Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Földi Eperke

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszünk ugye, hogy anno a Hunvald György elleni bírósági eljárásban a vádpontok között hangsúlyosan szerepelt, hogy az ügyészség szerint Hunvald fiktív tanácsadói szerződéseket kötött. Mint ahogy már akkoriban is írtuk, Hunvald György, perének egyik júniusi…..
Számos érzés kavarog bennem annak kapcsán, hogy ma lezárult, véget ért a Hunvald per bírósági szakasza, legalábbis ami az első fokot illeti. Miután az utolsó szó jogán ma valamennyi vádlott szót kapott, a bírói tanács elnöke bejelentette, hogy nem lesz több tárgyalási nap.…..
A bő háromhetes karácsonyi szünet után kedden folytatódott a Hunvald-per tárgyalása, amely a legvégső szakaszába érkezett. Bár az ügyészség mindvégig azt állította, sőt, Hunvald első szabadon bocsátása után egy kormánypárti képviselő parlamenti felszólalásában is…..
Előző, a Népszavától átvett bejegyzésünkben (Megdőlhet a fő vád Hunvald ellen) már szó volt a leglényegesebb eseményről, de gondoltuk, hogy ugyanebben a témában nem árthat – és nem is árt – ha helyszíni tudósításunkat is közreadjuk. Tehát a legfontosabb: az…..
Rég nem frissítettük a Dokumentumtár részt, de most jön néhány érdekesség… Tehát: amikor a nyár folyamán a bíróság kirendelt egy igazságügyi ingatlanforgalmi szakértőt a vádban szereplő ingatlanok kontroll értékbecsléseinek elkészítésére, felkérte az ügyészséget, illetve a védőket, hogy a…..
Kedden, azaz holnap többek között Hunvald György egykori sofőrje is a tanúk padjára ül majd. A Mellékszereplők c. rovatban ugyan már kétszer megemlékeztünk a volt sofőr személyéről, aki eredetileg az ügy egyik mellékszereplője – de valamiért főszereplővé akart válni. Úgy érezzük aktualitása miatt…..
A Tanú: 150 oldalt nem tudok kívülről megtanulni - A Hunvald-per abba a szakaszába érkezett, amelyet sokan vártak azok közül, akik az elejétől fogva figyelemmel kísérik az eseményeket. Szeptember 2-án, pénteken a vád koronatanújának meghallgatásával folytatódott a…..
Csak ülök, és bután nézek ki a fejemből, még mindig nem igazán értem ezt az előzetes letartóztatásba visszahelyezést a nyári ítélkezési szünetre. Miért, mi végre? Aggódott az ügyészség, hogy az egész nyáron szünetelő bírósági tárgyalásokon Hunvald György nem fog megjelenni? Hogy „meg-nem…..
Nyár, hőség, 32 fok és nyolc vádlott meghallgatása. Azaz, a mai tárgyalási napon nagyon meleg volt és nyolc vádlott meghallgatásával folytatódott a Hunvald-per. A bíróság ugyanis eredetileg tizenegy vádlott meghallgatását tervezte, de három vallomást már csak ősszel hallgatnak meg, mivel az ügyben…..
Hunvald György az ügyvédjén keresztül az alábbi levelet juttatta el hozzánk, melyet változtatás nélkül, teljes terjedelmében tettünk közzé. *** Nehéz szívvel gondolok arra a pillanatra, amikor a feleségem felhívott, hogy a lakásomon keresnek a rendőrök. 35 nap csoda és boldogság, majd újra a…..
Keresetet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz Hunvald György, melyben a 26 hónapja előzetes letartóztatásban lévő volt MSZP-s polgármester szabadlábra helyezését kéri. Az erzsébetvárosi ingatlanügy másodrendű vádlottja tavaly ősszel jelezte: az őt ért jogsértések miatt Strasbourghoz…..
A tegnapi nap eseményei (lsd. 49. Példátlan itélet!) után elég nehéz egy beszélgetés folytatását úgy „leadni", hogy a beszélgetőpartnert elvitték – ennek ellenére (vagy pont ezért) - közöljük a Hunvald Györggyel korábban folytatott beszélgetésünk második…..
Földi Eperke 2011.06.21 11:17:26
A Fővárosi Itélőtábla, mint másodfokú biróság Budapesten, 2011.június 16-án tartott tanácsülésen meghozta a következő végzést:
"A különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Gál György és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Biróság 15.B.1492/2010/102 sz.- hat hónapi felülvizsgálat után Gál György I.r. és Hunvald György II.r.vádlottak előzetes letartóztatását megszüntető - végzését megváltoztatja, és mindkét vádlott előzetes letartóztatását az elsőfokú biróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartja, az előzetes letartóztatásuk foganatba vételét rendeli el.
A végzés ellen nincs helye fellebbezésnek."

Nos tehát, "bűnszervezetben elkövetett" ez olyan súlyos vád, aminek következményeként sokkal szigorúbb itélet hozható, időben és körülményben. Felháboritó, mivel az ügyészség hivatalosan nem is kért igazságügyi ingatlanbecslést.Ami ilyen volt a VII.kerületi önkormányzat részéről hivatalosan,azt elutasitotta. Akkor meg mitől lett bűnszervezetben elkövetett csalás a leszakadt erkélyes leromlott ingatlanok értékesitése, miután a benne lakókat is elhelyezték?! Némelyik lakó sokkal jobb elhelyezést kapott, vagy irreálisan magas megváltást kért a lakásáért. A legtöbb rossz állapotban lévő lakóházakat melyik stádiumukban(lakottan, vagy lakatlanul)vette az ügyészség számitási alapnak, mert ez a periratból nem derült ki.Tényleg, minek alapján hasonlitotta össze az ingatlan értékbecsléseket az ügyészség, ha azokat nem is végeztette el?
Milyen jogon állitja az ügyészség, hogy áron alul lettek az ingatlanok értékesitve? Mihez képest?
Sötét, kozépkori módszerekkel támad az ügyészség és a Fővárosi Itélőtábla, mint másodfokú biróság Orbániában született végzést hozott. Orbánia egyenlő diktatúra.
Ezek után mire számithat egy volt szocialista polgármester? Mert, hogy MSZP-s volt, ez a legnagyobb bajuk.
Miért nem ex-Für-Deutsch Tamás beléptető rendszerével foglalkoznak inkább? Az nem közpénzből történt?!

A másik: Mi az, hogy a végzés ellen nincs helye fellebbezésnek?!

Nem átlátszó ez az egész?!