Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Út-törő

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többeknek áldás, sokaknak sorscsapás a város jelenlegi első számú vezetője, s bár az arányok lassan kezdenek megváltozni, a púpunkkal nem vagyunk egyedül. Sovány vigasz ez mindannyiunk számára, de akkor is enyhítő gyógyír, hogy nem csak bennünket büntet a sors ilyen…..
Út-törő 2012.10.22 17:27:54
@civil48: Nagy bal lépés lenne, ha bárki is már most bejelentené patrónusát a hh.-i választásokra.
A hahota is abba a kategóriába tartozik, amely az Ön javaslatát befogadná.
Fogalmazhatunk más hogy is a felvetését illetően, de Ön tud olvasni a sorok között - legalább is azt írta korábban - tehát tudja milyen blőd gondolatot boncolgat.

Ne tessék elfelejteni, Ön azt írja, " én jó váltásnak tartanám 20 év Ormai-kor lezárására,..."

Ezzel a mondatával saját magával kerül ellent mondásban, tehát az említett komikus lapok felemlítése tényszerű, ezért fölényes magatartásról nem lehet szó.

Véleményem van, amint azt fentebb olvashatta, a megoldásra is van javaslatom, volt is, és jelen pillanatban is azon fáradozom, bízom a megoldásban, amit Önnek is javaslok azzal, hogy lehetőleg gondolja végig az elképzelését mielőtt papírra vetné sokkoló gondolatait!!!
Út-törő 2012.10.25 23:39:08
@civil48: Kedves CIVIL 48! Ez a rovat nem Lőrincze Lajos ismerőinek fenntartott oldal. Ön ismét más lapokon kalandozik, de ezen szokása érthető az Ön személye vonatkozásában.

Ami a lényeget illeti, azt v.posztó megfogalmazta, amit az alábbi újság cikk kellően alátámaszt.
Nem kívánom Őt ismételni, de továbbra sem tartom helyes iránynak a "bedobott" egyént. Tessék visszagondolni, milyen erővel, milyen eszköztárral rendelkezett a fidesz választások előtt, és mi lett az eredmény.
Emlékeztetőül az említett cikk, és tessék gondolkodni rajta!

Elég volt a nagyatádiak eladósításából!

2010-06-24 20:45:38

Kárpáti László fideszes polgármesterjelölt szerint Ormai István polgármester újabb terhet rak a városlakók vállára.

Három hónappal mandátumának lejárta előtt Ormai István polgármester újabb elviselhetetlen terhet akar rakni a nagyatádi polgárok vállára – állítja közleményében Kárpáti László a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje.

A város már meglévő kétmilliárdos adóssága mellett újabb 197 milliós hitelfelvétellel kívánja megkeseríteni életüket. Ezzel a döntéssel az újszülöttektől a legidősebbekig fejenként több mint 183 ezer forintnyi adósság terhe jut minden egyes nagyatádinak, mely Ormai István polgármestersége alatt keletkezett.

- Felszólítom Ormai Istvánt, hogy fejezze be a város és a nagyatádi polgárok életét megnyomorító eddig is elviselhetetlen adósság további növelését! Vegye végre figyelembe, hogy ezt az összeget nem személy szerint neki kell visszafizetnie, hanem minden egyes adófizetőnek! Felszólítom, hogy ne cselekedjen tovább a nagyatádiak kárára, hagyjon fel a város tönkretételével! Tudomásul kell vennie, hogy a város több mint 21 százalékos munkanélkülisége mellett nem presztízsberuházásokra kell költeni, hanem minden egyes fillérrel új munkahelyek létrehozását kell támogatni! - áll a közleményben.
Út-törő 2012.10.26 22:45:58
@civil48: Ebben a körben utoljára szólók, egyben segítek megérteni CIVIL48-nak a problémát!

Ismét rossz oldalra lépett, ez nem Bill Gates oldala, és nem is számítás technikai korrepetálás.

Ez az oldal politikai nézeteink ütköztetésére nyitva álló lap, erre tessék koncentrálni, már amennyire ez Önnek sikerül.

A majdnem polgármestertől származó "bemásolt" idézettel hangsúlyozni kívántam: a tág anyagi keretek között mozgó propaganda, nem tudta célját elérni, még a multi gigant poszter ellenére sem!

Ezzel szemben Ön olyan személyt kíván porondra állítani, aki mögött nem áll olyan személyi, szervezeti, gazdasági háttér, amely az Ön szempontjából elvárt eredményt valósítana meg.

Köztudott, hogy az államtitkári rangban eltöltött nem kevés idő, a különböző intézményekben történő rendszeres vizsgáztatás, elnöklés, egyéb funkciókból eredő javadalmak, milliós nagyságrendre rúgnak havonta. Ennek befektetésével el lehetne indulni.
A kardinális kérdés: kockáztatja-e egzisztenciáját a protezsált?

Megjegyzem, az Ön által adható mind két lehetséges válasz helytelen!

Az alternatívát illetően tessék elfogadni, hogy egy feladat előkészítésének fázisában, nem lehet számon kérni az eredményt, bár mennyire is erőlteti azt. Tessék tudomásul venni, először a zokni, utána a cipő, és nem fordítva!

Az Ön által említett "akkori jegyző Asszony" távozásának oka teljesen nyilván való mindenki számára, aki ismeri kolléga, és barátnőjének, mint ország gyűlési képviselőnek, akkori státusát!

Az Ön által említett távozási ok több szempontból sem fogadható el, többek között azért sem, amit Ön közöl!

Bízom benne, hogy a fenti levezetés "logikai láncolatot" képez az Ön olvasatában is, majd ezek ismeretében keresni fogja a mélyebb összefüggéseket, amelynek alapján nem fogja azt mondani egy szürke-marha láttán, hogy milyen finom pörköltet fogyasztott belőle.
Kíváncsiskodó képviselői kérdésére válaszolva tartott tájékoztatót a hivatal jogtanácsosa a legutóbbi testületi ülésen. Az alul informált (?) képviselők egykedvűen hallgatták a „Bárdos projekt” bírósági állásáról szóló beszámolót, s fel sem merült bennük a…..
Út-törő 2012.10.07 22:40:20
@Szofista:
Tisztelt Olvasó. Ez a műszaki ellenőr az, aki úgy vette át a sportcsarnokot, hogy az előírás ellenére nem lángmentesítette a tetőszerkezet fa elemeit. Ez most is kontrollálható! Több száz vállalkozót lehetetlenített el a mai-or barátjával egyetembe.
Beázott, gombás vakolattal, illetve törött burkoló elemek felhasználásával készített felületet vett át barátjától a szóban forgó iskolában.
Az építkezés idején közszájon forgott a vállalkozók körében, hogy a P.....n szerződéses műszaki ell.-t csak lekváros kenyér kíséretében érdemes felkeresni.
Kik ezek?
Ismét felvágták (két helyen is) a tavaly újraaszfaltozott Kiszely utcát. Szerencsére ezúttal nem csőrepedés miatti hibaelhárítás végett, csupán a korábbi helyreállítások helyreállításának helyreállítását végezték el. Remélhetően ezúttal az elvárt minőségben. A folt…..
A verőfényes ősz eleji időjárás, és a desszert lehetőség csábításának engedve, ebéd után kerékpárra pattantam, s oldalbordámmal kikerekeztem Lábodra egy finom krémes reményében. Útközben már a város szélén észleltem, hogy a nem rég végrehajtott hulladékgyűjtés…..
Nagyatádi egyenes beszéd Na és? 2012.07.07 13:39:00
Előző bejegyzésemben úgy ítéltem, hogy az újabb szoborállításnál Szent Ferenc prioritást élvez, de a történtek után úgy gondolom a MI PISTÁNK-é az elsőbbség. Ha eddig várakoztatták Giovannit, akkor egy-két év már igazán nem számít.Polgármesterünk viszont egy hónapot…..
Figyelemmel kísérve szeretett vezérünk ténykedését, havonta szembesülhetünk „városépítő” tevékenységének újabb és újabb sikereivel. Az elmúlt héten Barcsról kaptam telefont, hogy már ott is harsogja a média (rádió!) Nagyatád újabb sikeresen megvalósult…..
Út-törő 2012.05.15 13:26:46
A rekultivációra vonatkozó rádiós nyilatkozatot Ormaitól magam is hallottam, Csikós Magdolna szerkesztésében. Hallgatóként az volt a benyomásom, mint amikor riportot készített a közszolgáltató a plágium ügyről Snitt Úrral!
A riport kiválóan alkalmas egy februári farsang köszöntőnek, de komoly, aggálytalan tudósításnak semmikép nem felet meg.

FIDESZ ígéret az elszámoltatással kapcsolatban illuzíó, hiszen a hozzászóló is kitért a két FIDESZ nyújtotta alpolgármesteri státusra, továbbá mindenki előtt ismeretes, és a cikk is több helyen ALAPOSAN említi a diktatura jelenséget, a relevanciát képező vita indítók, vagy kérdések le intését, az abnormális, pszichopata megnyilvánulásokat falun belül, a feleség, (vagy volt) élet pályáját az igazságszolgáltatástól, az önkormányzatig, a Ti pistátok beavatkozását az államhatalmi ágazat munkájában, mint irányító, a képviselők saját jogállásukat nem ismerve, feltételek nélkül támogatják a Dél-amerikából is ismert láng eszmét.

Ezek a felvetések még csak a dióhéj legkisebb zúgát sem töltik ki.
Hol van a Bárdos projekt, a vissza nem igényelt 62 millió, a keresztény lelkület mögé bújva potom pénzért megvásárolt gyógyszertár, - ami mellé NAGYATÁD DÍSZPOLGÁRA kitüntetés jár, a szintén több értékes ingatlan elkótyavetyélése, és a hátba szúrt mentor esete, ezúttal nem Tóth Marival!

Nem kíván senki ébresztőt fújni????
Út-törő 2012.05.31 09:00:05
@Út-törő:
A két alpolgármester vonatkozásában tudatni kell a lakossággal, hogy a kertek alatt olyan megállapodásról hallani az érintettekről, miszerint a felállásra váró járási hivatalnak két vezetője leszen,egyik politikai, a másik szakmai.

Ezek után nem nehéz kitalálni, az áruló politikai, a hűbéres alattvalója, aki mellesleg a szürke szilaj néhány tulajdonságát hordozza, a szakmai vezető leszen.

Kell és szükséges a két vezető, ugyan is előre jelzett bérük és közterheik, elérik a havi több milliós nagyságrendet.

NYUGDÍJASOK ÉBRESZTŐ!
Bár egy korábbi bejegyzésemben (Kötvénycsere) utaltam a rovásírásos változatom értelmezésének mikéntjére, de képviselői megfejtés a mai napig nem érkezett. Csak egy civil komment utalt a testületi üléssel kapcsolatos észrevételeimre, de meglepődtem volna, ha nem így…..
Út-törő 2012.02.26 18:02:32
A költségvetés elfogadása nagy dilemma. A település esetében a felvetett infantilis, kisiskolás kérdések, a trükközés eszközei, ami által az olvasó fejében homályba úszó gondolatok kavarognak, melyre alapos okot ad KO!rmai előterjesztő, aki e téren nagy rutinnal rendelkezik.

A függőségi viszonyba lévő képviselők, kényelmi, dilettáns, laikus, vagy egyéb szempontok alapján értékelik a félmondatokkal kiegészített demagóg előterjesztést, továbbá a költségvetés nem teles körű ismeretének birtokában azt nem is firtatják, ez okból érdemi kérdéseket sem intéznek felé.

De mit is kérdeznének?
Pl.: mikor szűnik meg az osztályom, vagy továbbra is biztosított lesz-e a vállalkozási szerződésem, stb.?

TESSÉK ELHINNI, EZ A NEM KIMONDOTT, DE OTT LÉVŐ KÉRDÉS-SOR SZERVES RÉSZE A KÖLTSÉGVETÉS ELFOGADÁSÁNAK!

Ami ezen túl érdemi kérdése lehet az előterjesztésnek; a költségvetés két alrendszere,
a folyó költségvetés, és
a tőke költségvetés párhuzama.
Ami fontos kérdés, e két fundamentum miként kerül végrehajtásra, a két pillér összefésülésre került-e, mi a fedezete a két ágazatnak, a működési, és a fejlesztési mutatók milyen aránypárt képeznek, ezek kibontása milyen hatással lesz a lakosságra, a vállalkozásokra, az iparra, a kereskedelemre, nem utolsó sorba az egészségügyre?

Az egyszemélyes, diktatórikus tervezés kedvezőtlen iránya miként befolyásolja a közhangulatot, lesz-e ösztönző hatása a munkahelyteremtésre, a döntések milyen mértékben vetik vissza a vállalkozói kedvet, a leépítések milyen nagyságú további kifizetéseket eredményeznek, ennek keletkezik-e forrása, milyen megoldások születnek a lecsúszó lakosság életkörülményeinek megállítására?
Van-e olyan javaslat, ami a folyó költségvetést stabilizálná, van-e erre egyáltalán gondolat, milyen állapotban van jelenleg a tőke költségvetés, ez biztosít-e lehetőséget fontos fejlesztésekre, továbbá egyes döntések milyen befolyással vannak a folyamatos elvándorlásra?

Nem kerülhető meg a szorosan ide illeszkedő költői kérdés sem: ormai miért szüntette meg a jogi bizottságot? Miért szúrta a szemét a nála jogilag, közgazdaságilag, és általában felkészültebb jogi bizottság elnökének az eredményre törekvő, építő jellegű hozzá szólása???

Nagyjából ezek a kérdések kellene, hogy foglalkoztassák a grémiumot, a kutyaürülék, a vésnöki és héber írás, a dohányzó hely kijelölése, valamint a hasonló jellegű szemfényvesztő kérdések nem képezhetik a költségvetés érdemi vitájának tárgyát, ez csak előre kitervelt figyelem elterelés a lényegről!
A mesterséges figyelem elterelést komoly helyeken megvetik, nem jegyzik, ez szánalmas fegyver, csak ott érvényesül, ahol a saját érdekek kerülnek előtérbe.

FIGYELMEZTETNÉM A DÖNTÉSI HELYZETBE LÉVŐKET!

KORMAI, MÁR NEM EGY ALKALOMMAL HÁTBA DÖFTE KÖZVETLEN KÖRNYEZETÉT, LÁSD: ÁGOST.., MÓNO., BODZA., GERENCSÉR, GYESENEI, legutóbb az elárult egyesület ELNÖKE, SA…RI, jó magam, (INTÉZMÉNYVEZETŐKRŐL MÁR NEM IS SZÓLVA), és még lehetne folytatni a sort!

EZEN AZ ALAPON A MEGYEI KÖZGYŰLÉS FRONTJA SEM LEHET BIZTONSÁGBA.

Mi várható attól, aki a több évtizedes kapcsolat titkos, vagy szűk körű alkuját ELÁRULJA, hamis színekben nyilvánosságra hozza?

NEKI EZ LÉTELEME, SZÁMÁRA EZ ÉLETFORMA!

Ezek után ne gondolja a potenciálisan érintettek közül senki, hogy vele ez nem fordul elő. Aki a diktátorral kapcsolatba áll, vagy kerül, arra előbb, vagy utóbb sort kerít.

FIGYELEM!
A fentiek gyakorlati és elméleti síkon a költségvetés kimenetelét képezik, de van, aki ezt érzi, és érti, átlátja az előterjesztő csalárd világnézetét, a lakosság nyomorba döntését, ennek megfelelően nyilvánosan ismerteti a szomorú jövőt, majd ez alapján javasol szavazni!

Ezek után ki az, aki hallgat a józan, racionális észre?
Ilyenről nincs jelenleg tudomásom, ennek oka, a fentiekben rejlik!

Végezetül megjegyzem, Nagy Imre ilyenek miatt került vészhelyzetbe, ami reciprokálva lett volna helyén való…..
Magam részéről nagyon sajnálom.

Röviden, ez az én szabadelvű véleményem!

Üdvözlettel: Olvasójuk!!!!
Rejtvényszerű blogjegyzetem ez alkalommal a helyi képviselő testület optimista, de alulinformált tagjainak szól. Természetesen a későbbiekben közreadom a „polgári” változatot is, de addig is kérem a törzsolvasók türelmét és elnézését. ..
Út-törő 2012.02.22 15:47:56
Ne tegyük próbára az olvasók türelmét ezzel az orbán képviselő által felvetett zagyvasággal!
Ha hülyeséget, előre kitervelt ostoba, félrevezető információt kíván az olvasó, azt meghalhatja az ormaitól, és magasröptű környezetétől, akiket egyebek mellet aládúcolásként használ.

A lényeget megírta civil48, amit én is hallottam a városban.

Való igaz, a bodvicai képviselő "érdemi" kijelentő mondatbeli hozzászólása az volt, "Tavaly jól dolgoztunk"!

Az lehet, legfeljebb a Mikei krumpliföldön, de nem a város érdekében!
Ha viszont ezt nem így értette, akkor nagy problémák vannak személyében, és környezetébe egyaránt.

Ehhez hasonló kijelentéssel büszkélkedett a majdnem polgármester, akit jelenleg "al" jelző illet, ami jelző más szempontból is illeszkedik.

Ő arról adott számot, hogy csökkent az adósság állomány. (Bizonyára a családi költségvetésre gondolhatott...)
Azt már nem tette hozzá, hogy a korábbi adósság csökkenhetett, illetve annak is csak a kamata, de azóta az újabb KÖTVÉNYEK növelték az adósságot, ezáltal NÖVEKEDETT AZ ADÓSSÁG állomány, tehát csökkenésről a legjobb jóindulat mellett sem beszélhetünk.

Kár, hogy ezt épen azok nem értik, akik döntenek erről!

Ezt a fajta maszlagot a vezérük el(ő)adhatja, a dilettáns, demagóg társaság ezt jó étvággyal meg is eheti, de a valamire való, ezt még csak meg sem kóstolja, ennek - a szakácsot ismerve - már a szaga is irtózatosan bűzös.

Nos ezzel kívánják megfertőzni a jóhiszemű adófizetőket, jópofáskodva elhitetni a lakossággal, hogy ékszaka süt a nap!

Arról nem szól egyik sem, mi lehet a ki út?
Pedig van kitörési pont, csak pont az nem látja, akinek kellene látni.
Én viszont tanácsot NEM adok!
Nagyatádi egyenes beszéd Kudarc! 2011.12.15 21:40:00
Kudarc, hangzott el a mai testületi ülésen egy újsütetű képviselő szájából, majd később egy más aspektusból a polgármester is megismételte. Nem ezt ígértük, mondta az előbbi, de csapattársa kiigazította, hogy nem az ők (mármint a Fidesz frakció), hanem az állam kudarca.…..
Út-törő 2011.12.16 22:56:48
Találó a cím, csak az a kérdés, kinek a kudarca ez a testület? A laikusokból, és különböző érdekek mentén felállt grémium nem az ott helyet foglalók hibája!

Ez pusztán a következmény!

Az ok, amiért ott ülnek, - egyesek csak státusz szimbólumként - a választók félretájékoztatásából ered. Ennek pedig az előidézője maga a diktátor, aki kiépítette maga körül azt a médiát, amely csak az ő "érdemeit" villogtatja, törvénytelen tetteit elhallgatja.

Ebből következően a lakosság széles körét nekünk kell tájékoztatni a valós eseményekről, az ormia féle hamis ideológiát feltárni, tiszta képet adni arról, hogy a lakosságot a szakadékba löki, miközben ő a gyerekes, idióta megnyilvánulásával próbálja a választókat kiskorú, skizofrén színekben látni.

Végig mehetünk az említett pista-lászló-csaba-jános "büszkeségeken", de értelmetlennek találom.
Nincs olyan motivált erő, ami lendületet adna fentiek terítékre hozatalára, egyáltalán elemezni a semmit tevésüket.

Ez olyan lenne, mint amit a "fúró kihány", majd e melléktermékről valami féle ismertetőt közölni.
Szükségtelen!
A fáradt olajat lecserélik, ha a közösségi eszköz használatát hozzáértő gazdára bízzák, aki annak felelős üzemeltetését ellátja, aki érti a dolgát.

Esetünkben ez a filozófia inkább fordított, azt mondja a felelőtlen bandavezér, és hűséges bástyái, essen szét a szerkezet, ami "olaj" van benne azt kihajtjuk belőle, ha nagyon szükséges utána töltünk, kölcsönökből felújítjuk, és majd a következő "gazda" rendbe teheti, ha tudja, de ez már bennünket nem érdekel.
Az sem érdekel bennünket, hogy több száz millióval tartoznak nekünk, mert azt úgy kezelem, hogy nincs, annak rám eső része már egyébként is meg van.
Az pedig miért lenne baj, ha a Dani barátomtól, egykori párt-társamtól vettem fel 80 milliót. Neki is meg kell élni, nehéz fenntartania az árverésen néhány millióért "szerzett" kastélyt.

Az e fajta szemléletet teljes vertikumába beitatta a testületbe a tékozló fiú, ebből következően a cikkben említett régóta várt többség, idézem,
"A kudarc az, hogy évtizedes reménytelen hadakozás után végre meg van a korábban hiányzó többség" ezáltal a tulipános még nagyobb többség lett, így cinikus vigyorgásának kíséretében elégedetten viszi át diktátori elképzeléseit, amelyhez a lekötelezettek mindvégig asszisztálnak, feladva emberi méltóságukat, korábbi elveiket, fenntartások nélkül ízlelgetik a neuropszichiátriai terápiára szoruló Conturbator extalis-át, illetve vestigia-ját.
A rendszerváltoztatási kísérlet hajnalán az akkor még nagyszámú érdeklődőre tekintettel a város művelődési házában kellett megtartani, a törvényileg előírt éves közmeghallgatást. Egy-két évig több mint kétszáz kíváncsi polgár szorongott a zsúfolásig megtelt…..
Út-törő 2011.11.28 19:27:53
Vihar előtti csend! Valami készül. Ennek apropójából kiegészítésként azt még tudnia kell a T. olvasóknak, hogy ez a közpénzekkel rendelkező, és a-felett kizárólagos privilégiumot élvező volt KISz diktátor, a TDM keretein belül a következő parancsot adta ki.

A Hollandiából, Fekete-erdő felől, Svájcból, stb. érkező turistákat, de a helyi lakosokat is, kitiltja a parkból, amennyiben kerékpárral közlekednek.
A posztoló rendőr a minap lefutotta a holland biciklisst, és közölte vele, hogy azonnal hagyja el a parkot, oda nem mehet be kerékpárral.
A polgármesteri parancsra intézkedők befejezése után megdöbbenve közölte a házaspár, ilyet máshol nem tapasztaltak, és kellemetlen emlékekkel ugyan, de most azonnal eltávoznak, ezzel a hírrel.

Ez bizonyára része a sokat emlegetett TDM-nek.

De miként értékeli ezt, és az alábbi megnyilvánulást az Ágoszton elvtárs, mint helyi fő MANAGER, vagy az alsóbb rendű bürgermaisterek, ha van, vagy lehet egyáltalán véleményük?

Nos tehát a fentiekkel még nem ért véget a zűrös diktátori nép gyalázás.

Legutoljára azt kiálltja belőle az unikum, hogy a parkot övező egyirányú út jobboldali sávját lezáratja "kerékpározók részére."
(De a fogalom korlátozásnak nem ez volt az igazi oka.)

Az úttest tehát keskenyebbé vált, ezért az út bal oldalára, a templom előtt 50-100 m-re kitetette a "MEGÁLLNI TILOS" táblát.

A vasárnapi misére a hívek általában autóval mennek, a nagymamával együtt, most viszont ennek az idióta döntésének eredményeként, több száz métert kell gyalogolniuk a keresztény hitvallású, jóindulattal megáldott idősebb közösségnek.

A tisztelendő Úr kérdésére ez a drága ember azt válaszolta, hogy Ő erről nem tud semmit!!!
Nem csoda, ugyan is Czwakk úr receptje képes ilyen zavarok előidézésére.

Ha már a nyugati turistákat elvadítja, miért teszi ezt az helyi lakosokkal is?

Tudjuk, a hazugság neki lételeme!

Ennek ellenére felvetődik a kérdés, milyen "mester" az, aki nem tudja mi történik a településen?

Ha tudja, miért tagadja le, miért hazudozik? Ja igen a lételeme ezt parancsolja.

Bármelyik oldalról vizsgáljuk, a végeredmény azonos!

HAZUDIK EZ ÉJJEL-NAPAL, MÉG ANNAK IS AKI, a 10 PARANCSOLATOT HIRDETI!

Hiába jár misére, önmagát nem tudja megtagadni, alattomos módon azoknak teremt lehetetlen helyzetet, akik rászavaztak.

Tessék csak elgondolkodni, kell-e még ez az abnormális gondolkodású, a népet a sárga földig megalázó diktátor?
Út-törő 2011.12.03 21:39:20
@Helóta:

A vihar kitört, de a szemfényvesztő elővette "IT A PIROS-HOL A PIROS" játékát, és az épen most esedékes szerződés hosszabbítás miatt, a szolgáltató nem nyúlt a csapokhoz.

De miért kell vállalkozóval elvégeztetni több millióért azt a munkát, amit a városgondnokság is végre tudna hajtani?

Ennek oka számomra teljesen világos!

* * *

Néhány gondolat a választókat súlyosan megalázó, cinikus megjegyzésektől nem mentes közmeghallgatásos testületi ülésről!

Két főszereplő, egyik, aki vezette az ülést, másik, aki védelmébe vette őt, történetesen mindketten Pisták. Együtt szerkesztik az előterjesztéseket, amely nem csak a közös médiumukban, a hírháttérben, de jelen helyzetben is nehezen olvasható, értelmezni pedig lehetetlen.
Ezt támasztja alá egyik tisztelt olvasó, tőle idézek!

„Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki más területen kiemelkedő tehetség és megszüntette a weboldalát, mert annyi rosszindulatú, rossz ízű,gonosz, aljas bejegyzéseket kapott, hogy bármennyire is erős jellem, és minden alapot nélkülöztek a megjegyzések, mégis nagyon nehéz volt olvasnia.”

Az óvodai szinten lebegő ormia lélegzete is elállt, amikor az egyik felkészült "állampolgár" konkrét kérdést nyújtott át a döntnökök részére.

Fontos, és kardinális kérdésekről volt szó, melyekre sem érdemi, sem közönséges válasz nem érkezett.
A kérdezettek között szerepelt O.Cs. orvos, aki korábban folyamatosan orvoshiányról beszélt, most pedig a műtő asztal elhagyva épen Ő olyan pozícióért ragaszkodik, amelyhez fogalma nem sok lehet.
Ezt támasztja alá az a történet, miszerint a bizottsági ülés után megkérdezték tőle, mit szavazott meg, mire kiderült, NEM TUDTA mit tartalmazott az előterjesztés, nem tudta miről szavazott. A szavazás eredményére mondhatja Ő praktikusan, „A műtét sikerült, csak a beteg nem élte túl!”

Fentiek alapján meglehet-e megbízni olyan orvosban, akinek politikai nézete diktatúrán alapszik? Ez a szemlélet egyéb kérdést is felvet, amelyet itt nem kívánok kifejteni.

Ugyan ez vonatkozik a választások előtt nagy dirrel-dúrral fellépő, az ormiat lemondásra szólító alpolgármesterre is.
Jelen helyzetbe teljes mellszélességben az eddigi ádáz ellensége mellett kiáll, a lakossági érdekek szem előtt tartása nélkül.

A tárgyi ülésen megkérdezett képviselők azt sem tudták megmondani, mennyi a város hitele, mennyi a ki nem fizetett tartozás, mennyi a kibocsátott részvények összege, egyáltalán az egyenlegről semmilyen ismeretekkel nem rendelkeznek, és így döntenek a város sorsa felett.

Ezek után milyen döntéseket hozhatnak, a döntéseik mit eredményezhetnek, tisztában vannak-e döntéseik következményeivel?

Nemes egyszerűséggel úgy jellemezhető a színvonal nélküli ominózus közmeghallgatásos testületi ülés, mint mondani szokás, "NESZE SEMMI, FOGD MEG JÓL!"
Én vagyok a király, én vagyok az úr, igaz kivül meztelen, belül üres, de nálunk a diktatúrában így szokás, ezt hoztam magammal a KISz-ből!!!
Nagyatádi egyenes beszéd Miért? 2011.11.10 14:32:00
A csatornákon tallózva véletlenül kattantam tegnap 23 óra tájban a Somogy Tv. adására. Aki nem látta e kései, vagy az esetleges korábbi adást, annak melegen ajánlom figyelmébe. A riport megtekinthető a videó tár „Miért?” című felvételeinél, az Anonymus ablak…..
Út-törő 2011.11.16 19:05:02
A T. kommentelő összekeveri a szofistát a focistával!

Amit ír, az hasonló a "kedves ismerősének" a kiemelkedő írásához.
A bölcsességét azért nem feszegetem, mert az "kissé" hiányos!
Az idealista fogalmi meghatározásának körében a köznapi értelemére ezt a meghatározást találtam: gyakorlatiatlan; az érdekek befolyásoló hatását el nem ismerő egyén.
Az írása ezt minden szempontból alátámasztja.

Ami a hozzászólásának összességét illeti, elég lehangoló, ezért én nem kérnék az Ön ezúton történő "megosztásából"!

FIGYELEM! A közszereplő az a személy, akinek igen is uralkodnia kell önmagán.
Milyen jogon állítja Ön azt, hogy nem kell magyarázatot adni a tetteiért?

Milyen az a közszereplő, aki saját magát, a közösségét, a választóit ELÁRULJA!?

Hogy lehet azt elviselni, hogy annak a bizonyos közszereplőnek diktátori hajlamát, és uralmát évtizedekig gyakorolja?

KÉREM!
Legalább Ön magát ne csapja be azzal a szemlélettel, miszerint ez a közszereplő a
"város sorsát meghatározó döntések átlátható előkészítéssel, kellő körültekintéssel és demokratikusan születtek" megfogalmazással írásában közöl!

Volt Ön már testületi ülés közelébe? Tudja mi az a diktatórikus "átlátható előkészítés"? Ezekre a kérdésekre tessék keresni a választ első lépésben!

Az arcnélküli kérdésekre is szükséges válaszolni, mert pl.: a telefon is ezért van!

Végezetül tájékoztatnám Önt, igen is van az illetőnek titkolni valója, nem is akármilyen titokról van szó!

Azon az úton, amelyre Ön gondol én sem kívánok végig menni, és arra is felhívnám a figyelmét, hogy az előadás már régóta megy!

De ezek szerint Ön hosszú SHOPIANAE cigaretta szünetet tartott,(talán innét a fantázia név?) és most nem tudja hol van!!!!

Tessék felébredni kedves Szofista!

Vagy ha Ön fizetett prókátor, akkor érthető az írása, de ettől a tények nem változnak!
Út-törő 2011.12.03 21:29:51
A vihar kitört, de a szemfényvesztő elővette "IT A PIROS-HOL A PIROS" játékát, és az épen most esedékes szerződés hosszabbítás miatt, a szolgáltató nem nyúlt a csapokhoz.

De miért kell vállalkozóval elvégeztetni több millióért azt a munkát, amit a városgondnokság is végre tudna hajtani?

Ennek oka számomra teljesen világos!

* * *

Néhány gondolat a választókat súlyosan megalázó, cinikus megjegyzésektől nem mentes közmeghallgatásos testületi ülésről!

Két főszereplő, egyik, aki vezette az ülést, másik, aki védelmébe vette őt, történetesen mindketten Pisták. Együtt szerkesztik az előterjesztéseket, amely nem csak a közös médiumukban, a hírháttérben, de jelen helyzetben is nehezen olvasható, értelmezni pedig lehetetlen.
Ezt támasztja alá egyik tisztelt olvasó, tőle idézek!

„Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki más területen kiemelkedő tehetség és megszüntette a weboldalát, mert annyi rosszindulatú, rossz ízű,gonosz, aljas bejegyzéseket kapott, hogy bármennyire is erős jellem, és minden alapot nélkülöztek a megjegyzések, mégis nagyon nehéz volt olvasnia.”

Az óvodai szinten lebegő ormia lélegzete is elállt, amikor az egyik felkészült "állampolgár" konkrét kérdést nyújtott át a döntnökök részére.

Fontos, és kardinális kérdésekről volt szó, melyekre sem érdemi, sem közönséges válasz nem érkezett.
A kérdezettek között szerepelt O.Cs. orvos, aki korábban folyamatosan orvoshiányról beszélt, most pedig a műtő asztal elhagyva épen Ő olyan pozícióért ragaszkodik, amelyhez fogalma nem sok lehet.
Ezt támasztja alá az a történet, miszerint a bizottsági ülés után megkérdezték tőle, mit szavazott meg, mire kiderült, NEM TUDTA mit tartalmazott az előterjesztés, nem tudta miről szavazott. A szavazás eredményére mondhatja Ő praktikusan, „A műtét sikerült, csak a beteg nem élte túl!”

Fentiek alapján meglehet-e megbízni olyan orvosban, akinek politikai nézete diktatúrán alapszik? Ez a szemlélet egyéb kérdést is felvet, amelyet itt nem kívánok kifejteni.

Ugyan ez vonatkozik a választások előtt nagy dirrel-dúrral fellépő, az ormiat lemondásra szólító alpolgármesterre is.
Jelen helyzetbe teljes mellszélességben az eddigi ádáz ellensége mellett kiáll, a lakossági érdekek szem előtt tartása nélkül.

A tárgyi ülésen megkérdezett képviselők azt sem tudták megmondani, mennyi a város hitele, mennyi a ki nem fizetett tartozás, mennyi a kibocsátott részvények összege, egyáltalán az egyenlegről semmilyen ismeretekkel nem rendelkeznek, és így döntenek a város sorsa felett.

Ezek után milyen döntéseket hozhatnak, a döntéseik mit eredményezhetnek, tisztában vannak-e döntéseik következményeivel?

Nemes egyszerűséggel úgy jellemezhető a színvonal nélküli ominózus közmeghallgatásos testületi ülés, mint mondani szokás, "NESZE SEMMI, FOGD MEG JÓL!"
Én vagyok a király, én vagyok az úr, igaz kivül meztelen, belül üres, de nálunk a diktatúrában így szokás, ezt hoztam magammal a KISz-ből!!!
Ez év február végén röppent fel a hír és március 12-én magam is örömmel bloggoltam, hogy Nagyatádon is (bár némi késéssel) születőben a helyi TDM. Azóta eltelt néhány hónap, s bár a TDM élére vezetőt kereső hirdetéssel találkozhattunk, de egyéb…..
Út-törő 2011.11.21 18:33:55
@civil48:
Erre nem gondoltam volna, civil48 végre valami tartalmasat is közöl.
Érthető a felháborodása, és a józan ész szintén az általa elmondottakat diktálja.

Orbán megy!, az már biztos, mégpedig félév elteltével. Valóban a közlemények összevisszasága tragikomikus,és helyes a helyzetkép festés is, úgy a két díszpinty, mint csányi-demján, mint a IMF tekintetében. Valóba, csak egy erőtlen mozdulat kell a bizonytalan egyensúly kimozdításához, az pedig közel van.
Kitűnőek a hasonlatok, de ha a vezír megy,mi lesz belőle?
Bizonyára nagyon sokan látnák az új stafirungjába, a mentébe.
Bizony, nem csak látni, de fizetni is fogják. Ahogy ősszel a sárguló levelek, úgy fognak hullani a postaládákból a befizetésre szolgáló sárga csekkek, csak még azt nem tudni, hogy milyen címen (ingatlan, kapu, füst, kémény, stb. adó) kell majd „szponzorálni” a…..
Út-törő 2011.11.03 19:57:07
@civil48:
Ok! Én elkezdem szervezni, de ehhez kell egy igazán jó jogász, aki nem sunyít egy estleges guszti féle kérdésnél.
Ez a személy meg is lenne, ha vállalná a kitanítást, és ellátna néhány instrukcióval.
De mivel a telefonomat valaki idegen használja beleegyezésem nélkül, és a száma benne volt, így meg kell várni amíg személyesen találkozok vele.

Annyira emlékszem, hogy 20-as vonala van, de megjegyzem; már akkor volt neki WESTEL-e, amikor még a JÚDÁS azt se tudta, hogy létezik mobil telefon.

Ha már itt tartunk, egy röid anekdota:

Utazik a képviselő testület Olasz testvérvárosba, Júdással az élen, amikor az osztrák autópályán nagystílüen meghívja a tagságot egy kávéra.
A pultos kiadja a portékát, és közli, hogy 620 schiling lesz!
Ekkor a judás kapargat, majd az egyik képviselőt megkéri, segítse ki, mert nincs nála annyi pénz, Ő ilyen nagy árra nem számított....!

És most hol tartunk?

Tehát igazolódni látszik a nagymama 10Ft-os effktusa.
Igaz lehet ez kedves tiszta ERKÜLCSÜ, nem függő, magányos farkas?
A csatlakozás regisztrálva!!!
Mivel jelenlegi pápánk Istennek hála jó egészségnek örvend, szó sincs új választásáról, csupán egy „újjáalakult” Fidesz alapszervezetről. Kerek egy esztendei vajúdás után pénteken megszületett a Fidesz új helyi szervezete. Korábbi (március 4-i, és április…..
Úgy gondolom nem a korrektségéről híres a közpénzből működtetett megyei televízió, de most újabb tanújelét adta, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás sem erős oldala.Nem olyan régen történt, hogy a helyi Fidesz szervezet feloszlatásakor a Tv stábja bő terjedelemben taglalta…..
Út-törő 2011.10.09 19:08:21
@civil48:
T. civil48!
Nem először hivatkozik más kommentjeire, a probléma csak az, hogy a hivatkozásokat gyakran ormaisan adja elő, vagy nem érti, vagy hasba akasztó.
Ennek azért van káros jelentősége, mert nem mindenki van tisztába az adott eseménnyel, és gondolatait elnavigálhatja kedvezőtlen irányba.

Az előző hozzászólásában először azt írja, "...rájöttem, mit nem ért látható", majd kommentjét úgy fejezi be, (Persze ha kitalálom, hogy mit is kérdez.)"
Ugye ezt nem kell kommentálni!!!

Az elemi iskola 3. osztályában szövegértésből komolyabb feladatot oldanak meg a gyerekek, mint a feltett kérdésre adandó válasz.
Ezek szerint Ön még nem tart itt.

Az érthetőség kedvéért ezért most és itt megismételem a "komplikált" kérdést, hogy ne kelljen kitalálni, és ne legyen kétséges. Ime az idézet!

"T. Blog író!
Cikkével kapcsolatban kérdés, kinek a részéről történt feljelentés szóban, és kinek kell járni alperesként, vádlottként, stb. a bíróságokra?
A leírakból ez nem derül ki, de nagyon fontos!!!!"

Úgy gondolom, nem bonyolult a kérdés, és nem is tartalmaz méltóságot sértő fogalmat.

Nem minősítem a hozzászólások ormaiasítását, azt tegye meg az érintett maga.

Végezetül civil48 ne feledje!
A más hozzászólásra hivatkozás, nem jelenti az azzal egyetértést, és a szemlélet követését.
Ezen értem, az etalonként említett vörösposzto
megállapítását, miszerint Ön idézi, de a gyakorlatban nem követi.

Ha a civil48 valamit nem ért, vagy az adott témához nem tud hozzászólni, ezt ne szégyelje, sokkal hátrányosabb, ha válaszol, de ormaiasan, aki egyebek mellett az Ön "alkalmazottja"!
Út-törő 2011.10.17 13:17:39
@civil48:
Annyit hozzá tennék az előttem íróhoz, nem azért vonultunk inkognitóba mert félünk attól a farkastól, aki leáldozóban van, egyszerűen a hozzá szólóknak nincs lehetősége fényképet feltenni.

Mi csak nagyító alatt sem látható eltaposott, semmibe vett sejtecskék vagyunk, (nem mindenki nevében írom!) akiket bizonyos kör manipulálva, a természet rendjét, és egyensúlyát erőszakkal felborítva maga alá gyűr, de viszont a sejt szaporodásról szerzett ismereteink szerint, a jó indulatú szaporodás lassúbb folyamat, de mint mondják, "lassan, de biztosan!"
Nem hittem a szememnek, amikor az esti híradóban polgármesterünk mentegetődzésével szembesülhettem, miszerint utólag dátumozott lemondó nyilatkozattal próbálják megfosztani közgyűlési mandátumától. A mai újság csak fokozta meglepődésemet, mert első oldalán ismételte, ill.…..
Út-törő 2011.10.04 14:41:00
@civil48:
CIVIL 48-nak!
A civilizált társadalomban, konkrét kérdésre, konkrét válasz jár!
Ilyenfajta kioktató válaszokkal ezidáig Ön sem értett egyet, akkor most mire ez a nagy hátra arc?
Ez a bizonyos Kormai vírus rendkívűl ragályos!
Ebből köszönöm nem kérek.
Ezek szerint ha Ön ülne a Ti Pistátok helyébe, ugyan olyan okítást tartana mint Ő!
Kérem, ÖN NE INDULJON választásokon, de még az sem, aki Önnel egyetért!!!
Az pedig, miszerint Ön nem érti a kérdés hátterét, ne legyen indok a "kutyafuttába" kifejezés használatára.
Út-törő 2011.10.06 22:52:55
@bakos.jozsef:
T. Bakos Úr!
Csak néhány ellent mondás és észrevétl az írásához.
Először is: az a "szép számu" kukkoló, az össz lakosság 0,0077%-a, ami napi 77 kukkolót tesz ki, a tízezer főből. Ez szép szám!
Másodszor: a felvetett témától való eltérés annyit jelent, hogy a felvetett téma nem érdekli a klikkelőket, nincs hír értéke, főként úgy, ahogy azt már megírták, (nesze semmi, fogd meg jól!)
Harmadszor: az a kormai stílusa, hgy a sorok között kell olvasni. Ahány ember, annyi féle képen "olvas a sorok között" Többre menne, ha egyértelműen írna, nem kellene találgatni. Az persze az Ön számára kedvezőbb, ha nem világosan fogalmaz, mert adott esetben mondhatja, "én ezt, nem így értettem". Van erre példa, épen elég.
Negyedszer, és végezetül: épen Ön az, aki saját írására mondja azt, hogy érthetetlen. Akkor mit vár tőlünk?
Nem az a feltaláló, aki azt mondja, itt van a spanyol viasz, hanem az, aki ismerteti annak nevét, tulajdonságát, hómérsékletét, tapintását, stb., tehát nem a mikrobiológiai szerkezetéről, és sejtállomáyáról van szó.
A probléma Önnél ugyan az, mint a kormainál.
Van egy halmaz növény, dísznövény, és azt egy csoportba sorolja, pl.így: nincs gerince!
Nincs Önnél sem olyan csoportosítási rendszer, mint pl.: vörös fejü, zöld szárú, újjá éleszthető, követi a napjárását, gyümölcsöző, kultúrházi, mérgező, stb.
Tehát hiába korholnak bennünket, a hiba a magvánál keresendő.
Tessék kevesebb kormai kiadványt a kezébe venni, akkor talán az elkövetkezendő 30 évben valamelyest tisztul. Túl nagy dózist tetszett kapni!!!
(Sikeres gyógyulást.)
A Fidesz Nagyatádi Alapszervezet Elnöksége, mint azt a korábbi (május 12-én „Mi is történt polgármester úr” címmel) bejegyzésemben jeleztem, közérdekű kérdésekkel fordult a város első emberéhez. Az érdeklődő levélben a Bárdos Lajos Általános Iskola és…..
Nagyatádi egyenes beszéd SZMSZ. 2011.09.01 00:15:00
Figyelemre méltó és érdekfeszítő testületi ülés szem és fültanúi lehettek ma az érdeklődő nagyatádi polgárok. A Nagyatádon is elfuserált rendszerváltás után húsz évvel, a többségbe került Fidesz képviselő csoport elérkezettnek ítélte az időt a mulasztás…..
Út-törő 2011.09.05 11:38:35
Csak egy gondolat-sor a pesszimista hangulat felvetésére, és a CSŐD közeli állapotra!
Én is fésülködöm, és néha üveg ajtó előtt is elmegyek!
De a fentiek ismeretében ismét fel kell tenni a kérdést, mert választ nem kaptam!
Tett-e valaki a gerincesek közül olyan intézkedést, ami áthúzza "Sápadt arcú" gyalázatos terveit?
Ha nem, akkor Ők 1-el többen vannak!
Ha nincs miért intézkedést kezdeményezni, akkor szintén le maradunk!
Ha tett valaki kezdeményezést, arról miért nem tudunk?
A korábban általam leírtak, nem a pesszimista gondolkodásom műve!!!
Ezek a makacs tények, és ebből azért sem tágítok, mert "civil48" szavaival élve, nem szeretnék szemre hányást tenni magamnak, másodszor azért sem, mert nem tettem olyat, és nem is mulasztottam, amiért a lelki ismeret gyötörne.
Én a saját kis eszközeimet továbbra is felhasználom, aki ebbe a körbe tartozik, vagy csatlakozik szívesen veszem, némi kontroll után!
Végezetül meg kell jegyeznem!
Nincs olyan nagy gazdasági probléma a városban, mint ahogy ezt írjátok.
Múlt csütörtökön a kollégiumból kifelé jövet, találkoztam a Ti Pistátok futárjával, aki kérdésemre elmondta, a Polgármester Pista ebédjét viszi fényes éthordójába, a BIT-5.. rendszámú hivatali gépkocsival! Utána mentem, és láttam, valóban az udvaron a HIVATALI gépkocsiba szállt be a futár a fényes éthordóval.
Ezek után felvetődik a kérdés!
Hol van csőd közeli állapot?????
Akik a korábbi években figyelemmel kísérték az önkormányzat testületi üléseit, azok megtapasztalhatták, hogy a város tényleges és összes kötelezettség állományával kapcsolatban többször ismétlődően feltett kérdésekre, soha nem hangzott el őszinte és egyenes válasz. Az…..
Út-törő 2011.08.12 11:58:03
Tisztelt Blog író!

A kérdés az, mit is várunk a diktatúrában fürdőző holdudvartól?
Ön a gondolataival nem megy semmire, ezt tapasztalhatta akkor is, amikor döntési helyzetben volt.
Jelen állás szerint még annyi esélye sincs a változtatás alapjainak lerakásához, mint korábban.
Ha van, és lesz, komoly közgazdasági szempontoknak megfelelő elképzelése, azt nem fogja tudni a választók fejébe injektálni, ugyan is figyelembe kell vennie, "nomen est omen", azaz, a név végzet.
Ez azt jelenti, hogy akik részesülnek valamilyen formában, mennyiségben, és nagyságrendben a közvagyonból, illetve azok környezete, beleértve a hivatal és intézményeit, nem tartják elfogadhatónak mondatait, sőt.., ebből következően gondolataival épen az ellenkező hatást váltja ki a választókból, mint ami kívánatos lenne.
A hold udvarban tartozik továbbá minden olyan önkormányzati megrendelést teljesítő vállalkozás is, aki a rentábilis, alapos, szakmailag kifogástalan vállalkozásokat szándékosan elsöpörte.
Ilyen például az az építőipari Ktf. aki a strand bővítésére kevesebb műszaki tartalommal 30%-al magasabb árajánlatot adta, referenciája nem volt, és az is, aki a műszaki ellenőrzést végezte egyéb helyeken, ami által számos vállalkozást sodort a szakadékba.
Tehát ez a csőd magva, ezen aránytalan elosztás okán nincs bevétel, ezzel szemben a munkanélküliség a fenti hatások miatt egyre jobban gerjed, ennek egyenes ágú következménye a közbiztonság gyengülése, a szociális háló szakadozása, és tovább folytathatnám a láncolatot.

A kialakult helyzet köszönhető azon egoistáknak, akik felcserélték a magán érdeket a csoport, majd a közérdekkel!

Végezetül megjegyezném, Tulipános ki szeretne bújni a felelőség alól két indok miatt:
1. a döntést a testület hozta,
2. a válság valamennyi Önkormányzatot érinti.

E vonatkozásban nem kell elfelejteni, a döntést hozók nem minden esetben kapnak kellő tájékoztatást az eldöntendő kérdésekről, sőt.....
Út-törő 2011.08.13 17:35:53
@vörösposztó:
...bízva bízz!..
Bizakodó vagyok a tekintetben, hogy a megróvás nem szemlyemnek szól.
Nem azért, mert feltételezhető lenne ez a variáció is, egyébként sem érzem, hogy ahhoz a bizonyos "szevillis had"-hoz tartoznék.
Nem kívánok kibújni az általam írt mondatok értelmezése elől.
Magam részéről nem tartottam jelentéktelennek az említettek munkáját, épen ellenkezőlg!
Amit kiszerettem volna emelni azt megtettem, és ezt t. vörösposztó is méltatja.
A lényeg röviden;a sejt-szerű szerkezetet nehéz áttörni.
Az önkormányzat és intézményei, valamint az említett vállalkozások kontrollált szavazói elegen vannak ahhoz, hogy Tulipános megvalósítsa Dachau-i álmait.
Ebből az altatóból nem kis dózist kap az, aki a döntésekben részt vesz.
A név szerint említett Bakos Úr munkájával nics kifogásom.
Hozzá szólásommal azt szerettem volna érzékeltetni, hogy Tulipános megfordítja a színpadot, nem arról beszél ami a felvetés tárgya, (akár +, akár -), hanem a felvető személyét olyan dimenzíóban, és bonyodalmas, érthetetlen oldalról világítja meg a környezete előtt, ami egyértelműsíti a felszólaló demagóg szemléletét.
Természetesen a kettőnek egymáshoz semmi köze, azonban arra kiválóan alkalmas, hogy a Bakos Úr személyiségét tovább rombolja, a változás iránti törekvéseket megfojtsa.
A felelőségre vonást is megemlítettem, ebben úgy gondolom egyetértés van, tehát Tulipános ismeri a kiskapukat, és ezzel jól játszik.
A képviselők esküje és felelősége arra korlátozódik, mint ahogy mondják, "amilyen a pásztor, olyan a nyájja"!
Nem tudom kire gondol "vörösposztó" a megállj parancsolók alatt?
Ön sem gondolja komolyan kedves v.posztó, hogy a múltbéli képviselő testület főként orvos tagjai, akik megkapták a kellő municiót, szerepet, státust, szemben állást tanúsítottak volna nyápic ellen, vagy az aki a középületet, - mint strandot - engedély nélkül lakásként, és egyéb partik bonyolító helyeként használta, szemben szegült volna a diktátorral?
Ha már itt tartunk, elmondom, attól a képviselőtől mit várhatunk, aki hivatalos bírósági eljárásban Tulipános javaslatára hamisan tanuskodik, csak azért,mert az egyik peres fél, hasonló képen vélekedik Ormairól, mint Bakos?
A sunyiság városon belüli fertőzöttség.
Vigyázzunk, a csőd olyan mint a hurrikán. Vannak előre jelzések, mint amiről olvashatnak jelen blogba, aztán ha nem veszik komolyan a figyemeztetéseket, hirtelen jön, lecsap, és utólag elemezgethetjük nyugdíjas döntéseinket.
Ismeretlen ismerős állít meg az utcán, és érdeklődik aggódva. Igaz, hogy jövő hónap elsejétől ismét a korábban „kirúgott” vezető áll a Nagyatádi Tourinform Iroda élére? A kérdés meglepett, mert nem gondoltam volna, hogy ez a fontos, de intézményi szempontból…..
Út-törő 2011.08.01 16:30:05
@Atesz01:
Vörösposztónak!!! Illetve akit még érdekel!

Ha már mindenki megemésztette a TURINFORM státust, itt a következő dosis.

Bár kissé szkeptikus vagyok a hír hallatán, de többen megemlítették, Tulipános, vagy Ti Pistátok, mind egy hogy nevezzük, Igazgatói székbe ültette "sógorát", most pedig a legújabb hír szerint magát a sógor felelségét vitte be a házba, mint kirakat babát, havi nettó 280-ért!

Ezek után mi lenne a kérdés, és a kérdést vajon ki tenné fel?

Mert azért tudjuk meg, minden hol leépítések vannak, a holdudvar kivételével.

Van olyan kompetens személy aki végre a közvagyon vonatkozásában merne tiszta vizet varázsolni???

Ezt hozta a nagy Fidesz választás! Hát tessék!!! Jó étvágyat lakosság által megválasztott grémium!!!