Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MadWenom

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszélek egy kicsit a Kompresszoros benzinesekről egy kicsit, mert nagyon jó kis hibákat tudnak produkálni. Nem kell részletezni, miről van itt szó, úgy is mindenki tudja milyen egy ilyen motor. A lényege, hogy turbó helyett kompresszorral sűrítik a levegőt. Az a jó ezekben a…..
MadWenom 2012.02.01 17:27:25
Sziasztok!
w203 kompreszor C200 2001-es autó.
Világít a cheq engine. Hibakódolvasó azt mondta hogy a levegőcsövön ami a komreszorhoz megy van egy szelep. Vagy az a probléma vagy pedig az elektronika ami vezérli. ÁLitólag ha leveszi a szelepet meg tudja nézni, hogy aaz a rosz e mert a lámpa elaszik. LAikus vagyok szóval 2 kérdés ami lehet hüjén hangzik. Ha elmúlik a probléma akkor az autóban elvileg el kel hogy aludjon a cheq engine lámpa vagy az csak akkor alszik ki ha a hibakód olvasó kiveszi a hibakódot? Azért kérdem mert miután kivette a lámpa elaludt. Másfél hónap után ismét a dugóban való araszolás közben kivilágított és azóta világít.
Második kérdés. A kompreszzor folyamatosan működik vagy ha az elektronika vagy a levegő szelep hibás akkor esetleg kikapcsol és csak a motor dolgoziik normál üzemmódon kompreszor nélkül?
Mégegy kérdés. Mielőtt megvettem az autóm megnéztem egy másik autót is. A másik merciben folyamatosan lehetett hallani valami olyasmi zajt mint ami a turbós autókból jött ha jobban ráléptem a gázra. A tulaj azt mondta hogy a kompreszor dolgozik. a jelenlegi autóm pedig csöndes és nem lehet hallani extra zajt. Honnan tudni hogy megy a kompreszor? Meg lehet ezt álapítani hogy minden rendben van e vele? Debrecenben a Papas szervizben azt mondták nem tudják megnézni hogy rendben van e vagy sem. Vagy működik vagy nem. Kicsit furcsának találom. Tényleg nem lehet megvizsgálni hogy rendben van e a kompreszor vagy sem?