Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freezsolti

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két mindenképpen megnézésre ajánlott rövidfilm a Thaiföld szomszédságában lévő Burmáról. Nemrég még hírhedt diktatúra, most pedig valami furcsa sajátos demokrácia, ahol a tábornokok már civilnek öltözve uralják továbbra is az országot. Titkos videók - úgy hangzik, mint…..
freezsolti 2011.06.20 21:10:41
Üdvözlet, Kedves Barátom!
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam neked, de igaz: rég olvastam ennyi sületlenséget egy olyan ember tollából, aki állítolag közel él Burmahoz(Myanmar).
Nem nevezem hazugságnak, mert annal sokkal több!!! Ahogy a fentiekben említettem, sületlenség! De nevezhetném ostobaságnak is, és még számos szinonímát vehetnék elő a tarsolyomból, de nem pazarlom rá az időm...Csak épp egy pár gondolatot osztanék meg veled:
Szerintem, mielőtt vaklamiről írsz, Barátom, talán elmehetnél és körbenézhetnél abban az országban, mellyel kapcsolatban gondolataidat közösségi portálokon megosztod. Hasznos lenne...Esetleg nem derülne ki tudatlanságod... Magyar létedre eszedbe juthatna az a szólás:"Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna..." Persze ha csak szexturista vagy és kizárólag Kawthoungba mész az új pecsétedért (amit meg kapsz 30 perc alatt), és utazol vissza Thaifoldre, az nem túl nagy tapasztalat egy ország megítélésének, bírálatának szempontjából...Főleg, ha ebből a "semmi tapasztalatból" készítesz egy ilyen - finoman fogalmazva - hányaveti, semmitmondó irományt, hát ez elég nagy hebehurgyaságra vall...
Jómagam háromszor voltam Burmában (Myanmar); bejártam amennyire lehetett és elmondhatom, hogy Ázsiaban az egyik legszebb ország,teli gyönyörű helyekkel és emberekkel.
A fővárosban nyugodtan sétálgathatsz és leülhetsz a helyi emberekkel,akikkel nagyon kellemesen el lehet beszélgetni. És ehetsz kis székeken ülve helyi specialitásokat,stb., stb.
Természetesen telefonálhatsz, az internet is működik, és nem írják fel az adataidat.(Én egyébként hotmailt csak junkmailre használok; van más szolgáltató is, nézz körül!)
És még egy dolog:a katonai diktatúra - az egyetlen ami talán igaz az írásodból - valóban létezik, de NEM civilben szaladgálnak! Ha bizonyíték kell, tudok küldeni neked viszonylag friss helyi újságot, melyben megnézheted a képeket. Persze saját képeim is vannak, hiszen fotós és filmes vagyok.
Egyébként pedig sikerült eltöltenem 4 napot egy burmai börtönben! Érdekes volt, bár nem szívmelengető...
(A képeket és a filmet kicsempésztem...)
És még mindig nem értem, hogy tud valaki kritizálni valamit vagy valakit anélkül, hogy ott járt volna...
Én mindenkinek ajánlom, hogy látogassa meg az Myanmart, ami szerintem Ázsia legszebb es legkülönlegesebb országa -amint már azt említettem.
Északra (Mandalay, Bagan, Inle Lake, stb.) utazhatsz vonattal, taxival, repülővel (az új repülőtér igazán szép). Délre ne utazz, mert illegalis!
És igen: a Shwedagon palota szerintem a legszebb, az összes Thai-pagoda messze elbújhat melette.
Igazán jó ez az internet, és emberek irogatnak és mások meg elolvassák... De kedves Charlie...szerintem, egy olyan országról bennfentesként nyilatkozni, melynek még nem jártálbe összes zegét-zugát, és másokat elijeszteni ettől a szep országtól...enyhén szólva nem FAIR...
Esetleg felülhetnél a repülőre (egy óra alatt ott vagy Rangonban/Yangon), és körbe nezhetnél, mielőtt vakon véleményt nyilvánítasz...
Kívánok neked kellemes utazást és szép élményeket!
Minden jót!