Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ray Dant

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új fejezet nyílik a Hoffmann meséi című teleregényben. Rózsi néni az utóbbi hetekben helybe ment a sallerért: elbukott a Pokorni Hadjárat, ráadásul egyre másra tüntetnek hol a tanárok, hol a diákok, hol mindketten közösen egy-egy iskoláért. Egy év alatt nem sikerült se…..
Korábbi posztomban virtuálisan felkaptam a fejem az LMP javaslatán, amikor a szocialisták belső meccsének n-edik fordulata közepette előálltak egy virtigli szocdem népszavazási javaslattal. Szinte egy időben valamit Mesterházy Attila is mondott arról, hogy pártja érdeklődik a…..
Ray Dant 2011.06.20 12:46:51
@Aerius: "Látjuk,hogy hová vezetett, amik akkor 300Ft-os vizitdíjként talán megoldotta volna az egészségügy gondjait, most már a tömeges orvos elvándorlásban csúcsosodik ki."

Ezt ugye viccnek szántad? A vizit-, és kórházi napidíjakból származó bevételt 23,3 milliárdra tervezték, és végül 13 milliárd folyt be belőlük. Nagyjából ennyit költünk évente csak vény nélkül kapható megfázás elleni készítményekre.

Az egészségügy gondjainak nagyságrendjéről:

"a ciklus végéig a kormánynak minimálisan 250 milliárdot kell pluszban az ágazat működésére költeni, de a legégetőbb, az orvosbér rendezés. „A problémára legalább 150 milliárd kellene, és azonnal, a kormány azt mondja, hogy nincs ennyi, de legalább alsóhangon 80 milliárdot bele kellene raknia, hogy jelezze, megérti az orvostársadalom problémáit, a nővéreket is beleértve”"
Ray Dant 2011.06.20 13:39:38
@Aerius:

Ugyan, hagyjuk ezeket a mítoszokat. A vizitdíj-ügy mindkét oldalról puszta blöff volt. Szocialista oldalról némi pénzbehajtással és potenciális állami megrendelésekkel járó reformblabla, gyakorlatilag érdemi hatások nélkül, jobbról égből ajándékként hulló magas labda, amely egyrészről lehetőséget adott arra, hogy ráhúzzák a 'nemigazországos' handbandát Gyurcsány impozáns méretű orrára, másrészről arra, hogy apropója legyen a Horn gábor által oly' sommásan megfogalmazott üzenet kifejtésére a 'zembereknek'.

Amiről te beszélsz, annak ezekhez a díjakhoz semmi köze, a gyógyszerkassza vizidíj-korszak előtt, alatt, és után is külön zseb volt, a legutóbbi, orvoslátogatókra és a támogatási összegek bázisára kirótt különadót is tartalmazó, volumenszerződések felülvizsgálatát is kitűző gyógyszertámogatási reformot pedig (amely viszont ténylegesen érdemi lépéseket jelent) a gyógyszerlobbival nagy egyetértésben megszorításozza az ellenzék.

A NEF szerintem is a leggyengébb lánccem (Réthelyivel, Hoffmannal, Szőccsel), de éppen Szócska benne az üditő kivétel. Akire az elmúlt nyolc (húsz) év után a területnek nagy szüksége is van.
Ray Dant 2011.06.20 13:57:07
@kubatov_kommunista: "Nem kell idegesnek lenni ha ugyanazokat az eszközöket alkalmazzák a kormány ellen mint tette azt a fidesz ellenzékben."

Nem hiszem, hogy kormánykörökben bárki lerágná a körmét aggodalmában, és leginkább azért, mert ez az 'ugyanazokat az eszközöket alkalmazzuk' taktika sem mutat mást, mint a szocialisták inkompetenciáját és tehetségtelenségét.

Mert az 'eszköz' ugyanaz, de sem a körülmények, sem a tartalom nem ugyanaz. A vizitdíjas népszavazás esetében a fidesz jó érzékkel (és kétségkívül cinikusan) lovagolta meg a közhangulatot: az öszödi rhétor ingatag helyzetét, a vizitdíjjal szemben általános közhangulatot; és így extrapolálta a népszavazás várható politikai hatását a kormánnyal szemben meglevő, igen széleskörű elégedetlenségből.

A szocialisták bárgyú kísérlete azonban nyilvánvalóan már az OVB előtt elvérzik, ráadásul - és én ezt vélem kiolvasni Kumin úr kétségkívül kissé ködös szavaiból - messze nincs benne olyan mozgosító erejű potenciál, mint a nemigazvádazás után bevezetett orvosi díjakban volt.

Vegyük az utódpárti szemmel legkedvezőbb forgatókönyvet: átmegy a kérdés az OVB-n, az AB-n, lesz népszavazás erről a hülyeségről, elmegy mondjuk másfél millió ember, ebből egymillió arra szavaz, hogy ne, ne lehessen olyan törvényeket alkotni, amelyeket eddig se lehetett, félmillió meg arra, hogy ne legyen jogbiztonság.

És? Mhm, van egy népszavazási döntés arról, hogy ezután sem lehet visszhatályos törvényeket hozni. Mi fog történni? A KDNP megbuktatja Orbánt? Tömegek fogják Mesterházy Attilát éljenezni? Forradalom tör ki, hogy Gyurcsány Ferenc visszatérjen? És ugye ez még a legkedvezőbb szcenárió.

Gondolja át, milyen lehetőségekkel, politikai haszonnal jár az egész hajcihő a széthullóban lévő MSZP-nek? Mert én tényleg nem látok benne több lehetőséget, mint egy kis ügyefogyott figyelemelterelés.

Továbbra is azt gondolom, hogy Kumin úr ott találta fején a szöget, amikor ezt az egész marhaságot némi izzadságszagú próbálkozásnak minősítette, hogy ne Baja könyörgéséről, Lamperth könnyeiről, meg a Gyurcsány-Puch viaskodás heti aktuális epizódjáról szóljon minden tudósítás.
Gyurcsány Ferenc a hétvégén az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy előadást. A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak…..
Ray Dant 2011.06.20 12:23:28
@Brendel Mátyás:

""Emlékezzetek az első Fletó vs. Orbán tévévitára (nem a választásira, hanem ami előtte volt), ott köpni-nyelni nem tudott,"

az úgy volt, hogy Orbán nem tudott köpni-nyelni. Ezért is kapott ki. "

"Nem akarunk semmilyen orvosi díjat bevezetni. Itt valaki állandóan démonokat lát. Ön mondta először, hogy privatizálni kell az egészségügyet. Egy miniszter meg is próbálkozott vele, éppen Mikola István. A KDNP most is azt mondja, privatizálni kell. Itt valami nem stimmel. Minket igaztalanul vádolnak valamivel. Igaztalan váddal nem nyerhet. Nem tisztességes. Ha Ön úriember, akkor vonják ki a forgalomból ezeket a hazugságokat. Maga sem akarhat így nyerni."