Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándor Zsolt András

51 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az arató munkások nem szerették a cséplőgépet. Csak akkor amikor felrobbant. Ma az alkalmazottak nagy része nem szereti a számítógépet, vagy mert tehernek érzi az adminisztrációt vagy fél tőle mert nem ismeri, vagy mind a kettő. Ha nem szereted vagy félsz tőle nem fogod…..
Take IT Easy Üzlet kontra IT 2012.11.19 20:27:44
Eredmény orientált kontra Megoldás orientált. Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz meg kell érteni egymás gondolkodásmódját. Érteni kell, hogy a másikat mi vezérli, mik azok a lépések ami mentén elkezd gondolkozni és problémákat megoldani. Nézzünk egy egyszerű esetet:…..
Tanultam, nem saját de remek példa, hogy a szolgáltatást egy óceánjáró luxushajóval mutassuk be. Az ember megveszi a jegyet és utána már nincs visszaút. Ha nem tetszik ki lehet úszni… De ha ott maradsz akkor élvezheted a szolgáltatásokat. All  inclisive!! Lehet úszni, a…..
Azt gondolom, hogy leírom azokat a problémákat amivel mostanában szembesülök. Sándor Zsolt András  vagyok és kicsit beszélni IT nyelven nomeg kicsit beszélek az üzlet nyelvén is. Ebben az a jó hogy remekül tudok fordítani a két fél között. Valahogy mostanában sokat kell…..
Take IT Easy Hazudsz még magadnak? 2012.11.01 09:45:00
Mit szeretnél elérni az életedben? Kinek szeretnél megfelelni? Azt csinálod amit szeretnél? Amikor nekem először feltette egy kedves barátom azt a kérdést : „Tulajdonképpen mit is szeretnél csinálni?” Először elkezdtem a mondatot, és aztán szépen abbahagytam a…..
Azért mert ők használják közösségi tudatot. Az apám generációja nagy lexikai tudással rendelkezik és a fejben tartott tudás aktív használatával oldja meg a feladatait. Ha nem elég a tudása elmegy a könyvtárba és megtanulja, belegyömöszöli a fejébe az új információkat,…..
avagy ami a legjobban bosszant a másikban azzal neked is dolgod van Találkozunk emberekkel az életünkben, hogy bosszantsanak, felidegesítsenek és az őrületbe kergessenek. Sokszor ők a hülyék, de ha megfigyeled, hogy mi is bosszant bennük akkor könnyen rájössz hogy azzal neked is…..
Take IT Easy Kontrolálás 2012.10.26 23:41:26
Menedzserként azért fizetnek, hogy döntéseket hozzak és kontroláljam a folyamatokat. Sőt azért is szoktak fizetni, hogy létrehozzam a nem létező folyamatokat, hogy majd ŐK tudják azt kontrolálni. Sok-sok visszajelzést kapunk az életben, hogy akkor vagy jó és eredményes, ha…..
Sokféle sziget elméletet ismerek.   Az egyik arról szól, hogy a számítástechnikai eszközrendszerrel, hogy kell megszámolni az óceánban a két part között elhelyezkedő szigetek számát. Sokaknak uncsi, de egyszer leírom, mert olyan szép és tiszta logika. Na mindegy… A…..
Nagy mondás ez és sokat lehet rajta kacagni. Nem én mondtam csak plagizálom. De a blog alapgondolatához híven azt a részét fejteném ki, hogy mennyire kell vagy nem kell belefeszülni a várakozásba, hogy volt-e már esemény. Amikor azt gondoljuk, hogy kéne már történjen valami…..
Take IT Easy Professzionalizmus 2012.06.19 14:59:00
kontra „Megoldjuk főnök Úr”   Mostanában sokszor találkozom egy problémára adott megoldások értékelésével. A megrendelők – belső, külső – már igényesek, mert szorít az árprés. Lehet, hogy van lóvé, de nem mindegy mire költöm. Valahogy az van a fejekben, hogy profi…..
   Nem is olyan rég írtam erről, hogy a mai fiatalok nem is értik, hogy miről beszélünk a jogdíjjak meg szabálykövetés és hasonló bodorságokkal. Ami fenn van a neten és letölthető az letöltik.  Ennyi.   No de itt van pl az Oracle kontra Google per.…..
 Sokan használnak ma ingyenes vírusirtót és azt kell mondjam, hogy meg is van a helye a piacon, de nagyon fontos, hogy ismerjük azokat a paramétereket aminek a teljesülése mellett érdemes, sőt szabad ilyen termékeket használni.   Ma a fertőzött gépek közel 70% -a…..
Most hogy kicsit nem írtam, kaptam egy két visszajelzést. Hideget meleget. A hideg is jó. Először persze tényleg olyan, mint amikor szauna után belemész a hideg vízbe és szinte fáj, de amikor kijössz a vízből az zseniális érzés. Voltak, akik azt mondták, hogy gyenge mert csak…..
Take IT Easy Férfi erő Női erő 2012.03.07 18:25:00
A párkapcsolatod tölt fel energiával vagy elmenekülsz belőle pl a munkádba. Nem újdonság és nem hinném, hogy neked, aki olvasni szoktad a blogom újat mondanék a témában. De ez is hozzátartozik a lazuláshoz és nekem fontos, megváltoztatta az életem és folyamatosan…..
 Érdekellentétek vannak, mindegy mekkora a vállalt legyen az 5 fős kis kft vagy 150 fős vállalat vagy 3000 fős nagyvállalat. A szerepek és a problémák általában ugyan azok. A legnagyobb problémát az szokta jelenteni hogy a tulajdonos(ok) nem veszik tudomásuk hogy a…..
Avagy az agyam akkor is dogozik, ha én nem mondom neki Az időzavar  Az a helyzet, hogy addig amíg minden rád bízott feladatra van időd addig nincs probléma. Nekem csak a munkavállalói karrierem első hetében volt ilyen… Azóta soha nem volt és szerintem nincs is. Aki tele…..
Avagy hova pozicionálod magad? A labda hasonlat egy igazi városi legenda. Arról szól, hogy a beosztottak munka után elmennek, focizni vagy mondjuk Amerikában kosarazni a térre. A vállaltvezetők teniszezni járnak és a tulajdonosok golfozni egy olyan klubba ahova bejutni is nehéz.  …..
Take IT Easy A struktúra ereje 2012.02.23 15:26:00
 A struktúra nem lesz csak úgy, nem születik velünk és nem is alakul ki csak úgy magától. Mi van helyette: káosz.    Információval rendelkezni ma egyre nagyobb érték és még nagyobb lesz. De ha az információdat nem tudod struktúrába rendezni, akkor nem sokat érsz…..
 Láttam máshogy élni embereket, és megfogott. Nagyon. Az első még régen Spanyolországban történt velem, egy üzleti konferenciára úgy szólt a repjegyem (akkor még volt Malév), hogy egy nappal tovább kellett maradni. Este elmentünk egy ismerősömmel a belvárosba, Ő beszéli a…..
Ha lazán szeretnéd élni az életed attól az még nem jelenti azt, hogy  meghajtod a fejed és elfogadod azt amit a környezeted rád erőszakol. Az érdekeidet képviselned kell. Az érvényesülést ugyan úgy tanuljuk, másoljuk először a szüleinkről azután a számunkra fontos…..
Már megint visszatért az inga. Ha azt mondom, hogy az igazság középen van az egye elcsépelt lózung. ha megvilágítom a két szélsőséget és utána mondom azt, a rendszer egyensúlyra törekszik akkor sokkal többen meg szokták érteni.  A döntéseinket sok minden befolyásolja,…..
Sokáig azt gondoltam, sőt harcosan kiálltam mellette, hogy az utánunk lévő generáció nagy bajban lesz, ha elkezd dolgozni. Igen ők a Facebook generáció. Akkor azt mondtam, hogy nem lehet úgy tanulni, hogy egyszerre dolgozol és csetelsz a haverokkal. Ugyanúgy nem lehet, mint ahogy…..
avagy arra van időd amire csinálsz magadnak Még gimiben tanultam, de csak sokkal később ébredtem a tudatára. Nagyon egyszerűnek tűnik és pont ezért nehéz megcsinálni minden nap. Az osztályfőnököm, azt mondat, hogy ha tanulni kell tanulj, ha szórakozni kell akkor szórakozz.…..