Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szlamáné

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy régóta köztudott biztonsági hiba, és egy teljesen hétköznapi szendviccsere is okozhat bonyodalmat. Naiv ügyfél blokkját egy másik ügyfél kapta meg, rajta az összes SZÉP-kártyás adatával: A tegnapi napon meglátogattam a Nagytétényi úton lévő éttermüket, kivételesen…..
Szlamáné 2012.10.02 16:01:38
Miért jártok ilyen étterembe?

Az 578 alkalommal végzett mintavétel elemzése szerint a legnépszerűbb hamburgercég legnagyobb menüje 78 mesterséges adalékot tartalmaz, azaz „fogásonként" átlagosan hét „E" található az ételsorban. Habár a cég állítása szerint a húspogácsa színtiszta darált marhahús, a zsemle, a sajt és a szószok már közel sem ennyire természetes eredetűek. A Big Mac-szendvics 18, a sajtburger 17 élelmiszeripari „műanyagot" tartalmazott, valamiféle adalék pedig gyakorlatilag az étterem teljes választékában megtalálható - beleértve a grillezett csirkemellet és a salátákat is.

Egyes szakemberek szerint néhány adalékanyag mellékhatása nehéz légzés és fejfájás lehet. A Big Mac és a sajtburger a vizsgálat szerint olyan tartósítószert tartalmaz, amelyről megállapították, hogy súlyosbítja a hiperaktív gyerekek tüneteit - hasonlóan a cég 1250 brit éttermében árusított desszertek és üdítőitalok színezékeihez. Holott a vállalat - éppen a fogyasztóvédők kampányának hatására - azt állította, hogy csökkenti termékeiben a mesterséges adalékokat. A napilap tanulmánya ennek éppen az ellenkezőjét látszott bizonyítani: az elmúlt év során a felhasznált adalékok inkább szaporodtak, mint csökkentek.

A Southamptoni Egyetem kutatói szerint bizonyos adalékok hozzájárulhatnak a gyermekek figyelemzavaros tünetegyüttesének súlyosbodásához. Az általuk vizsgált anyagok közül a gyorsétteremlánc az E 110-es és E 104-es sárga, az E 124-es vörös ételszínezékeket, valamint a nátrium-benzoátot (E 211) használja.

A McDonald's közleményében kijelentette, hogy igyekszik megszabadulni a tartósítószerektől, s hogy a southamptoni kutatás vegyszerei közül csak a nátrium-benzoát mutatható ki a burgerekben, az is kizárólag a savanyúságban. Ezenkívül hangsúlyozták, hogy beszállítóikat ösztönzik az adalékanyagok használatának csökkentésére - „ahol lehet".

„Azon dolgozunk, hogy csökkentsük, illetve bizonyos esetekben akár teljes egészében elhagyjuk a mesterséges színezékeket és a tartósítókat" - közölték a cég illetékesei.

A cég honlapján biztosítja a fogyasztókat, hogy az új termékek nem tartalmaznak nátrium-benzoátot és színezékeket. A The Independent 2007 szeptemberi első vizsgálata azonban 568 különféle adalékanyagot talált a McDonald's termékeiben. Októberben pedig - amikor az internetoldalt frissítették - ez a szám már 578-ra emelkedett.
A jelek szerint bedőlt a Zichy Park Hotel, és így az összes üdülési jogot lenullázta az új tulajdonos: 2007. augusztus 10.-én üdülőhasználati szerződést kötöttem a Zichy park hotellel, csekély 400e Ft-ért ami 2008-tól minden év 35. hetére volt érvényes 7 évig. Minden…..
Szlamáné 2012.05.23 12:44:45
Mivel a résztvevők zöme nem ismeri sem a TS rendszert, sem magát a céget, akitől meghívását kapta, nem nagyon tud előre tájékozódni és felkészülni arra, hogyan viselkedjen és reagáljon az őt ért csábításra és unszolásra. A valószínűleg jól képzett „menedzserek” ügyesen húzzák csőbe a bizonytalankodókat, szóbeli ajánlatuk sok esetben köszönőviszonyban sincsen azzal, amit aztán a naiv ügyfél aláír. Ezért is történhet meg, hogy sokan csak otthon, jóval az eset után döbbennek rá, mekkora anyagi kötelezettséget vállaltak, több évtizedre előre.

Ebben az esetben is az a tanulság, hogy ne írjunk alá soha semmit anélkül, hogy alaposan átolvastuk volna! Ha sürgetnek, ha azt mondják, hogy „csak most, csak ma ennyi, nincs gondolkodási idő” - ne dőljünk be a szövegnek! Gondoljunk arra, hogy amikor pár ezer forintos dolgot veszünk, legtöbbünk megnézi, hol olcsóbb és igyekszik ott megvenni, ahol a legkedvezőbben juthat hozzá. Miért ne tennénk hát sokkal inkább így, amikor milliós tételről van szó, ráadásul hosszú évekre szóló további kötelezettséggel együtt?

Aki keres rajta...

Érdemes azon is elgondolkodni, ki jár jól valójában az üzlettel? Az egyik nyertes csapat bizonyosan az ingatlantulajdonosoké. Övék az ingatlan, amiért egyrészt kaszálnak egy nagyobb összeget, ideális esetben minden apartman esetén 52-szer (ha minden hetet más tulajdonosnak ad el). Ezután 52-szer beszedhetik az éves díjat is, ami igazából heti díj, hiszen az ügyfél csak egy hetet tölthet ott évente. Így már érthető, miért tolonganak a magyar hotelek is az RCI-tagságért!
Editék nem elég türelmes vendégek, mert két éven belül már másodszor hagyták ott 10 perc hiábavaló várakozás után a Szeremley pincészet pincérnőjét, aki elfelejtett kimenni hozzájuk, miután kiderült, hogy "csak" inni akarnak.Egy igen csak felháborító esetet…..
Kivételesen nem egy naiv vagy boldog ügyfél, hanem egy megdöbbent szemlélődő sorait olvashatjuk, aki betévedt egy román OTP-be, és elképesztő számokkal találkozott. Kiderült, hogy a határ túloldalán Csányi Sándor 14,85% THM-mel szórja a személyi kölcsönt, amit itthon 32,29%…..