Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trb85

135 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Trombózis blog összes olvasójának, valamint a Trombózisos Betegek Oldala minden ismerősének legyen nagyon boldog karácsonya! Az új évre pedig mi más lehetne a kívánságunk: mindenkinek jó egészséget és sok szerencsét 2013-ban is!   Reméljük, hogy ezeket a sorokat…..
Év végi válogatásunk utolsó részében nézzünk bele egy bejegyzésbe, amely arról szól, hogy az aszpirin hivatalosan is része lehet a trombózis terápiájának, majd olvassuk el az összefoglalót arról, hogy a kisdózisú aszpirin adagolás mire jó. Itt kattinthatunk rá a…..
Az idei bejegyzésekből válogatva most azokat gyűjtjük össze, amelyek a fogamzásgátlók szedése és a trombózis kialakulása közötti összefüggéseket tárgyalják. Olvashatunk arról, hogy mely fogamzásgátló módszer a legkevésbé veszélyes vérrögösödés szempontjából, két…..
A Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézetében egy új típusú katéteres kardiológiai beavatkozást végeztek. A transzkatéteres bal pitvari fülcsezárás olyan betegeken segít, akiknél a gyakori ritmuszavar, a pitvarfibrilláció miatt nagy a szíven belüli…..
Egyik idei sorozatunkban azt tekintettük át, hogy milyen diagnosztikai módszerek léteznek a trombózis megállapításához. A pontos diagnózis elengedhetetlen, hogy a beteg megkapja az optimális kezelést. Év végi válogatásunk második része trombózissal kapcsolatos alapvető…..
A trombózisos megbetegedések kapcsán a blog indulása óta vezető témaként kezeljük az INR-mérés fontosságát. A véralvadás egyik mérőszáma az INR, amely óráról órára változik attól függően, hogy mit ettünk, vagy éppen mikor vettük be véralvadásgátló gyógyszerünket.…..
A Facebook-on és a blogon hónapok óta szerveződő Trombózisos Betegek Oldalának közössége a bloggazdák közreműködésével megtartotta első orvos-beteg találkozóját a budapesti Benczúr Hotelben múlt pénteken. A program egyben a frissen alakult Trombózisklub első nyilvános…..
trb85 2012.12.02 15:00:21
@katusb: Köszönjük az infót!
Ismert, hogy a kurkuma kiváló természetes ellenszere a vérrögképződésnek. A jellegzetes fűszernövényt a keleti kultúrákban évezredek óta használják gyógyításra, ám nem mindegy, hogyan. Egyik olvasónk vetette fel a problémát, hogy bizonyos kurkumát tartalmazó készítmények…..
Blogunk a trombózissal kapcsolatos tudnivalókat gyűjti össze a megelőzéstől a diagnózison át a kezelésig. Foglalkoztunk az időseket veszélyeztető gondokkal, a kismamák, és általában a gyerekvárás ide vonatkozó kérdéseivel, az INR-mérés mindenkori fontosságával, de valami…..
Legutóbbi posztunkban a vérrög típusairól olvashattunk, a trombózis legtipikusabb eseteit pedig többször és több szempontból kiveséztük már. Most következzen néhány olyan betegség, amelyekben szintén a vérrögök kialakulása okoz veszélyes állapotot, ám eddig ezekkel még nem…..
A trombózisos megbetegedések kiváltó oka a vérrög. Annak megjelenése, valamint az érrendszerben történő elakadása okozza az életveszélyes állapotot. Rengeteget írtunk róla, és már csak a szó hallatán is összerezzenünk. Nemrég egy fiatal brit lány esetét olvashattuk a…..
A Trombózis blogban többször előkerült az aszpirin mint hatékony szer bizonyos betegségek kezelésében, megelőzésében. Írtunk róla, hogy szívroham után a véralvadásgátló kezelés mellett az Aszpirin szedése megakadályozza az újabb rohamot, egy másik tanulmány arról szólt,…..
A sztatinokról az utóbbi években sokat olvashattunk, főleg a daganatos megbetegedések gyógyításában betöltött szerepükről, koleszterincsökkentő hatásukról, illetve ezzel összefüggésben a tromboembóliás megbetegedésekkel kapcsolatban. Most összefoglaljuk a legfontosabb…..
Előző bejegyzéseinkben a trombózis diagnózisának felállításához szükséges három vizsgálatról írtunk (D-dimer teszt, Doppler vizsgálat, angiográfia), most tekintsük át, miből áll a trombózis veszélyeztetettség kimutatására alkalmas genetikai vizsgálat. A helytelen…..
Tisztelt Doktornő! Tíz évvel ezelőtt egy műtét után kaptam mélyvénás trombózist, és azóta szedem a Syncumart. Három havonként járok ellenőrzésre, és nagyon ritkán kell csak igazítani egy kicsit a gyógyszeradagon. Néha, egy-egy nap azonban előfordul, hogy olyan…..
Tisztelt Doktornő! Rendszeres olvasója vagyok a blognak, és a Facebook oldalon is követem a bejegyzéseket. Sajnos nekem is volt mélyvénás trombózisom, térdhajlat alatt, 6 éve, genetikai okok miatt. Azóta és életem végéig véralvadásgátlót szedek, próbálok a helyzetnek…..
Előző posztjainkban már írtunk a trombózis diagnózisának felállításához szükséges két vizsgálatról (D-dimer teszt, Doppler vizsgálat), most következzen az érfestés (angiográfia), amely napjainkban az érbetegségek megállapításánál a legfontosabb vizsgálat. A módszer…..
Ahogy előző bejegyzésünkben is írtuk, a trombózis hatékony kezelésének elengedhetetlen feltétele a pontos diagnózis felállítása, amely az esetek nagy részében nem könnyű. Ma Magyarországon százezrek szenvednek a fel nem ismert trombózis következményeitől, mert nem kapták meg…..
A trombózis hatékony kezelésének feltétele a pontos diagnózis felállítása, amely egyáltalán nem könnyű. Az esetek nagy részében a tünetek enyhék, gyakran egyáltalán nem specifikusak, máskor egyenesen félrevezetők. Egészen biztos, hogy ma Magyarországon százezrek szenvednek a…..
A menopauza idején alkalmazott hormonpótló kezelés biztonságosabb tapaszok vagy gél formájában, mivel így kisebb a vérrögök kialakulásának kockázata, mint a tabletták használatával – derült ki nemrég francia kutatók vizsgálataiból.   Négyszer gyakoribb a…..
A szélütés (stroke) két változata ismert, egyik hirtelen vérzéssel jár, a másik esetében pedig az agyban lévő érpálya záródik el, például egy vérrög miatt. Ez utóbbi kezelésében hatalmas újdonság az a módszer, amelyben apró hálóval húzzák ki a páciens agyából az…..
Tisztelt Doktornő! Negyven éves nő vagyok, tavaly decemberben kaptam egy tüdőembóliát, amit egy trombózisra vezettek vissza a bal vádlimban. Fél évig szedtem a Syncumart de az értékemet szinte sosem sikerült 2-3 között tartani, a fél év alatt összesen kétszer volt…..
A trombózissal küzdő betegek elsődleges gondja a megfelelő étrend kialakítása. Hogy miért, ennek magyarázatát kezdjük az elején! (Előre szólunk, az illusztrációkon csupa mértékkel fogyasztható élelmiszer szerepel.) A K-vitamin a véralvadáshoz szükséges egyik fehérje, a…..
trb85 2012.09.03 11:40:08
@papaverin:
A szövegben és a táblázatban található értékek és javallatok valóban ellentmondásosak lehetnek, de a paradicsom és a paprika esetében például egyrészt az adott fajta, másrészt a zöldség érettségi foka is befolyásolja a K-vitamin tartalmat, ezért szerepelnek két kategóriában is. Ha a neten rákeres különböző egyéb forrásokra, láthatja, hogy a dietetikusok és szakorvosok is hasonlóan "rugalmas" besorolással állnak elő, amikor Syncumart szedő betegek diétájához adnak tanácsot.
Ajánlom figyelmébe példaként a következő két oldalt, az egyik egy dietetikus hallgató összefoglalóját tartalmazza, a másik pedig egy Syncumar szedéséhez írt betegtájékoztató:

nutrilab.hu/tag/k-vitamint-tartalmazo-elelmiszerek

www.gvmd.hu/pdf/syncumar.pdf
A trombózis egyik leggyakoribb változata a mélyvénás trombózis. Sokat írtunk már arról, hogy bizonyos állapotok elősegítik a betegség kialakulását, így az örökletes tényezők mellett az elhízás, a dohányzás és a mozgásszegény életmód is okozhat mélyvénás trombózist.…..
Legnagyobb örömünkre a Trombózis blog a 2012-es Goldenblog szakértői blogjai között versenyez! Nincs más teendő, mint szavazni a következő oldalon, majd megosztani barátainkkal a hírt, és őket is megkérni a szavazásra! Itt található a kategóriák szerinti gyűjtés, a…..