Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manyeszka

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözlöm a Praxis blog olvasóit!( a szerkesztőket is természetesen :) ) Elég régóta foglalkoztat a gondolat, hogy leírjam-e édesanyám esetét mások okulására és saját magam megkönnyebbülésére de ezidáig nem volt hozzá elég erőm. Mostanra így egy év távlatából…..
manyeszka 2011.06.24 13:22:16
@zagadka: Lehet, hogy hallgatni arany, de nem mindig célszerű. Ezt mutatja sok-sok év tapasztalata. Saját hallgatásunk is tehet arról, hogy az egészségügy ilyen megítélést kap. Hírértéket képvisel, ha valamelyik kórházat beperelik, vagy éppen negatív színben tüntetik fel munkájukat.
Ellenkező esetben ez már nem érdekes. "Ez a dolguk" jelzővel illetik.
A hallgatásból már elég, a napi megalázottságunkból is, és az éhbérért való munkavégzésünkből is. 17 év után 74 ezer forintot viszek haza (nincs paraszolvencia!!!). Mégis mosolygok, végzem a munkámat, mert ez az életem és szeretem. Igyekszem tudásom legjavát adni, ezért pedig elvárom, hogy emberként kezeljenek, ne pedig "gyilkosként" bélyegezzenek meg.
manyeszka 2011.06.24 18:18:20
@zagadka: Nem akarok külön vitatkozni.
Egy a lényeg. Marhák vagyunk. Többek között azért is mert ebben a blogban többen próbáljuk megértetni a nyilvánvalót. Még pedig azt, hogy igen, hibázhatunk, igen tévedhetünk, igen van amikor nem mindig a megfelelőt tesszük. Mondom az Isten nem az egészségügyben dolgozik. De amikor már arról szól a történet, hogy a beteget direkt eltesszük lábalól az már kimeríti a becsületsértés fogalmát.
Még valami a tanárt pedig sohasem fogják azért beperelni, mert a gyerek önbecsülését szakmai hiányossága miatt tönkretette. A fizetése pedig lényegesen több mint a miénk...a marháké.
Részemről befejezve. Úgyis egyoldalú a véleményalkotás.