáb VHS-re dolgozik és az egész film alatt kézikamerával, állvány nélkül követik a szereplőket, feltéve ha aztán The Blair Witch Project címet adják filmjüknek. Az sem baj, ha csak 50mm-es lencséik vannak, amivel az operatőr a mű 80%-ában 1 méternyiről…..
A filmnapló, akárcsak az olvasónapló, hasznos találmány, főleg egy rutinos filmfanatikus számára. Előnyei számosak, az év végi „best of” vagy „worst of” listák készítésekor is jól jön, de évek távlatából sem érdektelen rákeresni egy-egy címre, hogy…..
A Watchmen közelgő DVD és Blu-ray megjelenése apropójából felkerült a netre az egyik legfontosabb kivágott jelenet, amelyben Hollis Masonnal, az egykori Nite Owl-lal végez pár suhanc. ..
Geekblog Engedj be! 2009.11.15 15:50:00
Mi állhat 48 díj, a reprezentatív szakmabeliek és a közönség ösztönösen szinkronizált bólogatása, elismerő csettintései mögött? Hogy adhat a tematikai hiánygazdaság közepette egy túltermelt toposz, egy mozgóképes megkerülhetetlenség – valami újat? Talán a…..
KAMERA A CIGÁNYSORON A cigányság egyre sötétebb sorsáról évtizedek óta nem vettünk tudomást, míg végül elszabadult a gyűlölet mindkét oldalon. A média nem igazít el a káoszban, csak növeli a bajt. Van-e még esélyük a higgadtan elemző tévéműsoroknak és dokumentumfilmeknek…..
jamamuraeonflux 2009.06.02 17:44:31
A Bloody Disgusting öt rövid részletet tár elénk Sam Raimi (A gonosz halottak, Pókember 1-2-3, stb.) legújabb filmjéből, amellyel a rendező visszatér ahhoz a műfajhoz,amely a pályáján elindította: a horrorhoz, természetesen...
Holnap reggel az egész Nyugati-part az Oscar-jelölésekre ébred majd, ugyanis szokás szerint helyi idő szerint hajnali 5:30-kor jelentik be az ABC-n, hogy a főbb kategóriában kik indulhatnak az aranyszobrocskákért. Mi a Geekzen a tavalyi évhez hasonlóan, idén is alkalmatlankodunk majd…..
Sokan vérben forgó szemekkel, rojtosra böngészett, esténként párna gyanánt használt Bakossal és a Grétsy tanár úrral lefolytatott levelezéseket makulátlanul elsajátítva várták ezt a pillanatot. Most végre-valahára eljött, és itt pucsít a maga rutinos mazochizmusával. Ám…..
Geekblog Futballmaffia 2008.12.20 09:38:00
Senkit ne tévesszen meg a cím, ez nem egy a magyar klubcsapatok zavaros pénzügyleteit leleplezni szándékozó tényfeltáró riport, hanem egy újabb kultgyanús film Angliából, és egy újabb szerencsétlenül fordított cím. Merthogy a Futballmaffia (ami egyébként a keresztségben a kevésbé félrevezető Rise of…..
jamamuraeonflux 2008.12.20 16:49:33
Geekblog Égető bizonyíték 2008.11.27 07:58:00
Újra Coen–film!, ujjong a szívem, miközben kialszanak a fények. Még egy éve sem roppantott össze, cincált szét és hagyott romokban a zseniálisan nihilista, borongós, hallgatásával hanyagul hetekre a lélekre telepedő Nem vénnek való vidék, és máris itt a következő adag…..
jamamuraeonflux 2008.11.27 22:59:52
Geekblog A láncfűrészes cseléd 2008.11.07 09:52:00
Láttunk már ilyet: friss agyvelőre és húsra áhítozó zombik, káosz, pánik, vér + bél. Az alábbi hétperces kisfilmben viszont mindezt gyurma-figurákkal, stop-motion animációval készítették el. És így is működik a gore! (Szöveg nincs a filmben, úgyhogy angoltudás nélkül is…..
jamamuraeonflux 2008.11.07 13:22:21
Az összes filmes havilap, amit veszek oda meg vissza volt a 2005-ben készült Ajánlatért. A western műfaj újraélesztéséről, a nagyszerű történetről és színészi játékról írtak, így nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy ne nézzem meg a filmet. Már a film első pillanattól kezdve észrevehető volt,…..
Geekblog Beowulf figura-kollekció 2008.08.24 09:24:00
Todd McFarlane-t nagyjából annyira érdeklik a morális direktívák, mint egy Tourette-szindrómás kéjgyilkost a jamaicai citrustermelés szé-hé-dí-tő gondjai, de ebben, mint arról már korábban is meggyőződhettünk, semmi meglepő nincsen. Az is bizonyos, hogy pusztító…..
Alapvetően ellene vagyok a szigorú alapokra helyezett gyereknevelésnek, de ha a vallásosan bigott és indok nélkül kegyetlenkedő módszerek egyenes úton vezetnek az olyan filmek születéséhez, mint a Cronos, az Ördöggerinc (The Devil’s Backbone), a A Faun labirintusa, valamint a…..
(sikeres ember nem Szigetel, nem koktélozik, nem lop, legalább nem írja le, nem büszke rá)Kedves Naplóm!Újra belefutottam az Index egyik tavalyik cikkébe, mely szerint vizes sör (Szigetsör) nem létezik, urbánus legenda, technikailag lehetetlen, satöbbi, satöbbi, satöbbi. Akit esetleg…..
Geekblog A sötét lovag 2008.08.07 08:03:00
Olcsóbb fogás aligha létezik annál, mint amikor a recenzens a recenzálás nehézségeiről panaszkodik rögtön a recenzió legelején, ahelyett, hogy egyből belevágna a közepébe, és jól megmondaná (keményen, férfiasan), hogy hánycsillag. Mégis muszáj erre pazarolnom a karaktert,…..
A stoner filmeknek komoly hagyományuk alakult ki a 90-es években, ebben a műfajban indul a Pineapple Express is, amely az akciófilmmel próbálja keresztezni ezt a szubzsánert. Az amerikai bemutató épp ma van, úgyhogy a tovább után látható tréler nem friss, de nem is ez az apropó,…..
Geekblog Geekfórum! 2008.06.29 21:48:00
Aki eddig valami csoda folytán nem ismerte volna: már egy ideje megy a Geekblog fóruma, az Artéria, amely természetesen Magyarország legjobb filmes fóruma. A minőségi filmes eszmecsere, vagy mi a szar, garantált...  ui.: záros határidőn belül szeretnénk a fórumot…..
Geekblog Wanted 2008.06.26 08:01:00
Történt 2004-ben, egy évvel a Gyűrűk Urás záróepizód nyálas tengerparti búcsúja után, hogy kijött egy orosz film, az Éjszakai őrség – szintén könyvadaptáció –, amely a jó és a rossz erők harcáról regélt, tele volt vámpírokkal és az egésznek olyan érdekes,…..
jamamuraeonflux 2008.06.26 10:09:38
Geekblog In Bruges 2008.06.15 16:02:00
"Prison, death - they don't matter. Because in prison, or being dead, at least I wouldn't be in fucking Bruges." A kontraszt már-már ijesztő, és persze általa kiválóan lejön, Ralph Fiennes mekkora szinész: tegnap délután a Constant Gardener-ben adta hitelesen az introvertált…..
jamamuraeonflux 2008.06.15 22:20:09
Geekblog Az irgalmas lány 2008.06.03 08:46:00
Kivérzett kurva az ágyon. A vaku hanyag ütemezésű villanásai, gumikesztyűs kezek szövetminták és ujjlenyomatok után kutakodó mozdulatai. Az apatikus Yeong-ki-nek, mint rutinos nyomozónak, már nincs ideje a döbbenetre. Lanyh részvéttől, valamint csekély sikerrel kecsegtető…..
jamamuraeonflux 2008.06.03 14:17:37
Geekblog Geekz Reborn 2008.06.02 08:32:00
Kerülve minden felesleges szószaporítást: íme az új dizájn. Vélemények? Az alábbi jótét lelkeknek szeretnék köszönetet mondani, ábécésorrendben: legelőször a mi saját bejáratú Chavezünknek, aki valami EMBERTELEN mennyiségű munkát fektetett a dizájn kialakításába.…..