Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zümmi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igény szerinti szoptatás alapvetően azt jelenti, hogy a kisbaba akkor eszik, amikor éhes, annyit, amennyit akar, addig, ameddig akar. Ez teljesen így van - ha a szóban forgó kisbaba az első gyereked ;-) De ha nem, akkor már sokat tudsz arról, hogy az igény szerinti szoptatásban az…..
zümmi 2011.09.20 14:32:08
@De nem pip!?!?: Egy éve kb ugyanezeken mentem keresztül, annyi különbséggel, hogy nekem ha tudott itt volt a férjem és én - sajnos - vele kiabáltam inkább. Aztán mindig bocsánatot is kértem és elmondtam, hogy megkönnyebbültem. De nem is kellett, mert látta.

Csak biztatásként írom, él még a gyerekem, 14 hónaposan választottam le az addigra napi 1 szoptatásról, mert kényelmetlen lett. Nem viselte meg, szerintem vannak gyerekek, akik nem szopi-függők. Ő sem volt az, sőt se cumi, se ujja nem kell. Ökölrágás volt egy ideig, de elmúlt. 1 éve azt hittem, van egy negatív természetű, extra szenzitív babám most meg mindenkire mosolyog, gagyog, imádja a társaságot.

Nálunk a hasfájást a tejfehérje allergia okozta, ha bírod a teljesen tejmentes diétát, akkor kerüld el 10-14 napig a tejet minden formában (pl pékáru, húskészítmények is) és kiderül, az okozza-e. De ha nem az, akkor pedig jó úton vagytok afelé, hogy kinője.

Sokat segített a hordozás és a testközelség is, engem tehermentesített sokkal kevésbé fáradtam el, amikor pedig már érdekesebb volt a világ, magától lekéredzkedett.
  Babát szeretnénk, most azonnal! Megvárjuk tehát a következő ciklust, középidőben együtt vagyunk, és két héttel később már csak a biztonság kedvéért kell egy terhességi teszt, hiszen addigra az ember lánya már százféle egyéb jelből is érzi, hogy babát vár. Létezik egyáltalán ilyen? Igen,…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes  Hozzávalók: 2 dl tápszer (a Milupa Pepti Plus 2 laktóztartalmú) 2 ek. gríz (gluténtartalmú) csipet só 1 z. vaníliás cukor vagy csapott ek. cukor…..
A fejlett világban a szülések majdnem egyharmada császármetszés. Elvitatkozgatunk a statisztikán, a fölösleges műtétek elkerülésének módjain, az okokon és a következményeken. De, mint oly sokszor amikor orvoslás a téma, hajlamosak vagyunk elfeledkezni az emberről: az emberről,…..
zümmi 2011.06.24 14:52:21
@Felicitasz: Nagyon köszönöm a gyors válaszod! :-)

Farfekvéses volt a baba és igazándiból nem azzal volt bajom, hogy nem normál szülés volt, hanem azzal, hogy az érzéstelenítés nem volt sikeres, bealtattak, így nem hallottam felsírni a lányom (pedig erre építettem előtte, hogy az milyen csodás lesz) és csak órákkal később láthattam (el kellett látni, mert beteg volt).

Egyelőre még "csak" tervezgetünk", de szeretném ezeket magamban tisztázni előre. Szerencsére az orvosom is pozitívan áll a dolgokhoz.