Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rotarix2011

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                        Ha a párod sok felesleges cuccot rendel a netről meggondolatlanul, de te spórolósabb vagy, az még egy leküzdhető probléma. Még az is szerencsés, ha magától belátja, hogy minderre házasságot alapozni nem egy jó ötlet. De vajon mi egy párkapcsolat minimum szintje az elvárások…..
A helyszíni körülmények ismerete nélkül persze nehéz bármit is mondani az alábbi panasz jogosságáról, de valószínűleg nem egyedi problémát feszeget olvasónk. Falun meg ugye nem úgy megy az, hogy akkor holnaptól a másik boltba járok. Üdvözletem!  Egy kis faluban…..
rotarix2011 2017.06.29 16:26:23
Én is Coop boltban dolgozom, hasonlóban, mint amit a posztoló jellemez kivéve azt, hogy nálunk el lehet férni babakocsival a sorok között. Az a helyzet, hogy az áru sok, a hely kevés, sakkozunk mindig, hogy mit hova tegyünk. Megvannak a szabályok, hogy mit hogy kell. Néha szűkre sikerülnek itt-ott a sorok, de nem tudunk vele mit csinálni :( kamera nem mindenhol van, a cég dönti el, hogy hova szereltet és hova nem. Sajnos vannak lopások és próbáljuk ilyen szabályokkal megelőzni! Azt tudom tanácsolni, hogy személyesen keresse meg a boltvezetőt és kedvesen kérje meg, hogy az ő esetében tegyenek már kivételt. Hadd hagyja legalább a sor elején a babakocsit (ahonnan látja a baba az anyját) és maradhasson felakasztva a babatáska a kocsin (értékek pedig legyenek akkor egy keresztpántos kistáskában addig kismamán) és ha elmarad a gyerek 1-2 percekre, akkor gyorsan összeszedi ami kell neki. Persze ezt ne reggel a csúcsforgalomban, hanem a kisebb forgalmú órákban tegye. Szerintem minden csak hozzáállás és megbeszélés kérdése... ha ennyi emberség nincs egy boltvezetőben, akkor tényleg más megoldást kell találni... vagy el kell akkor menni a messzebb lévő áruházba, írni minden héten egy bevásárló listát. Kenyeret lehet lefagyasztani is, van már tartós tej is. Ha mégis kimarad valami, akkor hátha a férje, vagy egy kedves szomszéd, vagy barát be tudna ugrani érte a boltba.
Én biztosan tennék engedményeket egy kismamának, sőt, ha ráér valamelyikünk, akkor akár segítünk összeszedni is a termékeket..
Annyit hozzáfűznék még, hogy azért nem kellett volna odáig vinni, hogy Homár poszt legyen belőle. Sajnos nem a kismamáknak áll a világ, ezt néha elfelejtik. Nem a posztolóra gondolok, de sokan azt hiszik ők és a gyerek a világ közepe. Sajnos nem családbarát társadalomban élünk.
rotarix2011 2017.06.29 18:43:02
@Kutyahoroszkóp: igen, van házi tej is, ki mit szeret...a poszt szempontjából lényegtelen...akkor lenne családbarát a társadalom, ha a GYES-ről visszatérő anyukák könnyen találnának állást, akár otthon végezhető normális munkát, részmunkaidőset, ahol nem gond, ha pár napig nem dolgozik, mert a gyerek beteg, vagy nyílt nap van, vagy anyák napi ünnepség és oda menni kell az édesanyának. Csak úgy kezdetnek leírom pl. ezt. Családi adókedvezmény ide, vagy oda, lehetne 90%-os TB támogatottság legalább a gyermek gyógyszerekre és lehetne mondjuk ugyanennyi a gyermekápolási táppénz. Jó lenne ha munkáltató nem rúgna ki, mert néha szülői teendőim vannak (pl. eltört a gyerekem keze, felülvizsgálat stb. munkaidőben, vagy pl. egy szülői értekezlet). Jó lenne önkormányzati tábor is jelképes összegért, mert nyáron nem tudjuk hova rakni a gyereket. 10 k.baszott hétre két iskolás gyereket. Nincs gyerekenként 10-20 ezer forintom táboroztati őket végig/FŐ! És a nagyik sem állandóan befoghatók, idősek, betegek, meg van nekik is dolguk! Mi egy átlagos életszínvonalon élő család vagyunk és nagy nehézségeket okozott és okoz most is a fent felsorolt problémák.
A helyzet az, hogy a tanulságokat maga Gergő is levonta, ha nem is fogalmazta meg a levelében: a garancia és a szervizelés kérdése nem egy mellékes körülmény, amikor vásárolunk. Ha nincs rá szükség, akkor tényleg megspóroltunk 30 ezret, ha viszont kéne, de nincs, akkor kidobtunk ugyanennyit. Még így…..
A Totalcar Használtautó-vásárlási kiskátéja nyilván nem egyedülálló anyukáknak készült. Nekik és minden nem műszaki zseninek biztos, hogy nem érdemes spórolnia egy megbízható autószerelőn, aki csekkolja a kiszemelt járművet a fizetés előtt. És még ez sem életbiztosítás, ahogy az alábbi levélből…..
rotarix2011 2016.05.12 09:30:54
@ööö,izé: Sz.r autót csak kontár szerelő ajánl. Annyi van belőlük,mint a zsivány autókereskedőkből. Azért nem egy százezer forintos mosógépről van szó,hanem egy szerintem millió ft feletti lízingelt autóról,napi használatban,hozzá nem értő használójaként.
rotarix2011 2016.05.12 09:36:31
@ööö,izé: mennyi időbe telt volna megnézetni egy Ford szalonba? Egy óra? 10000 ft, rádugják számítógépre, megmérik a festékréteget, alánéznek, kipróbálják. Vagy felütni a guglit, totalcar.hu/nepitelet. Én így veszek autót.
rotarix2011 2016.05.12 09:42:14
@Xezs1: te biztos sose írtál el semmit telefonról :) köszi a kedvességed,javítom.
Miért nincs barátnőm romantika 2015.02.01 21:04:06
A hátam borzong ettől a szótól, tegnap meg is volt az első igazi nagy vitánk erről B.-vel (akivel pár hete megy az ismerkedés). Ő szerinte mint az átlag nők szerint a romantika az fontos, gyertyák a kád szélén habfürdővel, egy szál virág meg a többi nyálas buziság, és őt…..
Ez az év eddigi életem legnehezebb éve volt. Kudarcok, szeretteim halála, anyagi nyomorúság, létbizonytalanság, családi viszályok, váratlan betegség...minden baj utolért. De azt kell hogy mondjam, ezek a nehézségek fontos tanulságot hordoztak magukkal: ha vannak barátaid,…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Ma IGENMost minden nap egy külön csata, tegnap délelőtt még abszolút igent mondtam. Tegnap délelőtt: herbalife csokis shake, délben kevés ebéd, aztán valahogy minden elromlott, és átmentem NEM-be. Panó belelépett a rettenetes két éves dackorszakába, és gyakorlatilag semmire nem…..
Sokszor feltettem már magamnak a kérdést, hogy vajon honnan tudhatom azt, hogy most már tényleg a gödör legalján vagyok? Hát gondolom onnan, hogy onnan csak felfelé vezet az út. Na de hogyan vezet felfelé az út? Hát úgy, hogy már annyira kényelmetlen a trutyi,…..
rotarix2011 2012.07.18 08:36:36
Szia! Most találtam rá a blog-odra, a Facebook-on osztotta meg Attila :)
Nagyon örülök neki, hogy találtam egy olyan fiatal nőt, aki hozzám hasonló módon küzd két kisgyerek nevelésével ÉS a túlsúlya ellen. Én 118 kg voltam, most 79 vagyok. Hosszú, kőkemény rögös út vezetett idáig, rengeteg támogatással és ennek ellenére kb. 2 majdnem idegösszeomlással. Én így utólag visszanézve a fogyókúrámat, nem jól csináltam. Heti 1 kg-tól szabadultam meg, ami túl sok volt és most mindenütt kicsit lóg a bőröm, de a hasamon nagyon lötyög. Hamarabb kellett volna elkezdeni tornázni, nem 85 kg-osan. És életmódot kellett volna váltani már az elején, nem csak most, hogy két hónapja stagnál a súlyom 80kg körül, mert már belefáradtam az örökös nélkülözésbe, a finom falatokról való lemondásba és a nagy esti szénhidrátdús vacsik kihagyásába és abba, hogy már unom a gyaloglást. De nem adom fel, csak nekem nehéz a változás, hetekbe telik. De nem adom fel, úgy számolom, hogy jövő ilyenkorra már 70kg körül leszek, ami némi izmot is magában foglalna :) szeretnék nőiesen izmos lenne. Meg lehet csinálni, csak lassú, idegőrlő folyamat az egész. Vannak, lesznek mélypontok, de mindig tovább kell csinálni. Már jó úton haladsz, hogy elszántad magad és szakemberhez fordultál. És meglátod, mennyivel csinosabb leszel már 100kg-osan. Szívesen mutatnék én is neked egy képem magamról régen és most, ha megengeded, belinkelem:
kepfeltoltes.hu/view/120629/Bogi_v_ltoz_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A blogodat most már rendszeresen fogom olvasni, most kezdem az elejéről... :) nekem is volt egy blogom, heti rendszerességgel, 98 kg-ról kezdtem jan. 2-án és kb 80 kg-al fejeztem be két hónapja, most már ritkábban írok.
Sok sikert és kitartást kívánok neked! Sokban hasonlítunk mi ketten, férjnél vagyunk, két másfél évnyi korkülönbségű gyerekkel, csak nekem fiaim vannak :)
2004-ben, 27 évesen ismertem meg a férjem. Egészen odáig, talán 17-18 éves koromtól kezdődően, szóval jó 10 éven keresztül 100-120 kg. között ingadozott a súlyom, de nem ment sem alá, sem felé. Szilárdan meg is voltam róla győződve, hogy ennél kövérebb akkor sem lehetek, ha…..
Szóval a kettővel ezelőtti blogot ott hagytam abba, hogy kijöttek hozzám megmenteni, Attila és Réka. Aztán ettünk fogyi fagyit meg sétáltunk, és boldog voltam, és másnap, csütörtök reggel már ott voltam a Szúnyog szigeten edzésre készen. A mérleg kegyes volt hozzám, a több…..
Ez cikk, és annak tartalma akkora dühöt, csalódást és elkeseredettséget váltott ki belőlem, hogy mt olvasóból mt író lettem.2002-ben végeztem Szekszárdon a Csapó Dániel Mezőgazdasági és Élelmiszer ipari Szakközépiskolában.A végzettségem mezőgazdász. Érettségim is van,…..
rotarix2011 2012.06.20 12:10:11
Két szakmám van. Az első a kereskedő-boltvezető. Bár a tanfolyam 4-6 hónap volt és jelesre vizsgáztam, a sok elméleti hülyeségen kívül semmi használhatót nem tanultam. A másik külker ügyintéző. Kerestem a szakmában állást, találtam is 1-2 helyen, 8-16ig irodai állás, csak az volt a baj, hogy ahhoz képest, hogy nagy felelősséggel járó szellemi munka (fuvarleveleket írni, szállítási díjat, biztosítást intézni, ezeknek az árát kiszámolni pontosan) minimálbért kaptam volna csak érte. Köszönöm szépen, inkább elmentem egy boltba eladónak egy 20e Ft-tal többért és bár kezelem a pénzt és a kasszát, az a napi 100e Ft nem okoz nagy fejtörést. Talán vállalkozóival lett volna értelme a boltvezető képzésemnek, így önmagam főnöke lennék :) de se tőke, se lehetőség. Külkerből meg főiskolát kellett volna végezni és elmenni a fővárosba :) igazából kevés piacképes szakma van manapság. Lehetnék még fodrász, kozmetikus, vagy virágkötő, ezeknek van értelme, csak megint vendégkörhöz kötött, vállalkozóihoz, se érzékem, sem kedvem ahhoz, hogy üres fecsegéssel teli szalonokban "művelődjek" munka közben. Virágot kötni nagyon szép dolog, csak nem a városi piacon melegben-hóban éhbérért reggeltől estig :) nem azért, mert válogatós vagyok, tudom, hogy sok kifogással élek, tudom, hogy mindennek vannak nehézségei.

Esetleg ha tud valaki valamilyen szakmát, aminek van értelme, akkor várom az ötleteket :)
rotarix2011 2012.06.20 16:59:47
@énis: Köszi, lány vagyok, akkor is mehetek? :)
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Hölgyem/ Uram!   Örömmel vettem, hogy végre meghallgatják azokat is, akik "csak" dolgozni szeretnének!   Én sajnos 2009 óta keresek "reális munkát",…..
rotarix2011 2012.06.16 19:29:22
@Max val Birca: Másfél évig akkor egy keresetből él a család? Ez azért durva...
rotarix2011 2012.06.16 20:21:14
@Mi a Mano: Tényleg, hallottam is ilyenről, ehhez még Magyarországnak kell vagy 100 év. Addigra kihalunk, vagy kiírtanak :( Megoldást én sem tudok, lennének olyanok a keresetek, hogy tudjak fizetni egy képzett, megbízható bébiszittert és akkor termelném a járulékokat és az adót az államnak, így meg itthon ülök GYES-en, meg munkanélkülin majd, az nem nagyobb veszteség neki?
rotarix2011 2012.06.16 20:25:57
@Max val Birca: Sajnos a dolgozók tartanak el mindenki más. Én nem tudok sajnos jó megoldást, de vannak olyan országok, ahol meg tudják oldani. Ha lenne egy-két nyugdíjas nagyszülő, aki besegít, de sajnos mire a magyar eléri a 62-t, ha megéri, addigra már nem csak munkaképtelen, hanem teljesen lerobban. Talán az lenne a legjobb, ha mindenki csak annyi gyereket szülne, amennyit tisztességesen fel bír nevelni. És úgy menne el egy nő szülni, hogy dolgozott már néhány évet és van stabil munkahelye. Szerintem fele ennyi gyermek sem születne :( de sok gyermek nem is nélkülözne, nem lennének családok bajban. Én még szerencsés vagyok.
Tisztelt MT! Fél évig dolgoztam egy autóipari cégnél minimálbéren, havi szerződésekkel. Mostanra viszont sikerült elhelyezkednem a szakmámban és eddig jó is lenne de mivel aláírtam a márciusi szerződést az előző cégnél egy havi bért azaz 77000 forintot követelnek tőlem…..
„Lesenkizte B-t, mondván, hogy 35 évesen még mindig bizt.őr és azt is elkezdte felsorolni, hogy miért hagyta el őt a felesége” - mivel a lovag korán berúgott, posztolónk a nővérével kötött ki egy ágyban. Most megtudhatod, hogyan kell udvarolni…..
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
„Sajnálom, viszonyom van vele. Te nem vagy ott” - egy korábbi posztunk fejleményei következnek. Posztolónk azon tépelődött, hogyan hozza neje tudomására mindazt, amit leírt nekünk. Végül egyszerűen elküldte neki a bejegyzést…   Sziasztok! Nem olyan rég…..
„Ha elhagyom, szemét vagyok? Szeretem őt, de nem tudom ezt a skizofrén helyzetet tolerálni” – érdekes sztorival indítjuk a 2012-es évet. Van egy párunk, a férfihez pedig tartozik egy genetikailag agresszív família. Menne az a szekér, de főszereplőnk leugrik róla,…..