Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SanyiB

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matt háromban...
Matt háromban...
Matt háromban.Tőled távol, s Hozzád mégis oly közel. Van ez így az életben is, a sakktáblán is.Melyik feladatban ismersz rá erre a gondolatra?..
Matt háromban.Tudod, hogy a feladat csak ennyi, de soha ne érd be a szűkön szabott teljesítéssel. Merengj el kissé az állásokon, figyeld meg, hogy mi vezet a gyors mattadáshoz. Milyen az állás szerkezete, hogyan helyezkednek el a figurák, s keresd az okát a gyengébb fél…..
Matt kettőben.-v-..
SanyiB 2012.01.30 15:53:54
Matt háromban...
SanyiB 2012.01.30 15:51:20
Matt háromban...
SanyiB 2012.01.30 15:48:25
...hogy ki nyer, hanem az, hogy Te melyik útját választod a nyerésnek ezekben a sötéttel nyert állásokban.Az a tapasztalatom, hogy a gyerekek szívesebben keresik a jó lépést egy agyonnyert állásban, mint egy egyenlőben az egálhoz vezetőt, mert a nagy előny, mint artista alatt…..
...és Te? Nehogy azt mondd, hogy egy majom lehúz.   Azt azért titokban megsúgom neked, hogy nem nagy szégyen az, mert pszichológiai felmérés igazolta, hogy a majmok rövidtávú memóriája felülmúlja az eminens egyetemistákét.A felső állásban sötét lép az alsóban…..
Közeledik a sejtelmesen rejtelmes újév az új kihívásokkal...hallod, ahogyan egyre erősebben koppan piciny cipellőjének sarka az időkövén?Elébe mész, vagy megvárod, míg hozzád ér?Döntés az élet Barátom, dönts jól, s ne siránkozz!Ne a könnyűt válaszd, azt dönteni, nem…..
SanyiB 2012.01.01 17:16:17
SanyiB 2012.01.01 20:20:21
@Sakk-mester: Talán az a helyes válasz, hogy ... ha engem szeretnél!
Ha nem akkor kisnyúl. Sanyi
Debrecen város versenyeit a Debreceni Sakkbarátok két lelkes vezetője, versenyszervezője, Száva Miklós és Áts László rendezi. Legutóbbi év végi versenyükről hoztam az alábbi állást, amelyben a kedves modorú, de tornádó stílusú Laci Bf6 lépésével „ütésben…..
  Sötét meglépte a kézenfekvő Bf8-at. Vajon mit számolt a válasz Bd8-ra?            Itt is sötéttel vagy lépésen.Írd le a folytatást.         Te vagy a fehér…..
 Világos lép, nyer, de hogyan?Ezt a partit a Gránitba öltözött városban, a Paloták városában, Észak Velencéjében játszották :-) ..