Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dolcse

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csaknem eltelt az ezer epizód száraz furmint említése nélkül a népszerű Wine Library TV-n (egy furmintnak nézett Dereszla Dry azért becsúszott három éve), annak ellenére, hogy a szórakoztató házigazda, Gary Vaynerchuck mindig is igyekezett kitágítani lelkes közönsége…..
Dolcse 2011.06.21 23:09:12
@zoli: szégyenlem de még dunántúli sárfehért nem ittam:( de biztos fantasztikus lehet, arra biztos még a fű is zöldebb..az izsákit ismerem és nagy tisztelője vagyok, csak ezzel kevesen vagyunk így. Éppen ez a baj a kemény, savas borokkal /amire próbáltam utali/ kevés fogyasztó értékeli és kedveli. Ahhoz hogy népszerűvé váljanak komoly technológia és szakértelem kell, amit ki kellene dolgozni, talán egy újvilági stílus jól állna nekik..Sajnos szembe kell nézni a piaci és fogyasztói elvárásokkal.
Dolcse 2011.06.23 22:10:12
Egyébként tényleg örülnünk kellene ha felfigyelnek egy fajtánkra, egy borunkra a világban, főleg amerikában, ezek az apró sikerek vihetik előre a borászatot. A szakma tényleg keresi az utat, a hogyan továbbot, amivel sikeresek lehetnénk. Nincs nevünk, nincsenek brand-jeink, nem ismerik a fajtáinkat, sok helyen még az országot sem. Pár hónapja voltam Kaliforniában,/Napa/ a vámos kérdi: honnan? mondom Hungary erre röhögve közli hogy Ő is éhes..mivel foglalkozik? mondom borász,igen? ott is termelnek bort? -igen, milyet fehéret, vöröset?--mindkettőt, látom hogy se kép se hang, előhozom hogy mi termeljük a híres Tokajit...Igen? kérdi, azt nem ismerem..mehet..no így léptem be erre a hatalmas piaccal rendelkező országba..
A fehér fajtákkal az a baj hogy nincs igazán favorit. A piacon van a Tokaji, a muskotály, és az egyéb, nos ebből mindegyikből fogy valamennyi de igazán húzó nincs. Egyikre sem lehet azt mondani hogy keresi a fogyasztó. Illetve az általunk lenézett Irsai Olivérért sorban állnak minden szüretben a külföldiek, a legdrágábban eladható szőlő, pár évig kerestt volt a Pinot Grigio, mert nem volt elég a piacon, de csak lédigben, keresik a Traminit ami itthon szinte már eltünt..pár piac keresi a Grüner Veltlinert, Müller Thurgaut, Rizlinget, a németeknek nagyon kellene a Leányka de igazán volumen egyöntetű minőségben egy borvidékről nincs, így aztá mindenből fogy egy kevés, ki erre, ki arra esküszik, mindenki próbálkozik valamivel, a fajták sokfélesége növekszik, de ha egyöntetű nagy mennyiségű bor kell valakinek jó minőségben, akkor az feladja a leckét..de Furmint az még talán lenne:))
A Művelt Alkoholista Vakáció 2011.06.09 15:45:00
A következő két hétben szeszélyesen, mikor-hogy frissülünk majd nyaralás, pihenés és egyéb okok miatt. Zökkenünk azonban vissza a rendes kerékvágásba hamarosan, addig is töltsék jól az időt és a poharakat.A képet innen szereztük...