Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fcktht

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Robogó Robogós bűnözés 2012.02.09 13:29:00
A robogós világnak nem csak napsütötte, szélfútta seggbefagyós, szórakozás és praktikum oldalai vannak, hanem árnyoldalai is. Persze itt nem rettenetes maffiatörténetekre kell gondolni, hanem piti bűnöző köcsögökre, akik kihasználják a könnyű kezelhetőséget és a…..
TComment Sörért rendszámot 2012.01.18 06:15:00
A fényhidas Focus kombi már a felüljárón bekapcsolta a villogókat, aztán egyre türelmetlenebbül villogtatta a reflektort is. Semmi baj, drágám... Mai cikkünk blogposztja...
Ha mindenki csak minden másnap enne húst, sokkal beljebb lennénk kibocsátásban, mintha az egész Földön havonta egy hétre leállna a közlekedés. Mai cikkünk blogposztja...
fcktht 2011.06.22 23:46:00
Bénító hatású írás.
Több ezer éves állattenyésztés kontra 200 éves autóipar. Szép.
Ha csak minden másnap ennénk húst?...
Csak jelzem h a föld népességének túlnyomó része nem jut elegendő mennyiségű és minőségű állati fehérjéhez. És nem eszik minden nap húst. Főleg marhahúst. Akkor hol az a túlzó húsfogyasztás? Attól h 4-5 országban van ilyen, attól még ez egyáltalán nem jellemző. Csak hogy tudjuk hogy miről van szó: A légkör co2 tartalma 0,0039%, a metán ettől kevesebb. Állattenyésztők milliói, a feldolgozóipar évszázados hagyományai, és minden kapcsolódó iparág "vegyen vissza" csak hogy az autógyártóknak ne kelljen szenvedni a kibocsátási normák miatt? Szívesebben szívnám egy tehén fingját 2 percig mint egy átlagos mai autó kipufogógázát, szerintem ezen gondolkodj el. Állattenyésztés 1000 évvel ezelőtt is volt és 1000 év múlva is lesz(ha még lesz emberiség). Autók viszont ezer év múlva biztosan nem, repülünk vagy teleportálunk, de tuti hogy nem füstölő, vagy kikúrt környezetszennyező módon előállított "zöld" járgányokkal közlekedünk. A civilizáció is ezzel kezdődött, földművelés, állattenyésztés. A fuvarozás, a későbbi autóipar, mind csak a kereskedelmi(pénzszerzési) vagy hobbi okokból fejlődött, most meg ne védjük már ennyire. Esetleges világégés után nemtudom hol állnál sorban, az autószalonban, vagy a húsbolt előtt.. Bocsánat olyan nem lenne. Csak azok a vidéki gazdák akik évezredes hagyományokat követve önmaguknak előállítják a növényi és állati eredetű élelmiszereket.. Na náluk vernéd az ajtót hogy Adj Ennem Bakker... Oké, egyetértek a húsfogyasztás mérséklésével, de ott ahol túlzásba viszik... Magyarország a kérődző állatok húsának(marhahús pl.)fogyasztásában éppenséggel eléggé el van havazva, szóval jó az ötlet, csak rossz a címzett. Mert igen, a legelő állatokról van itt szó, nem a többmillió disznóról. A "legelő" marha mára már istállóban nevelkedik, de megkapja a számára megfelelő arányú növényi keveréket, (szóval ha hülyén is hangzik, de hasznosabb neki mintha legelne), márpedig pl. a kukoricasiló és a többi növényi összetevő előállításakor vajon mennyi co2 van a növények által megkötve? Nem fogom most ezt összeadni, de nagyon sok.
De az hogy a marhákat basztatjuk a személyautók ellenében az szerintem nonszensz. De ha már járulékos kibocsátások. Talaj, műtrágya stb. Autóknál? Oké, hogy nem füstöl a gyár, de mennyi energiát használ fel?! Áram, acél, az acélt elő kell állítani, azért bányászni kell kohókat üzemeltetni, az autógyárban dolgozó többezer ember nem szennyezi a munkájával a világot? A melóbajárásuk is környezetszennyező nem? Ők is "vegyenek vissza"? Szerintem nem. De akkor senki ne basztassa a másikat.