Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fundi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hete Silvio Berlusconi a harmadik választási vereségét szenvedte el egy hónapon belül: a választók 57%-a ment el szavazni, és 96%-os arányban mondott nemet három komoly kérdésben a kormány politikájára. Egyfelől a vízművek privatizációjára (a rendszer tökéletesen…..
fundi 2011.06.22 18:58:50
@brlv24:
es neked erettsegid van-e?
ha eloszor 5 m-rel balra lovok a facantol, aztan 5 m-re jobra, az meg nem jelenti azt, hogy eltalaltam, mert atlagra kijon!
Meg kell nezni a statisztikakat: lehet, az elso 5 honapban duplaannyi gyerek szuletett, aztan a maradek 7-ben meg szinte nulla...
fundi 2011.06.22 19:29:15
@brlv24:
na ja, mivel mar nem elek Magyarorszagon, eleg gyakran szembesulok azzal, hogy nem ertem meg elsore a szovegeket, olaszul meg angolul (mivel ezeket a nyelveket hasznalom) mar jobban olvasok...
ugyhogy egyszeri olvasas utan leszurtam azt, ami atjott, tehat hogy egesz evre vonatkozott es nemcsak arra a 4 honapra ;)
de a lenyegen nem valtoztat: a statisztikat melyen meg kell nezni, mert becsapja az embert!
fundi 2011.06.22 19:37:10
@brlv24:
tevedsz: nem azt mondtam, hogy a teljes osszeget kell a diaknak fizetni, hiszen abba belerokkanna...Londonban eppen ezzel probalkozik a kormany, tobb ezer fonttal megemelve a kotelezoen fizetendo reszt.

Olaszorszagban nem a tandij miatt megy a balhe, a dolog sokkal osszetettebb: Berlusconiek 9 Mrd euroval csokkentettek az egyetemek es iskolak tamogatasat, hianycsokkento intezkedes cimen, am ezt az osszeget odaadtak a privat egyetemeknek es iskolaknak (es ezen intezmenyek nagyresze kormanyhu emberek tulajdonaban van). Ezen felul az oktatasi reformmal egy ordogi korbe hajszoljak az iskolakat: teljesitmeny alalpu lesz a tamogatas, de ha 9 Mrd-dal csokkentik a kiadast, akkor romlik a teljesitmeny, ergo kevesebbet fognak kapni, ergo megint romlik, es igy tovabb... Ezen felul minden oktatasra koltott euro masfelszeresen terul vissza az adott evben, igy nem eppen ezen a szektoron kene elverni a balhet. Sok helyen annyira rossz a helyzet, hogy a diakok szuksegalapjabol fizetik a professzorokat, mert mar tobb mint feleve nem kapnak fizetest!
Es ez csak a reform egyik resze, mert 27 jelentosebb valtoztatast hoz, es mindegyiket a diakok/tanarok karara.
Raadasul a vegrehajto kormanyrendeletek a torveny elfogadasa utan fel evvel meg mindig hianyoznak, igy totalkaosz alakult ki az oktatasban, igy a tegnap kezdodo erettsegi alatt is!