Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szalay3

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél éve konfliktus alakult ki a WWF és egyéb környezetvédők, valamint a kisvasútbarátok között a Csarna-völgyi kisvasút fejlesztése (visszaépítése) kapcsán. Az országon végigsöprő véleménycunami végül a beruházás előkészítésének leállítását eredményezte. Mindez azért is volt fura, mert a két…..
Mars forgatni Mosógép 2008.12.17 16:44:00
Kedvenc elviselhetetlen hangú kanadai libertárius rocksztárom, Geddy Lee nem használ kontrollhangfalakat és gitár-erősítőt, helyette a gitár közvetlenül a keverőpultba van dugva, ő pedig egy fülhallgatón ellenőrzi a hangot. De, hogy ne legyen üres a színpad, valamit fel kell…..
Hegyek, hó, csoki, sajt - igazi svájci klisé, de lehet ezeket másképp is élvezni. Térjünk le az útról, hagyjuk a kirakatot a kínai turistákra, mi menjünk be az „üzletbe”. Felemelő érzés a Matterhorn csúcsát látni, a Genfi-tó varázsát fürkészni, Zürich pályaudvarán a Swarovski fenyőt csodálni,…..
szalay3 2018.12.13 18:45:11
Magával a beszámolóval semmi bajom (én is voltam már párszor Svájcba), kivéve az, hogy amit leírtál, arra azt lehet mondani, hogy ez van. Mármint tényleg szép helyek, az árak is azok, amik, de ettől ez még nem teszi olcsóbbá Svájcot. Igazából naki kell feküdni a számítógépnek és módszeresen végig kell menni minden lehetőségen, hogy hol lehet spórolni. Szerintem, aki Svájcba megy, az ne azt nézze, hogy valami drága és ezért azt nem nézem meg, mivel így a legszebb dolgokról lemarad. Mi pld. arra alapoztuk, hogy megvesszük a Jungfraupasst (ami azóta megszűnt, sajnos) 200 CHF/fő-ért és 6 napig doszt használjuk. Utánaszámoltam, na ez tényleg hatalmas megtakarítás volt, e nélkül mi is csak néztünk volna ki a fejünkből. Így egy 15 napos osztrák-svájci nyaralást lehetett erre a Pass-ra alapozni. Ez után az adott helyen meg kell nézni, hogy van-e kombitikett, ugyanis a svájciak erősen díjazzák, ha nem egy, hanem kettő vagy több látványosságot néz meg az ember ugyanott (erre jó példa volt Meiringenben az Aare szurdok és a Sherlock Holmes vízesés a siklóval). És lehet tovább nézni a dolgokat, mivel tényleg igen sok a lehetőség, csak gondosan utána kell nézni. Az is egy jó takarékosság, hogy szinte mindenhol, még a hegyekben (ezt azért említem meg, mivel a sétautak nem a források felé mennek zömmel, de csöveken kivezetik a vizeket a séta utakhoz úgy 500-600 m-ként) is hozzá lehet jutni forrásvízhez (pld csorgókból vagy kutakból), mi egy hallert sem költöttünk italra, amíg Svájcban voltunk. Nekem kb 3 hónapba telt, mire úgy nagyjából tisztában lettem mindennel.
Talán észrevetted, hogy egy ideje már nem volt a blogon "tollteszt" jellegű írás. Természetesen ez nem azért van, mert elvesztettem érdeklődésemet, vagy elfogytak volna a tesztelésre érdemes golyóstollak a készletből - épp ellenkezőleg, még mindig zavarba ejtő mennyiség vár arra, hogy…..
Csehország a söreiről ismert, az országban számos sörfőzde működik, melyek mind némi egyedi ízvilággal bíró sárga, gyöngyöző italt kínálnak. Egy korábbi prágai látogatásom alkalmával, a kozeli sörgyárban tett túra során tudtam meg, hogy a cseh sörök a helyi egyedi, selymes víznek köszönhetik…..