Regisztráció Blogot indítok
Adatok
védd magad

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon, 2011. október 4-én, kedden háromnegyed háromkor a Fővárosi Bíróság újfent úgy döntött, hogy Hunvald György majd 3 éve tartó előzetes letartóztatását megszünteti. Hunvald György jelenleg semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll. Azt, hogy a folyamatban lévő per szempontjából…..
védd magad 2011.10.07 20:27:48
Nagyon örülök, hogy a Fővárosi Bíróság szabadlábra helyezte Gyurit. A hadjárat, az ügyészség megalapozatlan vádjainak soha nem lehet vége, hiszen a politika beférközött a tisztességesnek vélt és pártatlannak tartott igazsgszolgáltatásba. Mikor érjük el, hogy az ügyész is felelősségre vonható, aki a valós töréneti tényállást, saját hipotézisében feltételezi, majd a törvényi helyeket behelyesíti. Szégyen és gyalázat, hogy nem mondható ki, hogy az ügyészség szerint megírt forgatókönyv zajlik, amelyben emberi életeket alázhatnak meg. Nincs még vége, de örülök, hogy egyenesen kiáll a Gyuri az eljárásban. Soha nem voltam semmilyen párt tagja, magyar ember vagyok, aki bent (Venyige) ismertem meg a Gyurit, mint " Biztosítós", aki szintén 1,5 évig voltam kényszerintézkedés alatt büntetlen előélettel, és akinek mai napig sem tudnak tárgyalást kitűzni(3 éve)ügyében, de a vádíratot az ügyészség természetesen beadta.
Szorítok, Gyuriért, de értelme az egésznek akkor van, ha olyan bíró hoz(hat) döntést, aki hivatásnak tekinti az eljárást, aki figyelembe tartja, hogy a vád kötelezettsége a bizonyítás, és a kétséget kizárolag nem bizonyított tény nem róható Gyuri terhére.
Ez az ember többet érdemel, hiszen tisztességgel és méltósággal viseli a megaláztatásokat az ügyészi hipotézist, amely minden arcpír nélkül tart fenn. Meglátjuk az Ítélőtábla a jogorvoslatot, mivel indikolja.
Az ártatlanság vélelme sem utolsó szempont, és amennyiben nincs politikai befolyás a felmentés sem elérhetetlen, amelyben tönkretettek egy pályát egy családot, azonban Gyuri tisztessége és becsülete nálam nem kétséges, tehát minden elvehetnek, de az észt, tisztességet és méltóságot soha nem!
A francia médiahatóság közleménye szerint lehetőség szerint nem mutathatja a francia média azokat a képeket, amelyek bilincsben, vezetőszáron ábrázolják a nemi erőszak kísérlete miatt vasárnap letartóztatott, azóta tisztségéről lemondott volt IMF-vezért mindaddig, amíg a…..
védd magad 2011.06.24 13:57:35
Hol az ártatlanság vélelme. Nevetséges és megalázó a helyzet a kényszerintézkedések során.
Azt megértem, hogy a bíróságra, kihallgatásokra(rendőrség, ügyészség) a kényszerítő eszközök visszatartó erők, de a birósági teremben? Nem megalázó a biróság méltóságának, hogy kéz, lábbilincs illetve vezetőbillincs és szár és a deréköv van a vádlottakon. Vannak bírók akik levetetik, hiszen mindenkit megillet az emberséges bánásmód, tisztességes eljárás, emeberi méltóság, de ez nagyon kevés. Hol vannak a Bv fokozatok(1-4 besorolás)? Jogtisztelő, büntetlen előéletű állampolgárt is 4 fokozatban vezetgetik jelenleg, és a tárgyaláson sem veszik le róla. Az ilyen bírónál, hogy lehet pártatlanságról beszélni, amikor előre bűnösnek kezel. Altalában a vidéki bíróságokon,(Kaposváron Dr Duduka Attila bírónál ez a gyakorlat) A vádlott a meghallgtásán, mint egy akrobata és nyúl ugrik fel az emelvényre. Mi ez ha nem nyomás gyakorlása az ülnökök felé? Emberi méltóságot súlytó magatartását még tetőzi, hogy a bíró kizárása indítványánál, nem érzi magát elfogultnak.(Tárgyalás vezetés, hangnem, jegyzőkönyvek pontatlansága,stb...)
Megindul a polgári per, ennek ellenére ez a bíró itéletet hoz büntetőügyben, azzal a vádlottal aki a pert ez első tárgyaláson a bíró úr által tanúsított magatartása miatt megindítja. Természetesen a vádlott a Somogy Megyei Bírósággal van perben, mint a bíró munkaadója és az Országos Igazságszolgáltatás Jogi Osztály látja el a peres ügyet. Kérdezem én- a II. fokot a fellebbezési eljárást Somogy Megye Bírósága látja el, akivel perben állok, valamint az látja a védelmet aki a bírókat kinevezi.(Országos Igazságszolgáltatási Tanács) Hol van bírói Etika, pártatlanság, tisztességes eljáráshoz való jog? Nemcsak leírni, de gyakorolni is kellene. Fleck Zoltánok és sok más jogi szakemberek, kiegészítve jogban, de különösen böntetőeljárás jogban gyakorlott átlag állampolgárokkal, akik a saját bőrökben érezték meg az igazságszolgáltatásunk valós, tisztességtelen helyzetét. A perek úgy zaljanak, mint a jogi egyetemen a kötelező vizsgák. Szempontok alapján fogalmazást írnak, behelyesítik a BTK. Be jogszabályi helyeket, tények és adatok nélkül, mechanikusan itélkeznek.
Nincs ellenőrzés és kontroll. Sérelmes és aggályos a helyzet, csak a statisztika számit.
Lehet, hogy börtönbe fogok meghallni, annak ellenére, hogy 53 évesen is büntetlen előéletű, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező, jogtisztelő magyar állampolgár vagyok,-nem sztárügyvéd-de mindenkor kiállok jogaimért, tisztességemért és családom becsületéért, annak okán, hogy engem is mint a kutyát vezettek Kaposváron Dr. Duduka Attila bíró teljes megelégedésére, az emberi méltóságo megsértése okán. Természetesen az elégtételt a magyar állammal szemben kell fenntartani az adózók pénzén a jogerős ítélet befejeztével, amit azonban meg is kell élni.
Ez a jog....de soha nem szabad feladni, ha tisztesség és becsület vezérel.
Petrocelli 12 dühös ember 2011.03.23 08:39:00
Az igazságszolgáltatásba beemelt laikus elem egyik klasszikus jellemzését a 12 dühös ember című filmből (is) ismerhetjük. Az esküdtbíráskodás kapcsán folyó vitákban jellemzően a kollektív bölcsesség és "életszerűség", az igazságkeresés jelentette pozitívumot…..
védd magad 2011.06.24 11:29:47
Miért nem lehet egy törvény, hogy ne csak ügyvéd védhessen büntetőügyekben. Nagyon sok tisztességes embert hoznak gyanúba és indítanak ellene eljárást, majd emelnek vádat törvényi helyek beillesztésével az iróasztal mellől írányítottan. A gyanú mindent megalapoz elv érvényesül, amelyet a bíróságok kényszerintézkedések elrendelésével jutalmaznak.
Szinjáték folyik, az ügyvédeknek, akik tudják, hogy mi a jelen helyzet az igazságszolgáltatásban, természetsen előre veszik fel az általuk vélt honoráriumot. A végkifejlet,- csak akkor szabadulok, amikor az ügyész, vagy biró engedi. Nevetséges, hogy ugyanazon tényállás mellett, az egyik héten nem alapos, a másik héten már alapos a védelem indítványa, A gumiparagrafusokat, használja a bíróság, mindenféle tény adat nélkül az indoklásban. Az idő tellik a kényszerintézkedés alatt, igy tellik az ügyvédek pénztárcája a sorozatos díjak kérése folytán. Ha nem vagyok ügyvéd, akkor zugíró vagyok. Sok embernek irtam fellebbezést, amelyet a gyanúsított írt alá, és 80 %-ban eredményes. Volt olyan, hogy a bíró elkérte a fellebbzést, hogy a bíróképzőben tanítva azt be tudja mutatni. Több ember mondta, hogy nem kell magának ügyvéd, ennek ellenére kötelező. Felvesznek 1.000.000. Ft-ot a hathatós védelemért, és 14 hónap után a saját beadványomra szabadulok, mint büntetlen előéletű állampolgár. Aki bekerül. csak az látja mi megy az igazságszolgáltatásba. Nevetséges a védelem, csak az ügyfelek pénze a lényeg, amelyet a vélt kárérték, avagy a bűntetési tétel nagysága határoz meg. A "sztárügyvéd" 2.000.000. ft-ot kér az elolvasásért, soha nem látja, a bojtár mondja el neki. 2-3 beadvány erdménytelenül. majd jönnek a további igények. Egy 200.000.000. ft-os biztosítási ügyben vagyok vádlott, ahol a 3. éve sincs még tárgyalás, nem is beszéva, hogy az iratismertetést Cd küldték meg, amely nem nyitható, jóval a vádírat beterjesztése után. Hol élünk, mikor lesz rend az igazságszolgáltatásban.
Lehet-e súlyósabb ügyekben, hogy ne ügyvéd képviseljen. Lehet-e ez ügyben Alkotmánybíróságuoz fordulni?