Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánki Donut

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mondok azzal újdonságot, ha azt mondom, hogy számtalan emberi tulajdonság létezik és minden ember más. Ezzel önmagában nincs is semmi gond, sőt! Amikor bekerülsz az új munkahelyedre, a próbaidődet töltöd, és minden igyekezetteddel próbálsz megfelelni, akkor nem csak a…..
Bánki Donut 2018.05.25 00:14:41
@Bambano: Szerintem a mondat módszeres kisbetűvel kezdése durvább hiba, mint egy betű rosszul írása. Meghát nagyon kicsinyes és rangon aluli vitakezdés helyesírásba belekötni. Nem HR-es vagy véletlenül?

Na mindegy. Szóval én nem a feleségem ügyéből ismerem a HR-esek világát, mert lassan 30 éve dolgozom szolgáltatási területen nagyvállalatoknál. Ráadásul az ügyfelek HR részlegéről és HR dolgozóíról is elég alapos véleményem van. A nejem ügye az csak egy jó illusztráció.

A HR-el nem az a baj, hogy szakma rossz, vagy a szakemberek rosszak, hanem az, hogy divatból, nyugatosodásból bekerült a magyar munkakultúrába hirtelen, nincs hagyománya, nincs kultúrája, nincs rá szükség. Az angolszász vagy germán világban hosszúra nyúló hagyománya van. Én azt gondolom, hogy a magyar piacon kifejezetten egy mondvacsinált szakterület. Én nem látom gazdasági, emberi, szervezettségi szempontból, a személyi problémák kezelése szempontjából jobban működni azokat a cégeket, ahol van HR, mint ahol nincs. Viszont az sem véletlen, hogy milyen híre van a HR-eseknek túlnyomó részben. Nincs szakmai hagyomány, nincs szakmai sztenderd, nincs a szakmának évtizedes morális elvárásrendszere, ellenben egy viszonylag új szervezeti egység, ami mágnes módjára vonzza be a semmirekellők, semmihez nem értők, de vállalatnál diszelegni szeretők egy részét. Nyilván ez egy árnyalható dolog, de azért alapvetően ez a probléma. Viszont azt egy ilyen blogon hiábavalóság elvárni, hogy HR-ben érintett ember akár a legkisebb szilánkját is elfogadja a HR terület általános bírálatának. A HR szerintem - leginkább - a mai világ specializálódási, specifikálódási kultuszának egy mellékterméke.
Bánki Donut 2018.05.25 11:15:45
@kukatr: Dehogynem. Ez attól függ, mi a vállalat profilja. Ha műszaki cég, akkor nem nagyvállalat. Ha egy olyan cég, ahol a műszaki állomány nem a fő profillal foglalkozik, mondjuk lapkiadó vállalat, internetes portál, ahol van 170 újságíró, külön IT részleg, nyomdai, DTP részleg, ott a 27 ember teljesen normális egy műszaki igazgató alatt, vagy kenyérgyár, ahol dolozik 200 pék, 180 csomagoló és szállító, de a műszaki részt 20 ember kezeli, ők felelnek a gépészetért. Ez normális arány. A GANZ gyárban nyilván nem.
Bánki Donut 2018.05.28 12:11:07
@bandirepublic: Persze, így nem lehet dolgozni. De azért ennek van egy folyamata. Ezek nem egyik napról a másikra alakulnak ki, azért az ember nem ad fel egyből egy állást, nem lehet tudni, mire fut ki, mit hozhat, és ezalatt az idő alatt bizony fel kell írni, óvatosnak kell lenni, még akkor is, ha rengeteg energiát kivesz. de valóban nem lehet így dolgozni, a feleségem is ezért mondott fel annál a pontnál, mikor látta, hogy ebből nem lehet kijönni. De azért az a pár héttől egy két hónapig, vagy akár hosszabb ideig is eltarthat.

A constructiv dismiss vagy dismissal az Észak-amerikában nem csak egy jelenség, hanem munkajogi bűncselekmény, ami bizonyíthatóság esetén súly büntetést hozhat a vállalatra vagy az elkövetőre. Külön vannak olyan munkajog-védelmi irodák, ahol ezzel foglalkoznak, ahol ilyen ügyekben adnak szaktanácsot, segítséget, jogi képviseletet. Nálunk a munkahelyi bully vagy a fent említett folyamatok jórésze tudat alatt vagy tudatosan erre megy ki. Senki nem akar - a bűnös sem - ilyen légkörben dolgozni, belőle is sokat kivesz, ezért tudatosan vagy tudat alatt a cél a kiszemelt személy eltávolítása, lehetőleg úgy, hogy maga mondjon fel. És ennek elérésére mindent bevetnek, ami lehetséges.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Blog, Az elmúlt 10 évben értékesítési területen dolgoztam, főleg multinacionális vállalatoknál, és úgy hozta a sors, hogy 4 hónapon keresztül intenzíven munkát kerestem. Tapasztalatból…..
Bánki Donut 2018.03.30 14:59:25
Szerintetek mi lehet ott a probléma, ahol van egy teljhatalmú HR vezető, aki még büszke is rá, hogy ő mindenről tud, ami a cégben folyik - ezt hangsúyozza, mikor nem értik, honnan tud ezt azt -, arra is büszke, legalábbis büszkén mondja, hogy a dolgozók fele őt útálja, nem az a dolga, hogy szeressék, halálba vannak hajtva az emberek, nem fizetnek a túlórákért, többen mondanak fel, mint ahány embert fel tudnak venni, és egy ideje ott tartanak, hogy 100e Ft-ot ajánlanak fel annak a dolgozónak, aki olyan ember resuméját hozza, akit felvesznek, illetve aki valamilyen módon embert visz a cégbe?
Továbbá nem értek nagyon sok HR-es módszert. Hogy történhet az meg, hogy egy 200 embert foglalkoztató cégnél a HR-es olyan dolgokat kér számon egy behívott dolgozón, ami bizalmas magánbeszélgetésekben zajlott le egy másik kollégával. Hogy történhet meg az, hogy behívat valakit a HR-es, akinek azt mondja, hogy sok hibát vét, de azt nem mondja meg, hogy miket, és azt sem, hogy kitől származott az információ, csak annyit, hogy "fentről"? Hogy konkrétan mik a hibák, azt arra hivatkozva nem mondja meg, hogy ő nem ért a vállalat tevékenységéhez, nem tudja, hogy mit csinálnak, nem is dolga. (Műszaki cégről van szó) Mindenzt úgy, hogy soha negatív visszajelzés nem jött. Voltak hibák persze a munkában, de betanulási folyamat volt, olyan munkakörök, amiket azelőtt az illető nem csinált, és amikor valami hibára fényderült, akkor sokszor kiderült, hogy nem jól adták át a munkát. Hogy lehet az, hogy ilyen negatív értékeléskor az érintett, aki sem azt nem tudhatta meg, hogy milyen hibákat követett el, sem azt, hogy ki csinált belőle ügyet, végigjárja a kollégáit és az szóbajöhető főnököket, és mindegyik azt mondja, hogy nem tőle jött, és ráadásul sokan nem is értették és azt mondták, hogy "te? Akinek meg vannak elégedve a munkájával?" Mit csinálnak a HR-esek tulajdonképpen? Ráláthatnak a céges levelezőrendszerre, ahol névreszóló emailekkel besélnek a munkatársak? Mert ugye ez BTK bűncselekmény. Mi történhet egy ilyen helyzetben? Mi lehet a dolog mögött?
Gyakran hallom, olvasom mindenféle fórumon, hogy azért van annyi buzi, mert mutogatják a tévében, ezért manapság divat annak lenni. Természetesen vitába lehet  – és talán kell is – szállni ezzel az állítással, de szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot a témában...
Bánki Donut 2017.01.15 23:57:43
@Hunter18: sajnos ez általában csak az értelmiség vagy felvilágosultabb fiatalok körében van így. Egy meleg buszvezető vagy villanyóraleolvsdó valószínűleg nehezebben, traumásan élheti ezt meg. Bármely társadalmi körbej lehetnek. Hamis képzet azt gondolni, hogy a főleg a művészek, értelmiségiek között vannak. A metróvezetőről senki nem gondolja, holott az esély ugyanaz. Ők nem élhetnek nyíltan...
A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott egész estés magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye alapján készült. A filmet Fábri Zoltán rendezte, a zenéjét Petrovics Emil szerezte, a producere Bohém Endre volt, a főszerepben Anthony Kemp látható. A…..
Bánki Donut 2016.12.26 09:37:43
@LondoniTódi:
Mert sajnos a magyar gyerekszínészek nem voltak elég jók és hitelesek. (Ma sem azok). A 60-as években különösen nagy kuktusza volt annak, hogy az angol gyerekszínészek a legjobbak a világon, sokkal természetesebben játszanak. Angliában nagyobb kultúrája volt a gyerekszínészek válogatásának, képzésének, hitelesenben játszottak, és ebben a filmben nagy számú, kitűnően játszó, gyakorlott gyerekszínészre volt szükség egyszerre. Erre magyar gyerekekkel nem volt lehetőség.
Bánki Donut 2016.12.26 09:43:17
@CM2131:
Te werkfotókra gondolsz, de ezek nem azok. Ezeket megrendelésre készítette a forgatásokon a filmgyár fotósa, és szándékosan tűnnek filmjelenetnek. Ezeket úgy hívják, hogy "standfotó". Régen a mozik kirakatába ezeket tették ki egy üvegvitrinbe azokról a filmekről, amiket játszanak, alatta kiírva a film címe. A forgatott filmkockáknál jobb minőségűek voltak, jobban lehetett nagyítani. Mivel ekkor a filmekhez hangot nem rögzítettek a helyszínen, a fotós a valós felvétel során dolgozhatott.
Szigethalmon működik egy kábeltévé, a PR-Telecom Zrt., akik valamiért úgy döntöttek, hogy hetvenezer előfizetőjüknek ha ennyi nem volt elég a Hír TV-ből, akkor szar ügy, bocs, ők most kiveszik a csomagjukból Simicska Lajos hírtévéjét és majd adnak helyette pornót. Nem mondom, hogy értékét…..
Bánki Donut 2016.12.07 21:37:23
@gyokkkettto:
Eddig mi olyat mondott a HírTV, (a g-nap óta) ami nem volt igaz? Ne ilyen általánossággal gyere, hogy "semmi", hanem konkrét dolgokat mondj, amiben hazudott, rágalmazott stb.
Bánki Donut 2016.12.08 07:06:42
@gyokkkettto:
Most tényleg olyan nehéz lett volna konkrétumot mondani? Egy 0-24-ben hazudó tévé híreiből? Annyira tudtam, hogy valami ilyen általános baromságot fogok hallani, ami kormányfanatikus dühből fakad, de valóságalapja nincs. A miniszter taskája pedig nem párszázezer, hanen 700ezer, és az én pénzemből (meg a tiédből) veszi, holott a kórházakban meghalnak az emberek, nincs wc deszka és klozetpapír, ez nincs túl messze a sírok fosztogatásától. Nincs korrupció? Szoktad nézni az új Célpontot? Mikor a pasi az EUs pénzt (százmilliókat) kiutalja a saját cégének, hogy a másik sajátcégétől vásároljon? Vagy a nemzet vejének szexista magyarázkodása, és az, ahogy a munkatársai telehazudják a kamerát arról, ahogy magánzsebekbe játszák az ország összes elérhető kastélyát, hogy aztán 20 évre ott - az ő zsebükre, meg orbán csaladjáéra - összpontosuljon a milliárdos vadászturizmus összes bevétele? Vagy az, hogy minden ügyletüket titkosítják? Neked nem az a bajod, hogy "hazudik" a Hír TV, hanem az, hogy nem bírod nézni, mert meghasonlassz, ugyanis kiderül, hogy akiket szeretsz, azok országos gazemberek, korrupt politikusok és szervezett, gazdasági és politikai bűnözők. Ezt a meghasonlást úgy hívja a pszichológia, hogy kognitív disszonancia. Ezt nem bírod elviselni, nem a Hír TV-t.
Bánki Donut 2016.12.08 07:14:42
@gyokkkettto:
Egyfelől kb 146 alkalommal derült ki a korrupció (milliárdos tételben), - attól, hogy tagadják, még ki van derülve - másfelől pont ezért jött rájuk a titkosítási betegség, hogy nehogy véletlenül kiderüljön az elkövetkezendő években. Ilyen korrup rezsim még nem volt az elmúlt 100 évben Magyarországon. A rendszerváltás óta ilyen ordas mennyiségű közvagyont egyetlen kormány sem lopott el, mint ezek. Ehhez képest Gyurcsányék is kicsiben játszottak, pedig azok sem gyengén loptak.
Ha most lennének a választások, a Kétfarkú Kutya Pártra szavaznék. Ki nem szarja le? Leginkább én magam. Mert ez nem igazán jó, ez inkább kényszer.  Persze röhögni mindig szerettem, például Kálmán Olga Mogács-interjúja, vagy inkább Mogács Olga-interjúja születése óta klasszikus és a…..
Bánki Donut 2016.08.21 16:32:14
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
A tartós élelmiszer nyilván szatírikus volt a részemről, normális ember nem is veszi komolyan. Az egész gondoloatsorom, amit a blogban végigvezettem a blog címe kapcsán arról szól, hogy nem a 2018-as ellenfél a lényeg, hanem az, hogy a Fidesz legnagyobb ellensége saját maga, és meg is fogja öngyilkolni magát.
Látom, hogy nagyon mondjátok, hogy ez ezért meg azért nem fog bekövetkezni, de azért lássuk be, hogy az ilyen elméleteknek nem nagyon szokott nagy egyetértő tábora lenni a bekövetkezés előtt. Persze azért bekövetkeznek.

A római birodalom egyébként nem jó hasonlat. Azóta sokszorosára gyorsult a világ. Róma idejében az ember rómában született a birodalomban, az apja is, a nagyapja is, a dédapja is, az ükapja is és sorolhatnám. Ilyen volt a világ. De ma nem ez van. Ne felejtsük el, hogy ma egy olyan világot élük, ahol a fiam más hatalmi és történelmi rendszerben született, mint én, de én is másban, mint az apám, de az apám is másban, mint az ő apja, és az ő apja pedig megint egy másikban. Ez lesz most is. Feleslehes az embernek magát azzal vígasztalni, hogy a Fideszkormányzatnak is vége lesz egyszer, mint a Róma borodalomnak, vagy a fáraók korának. Sokkal hamarabb, egykézen megszámlálható éveken belül lesz vége. ne évszázadokban gondolkodjunk.
Bánki Donut 2016.08.21 18:00:32
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
Én semmilyen rendszerdöntésre nem várok. Én csak elmondtam, hogy a Fidesz meg fog bukni belső okok miatt. Én ennek a jeleit látom (kicsit közelebb vagyok az ügyhöz, mint az átlag blogkommentelő...) és az a meggyőződésem, hogy egy blogon hámozhatjuk a száraz szellentést napokig, valamint elóadhatjuk, hogy ki, miben szertne hinni és minek a tudatában alszik jobban, szerintem ez fog megtörténni. ha tévedek, akkor így jártam, de azért ezt senki ne jelntse ki nagy magabiztossággal egy ilyen blogon. Ha úgy lesz, ahogy én érzem, akkor az baj, és akkor majd visszajövök ide és emlékeztetem a kommentelőket, bár akkor a blogkommentelés lesz a legkisebb problémájuk. Ha nem így lesz, és a Fidesz és Orbán országlása rendületlenül halad előre a jövő napfényes fellegei felé, akkor vissza lehet jönni ide és gyalázni engem. Megígérem, hogy akkor nagy meaculpázások közepette fogom elismerni a tévedésemet, de nem fogom kizárni annak lehetőségét, hogy másnap mégis bekövetkezik az, amit jósoltam.
Horgos, 2016. július 5. Segélycsomagért állnak sorban emberek a migránsok táborában, a Magyarország és Szerbia közötti horgosi határátkelőhely közelében, a határvonalon húzódó magyar védőkerítés előtt 2016. július 4-én. A határ szerbiai oldalán az Európia Unió nyugati államaiba igyekvő több száz…..
30/40 Mélymagyar - tévétükör 2016.04.09 01:10:07
Ha már a TV2 hírműsorainak főnökasszonya úgy gondolta, hogy az Echo Tv egyik adásrendezőjét, név szerint Miki Tímeát szerződteti a Tények felelős szerkesztőjének, úgy, hogy előtte még soha nem csinált ilyesfajta munkát, magyarul nulla tapasztalattal bír, megnéztük, hogy honnan is igazolta volna a…..
A múlt hét mással sem volt tele, mint azzal, hogy hány Tények- és egykori Napló-újságíró és tévés hagyja ott a TV2 hírszerkesztőségét, mert képtelenek együtt dolgozni azzal a Kökény-Szalai Viviennel, akit a pletykák szerint Habony Árpád ültetett a szerkesztőség nyakára. Igaz, ezek a tévések úgy…..
Bánki Donut 2016.03.29 15:00:02
@dr. mesterseges szinezek:
Azért ez nem egészen így van. A párkiszolgálásnak súlyos fokozatai vannak, és annak, aki ismeri a Hír TV történetét, teljesen nyilvánvaló, hogy milyen mértékben, és hogyan radikalizálódott a Hír TV politikai pártkiszolgáló tevékenysége az évek alatt. Ez nem egy fekete és fehér műfaj.
Bánki Donut 2016.03.29 15:26:55
@pamut:
Amit írsz, annak a jórésze sajnos igaz. Ezen nincs mit szépíteni. Az is tény azonban, hogy nem kezdődött olyan durván, mint ahová fajult főleg 2006 után.
Viszont az nem igaz, hogy Orbán szakított velük. A G-nap előtt már egy ideje nőtt ott a feszültség, sőt már a 2014-es Fidesz győzelmet követően, és emiatt a szakítás nem Orbántól jött. A vezetők és fideszhű dolgozók felállása pont az Orbán ellenében változó hír tvre adott reakció volt.
Bánki Donut 2016.03.29 18:28:18
@Holding:
Ez kétségtelen, hogy így van.
Top 100 album of minden idők, mielőtt meghalsz, ezeket hallgasd meg, mérföldő a nemzetközi/magyar rock történetében, stb. stb. // // Pedig attól mérföldkövek, mert valami véleményformáló kitalálta, de amúgy senki nem meri bevallani, hogy nem érti őket - sőt: esetleg…..
Bánki Donut 2014.09.01 16:57:15
@Trónkövetelő:
Én nagyon sok életbölcsességet tanultam Kispál és Quimby szövegekből. Van egy olyan más világuk, megtanítanak másképp nézni a dolgokat.

@kézműves étcsokinyuszi:

"kispal egy kalap szar,nulla zene(tan a husrago-hidvero,a gitartemaj miatt...)es ertelmetlen szoveg,megmagyarazott bolcsez"rock"..."

ja persze. Azért, mert te nem értetted, még ne gondold, hogy esetleg nálad okosabbak sem értették. Azért nem mindenkinek ua az a szinvonaa zeneileg.
Bánki Donut 2014.09.02 23:15:26
@diszkriminans:
Mondja ezt egy olyan, akine fogalma sincs, az értelmiségi zenéről. Ordít a szavaidból, hogy nem ilyet hallgatsz. Hallgasd csak a tucatzenéidet.
A zágrábi ügyészség vádat emelt Darko K. ellen. A 39 éves férfi idén március 30-án délután kisteherautóját részegen (3,22 ezrelékes véralkoholszintet mértek) vezette. Egy zágrábi utcában áttért a menetiránnyal ellentétes oldalra, elütött egy 7 éves kisfiút, majd…..
Bánki Donut 2014.05.21 17:13:45
Bánki Donut 2014.05.21 17:14:24
@232323:
Szerintem illik a témához.
ENTERTAINMENT WEAKLY - Csodás héten vagyunk túl: Európa önjelölt, hipokrita erkölcscsőszei egy emberként hördültek fel, amiért egy hatalmas cirkuszban fellépett egy szakállas nő, ráadásul még meg is nyerte azt. A gond ezzel csak az, hogy a szakállas nő nem szakállas nő, aki…..
Bánki Donut 2014.05.18 21:26:39
@01001100au:
Látod, ez az úgynevezett ideológiai skizofrénia. Egyfelől piedesztára emeled a nyugati, haladó gondolkodást, másfelől jó kelet-európai módjára pár bekezdés alapján kijelented, hogy milyen "fajta" vagyok én.
Bánki Donut 2014.05.18 21:50:29
@Alick:
Hát azért a giccs meghatározása művészetileg a mai napig nem tisztázott (mert nem egy racionálisan mérhető dolog), és innentől kezdve mindig kérdés, hogy amiről beszélünk, az a giccs része e, vagy csak felhasználja a giccs közegét a maga céljaira. Én ebbe nem mennék bele, mert hosszú értekezések születnének. Ezért mondtam korábban, hogy erről kár vitázni, mert racionális érvekkel próbáljuk egymát győzködni egy nem racionális, nem érhető és érzelmi töltetű dolog kapcsán, érzelmek miatt hibáztatjuk a másikat, holott egy lélektani alaptörvény, hogy az érzelmek nem állnak akaratlagos szabályozás alatt. Az ember nem tehet az érzelmeiről, érzelmeket nem lehet elhatározni. Ha el lehetne határozni, hogy ki a szimpatikus, akkor azt is el lehetne, hogy a legjobb barátom holnap délutántól ellenszenves lesz nekem.
Ha az ember egy összetett, szabálytalan és mindenféle kiálló tárggyal teleszórt felületre tervez reklámot, akkor érdemes azzal egy kicsit közelebbről is megismerkednie. Különben nagyobb lyukra fut, mint a Luke Skywalkerhez riasztott TEK és a hollandok elleni magyar védelem…..
Bánki Donut 2012.09.17 16:44:59
Nyilván a cikk szerzőjének igazából nem sok fogalma van errőla témáról, hiszen ha lenne, tudhatná, hogy a DTP operátor elkérte a stancrajzokat, máskülönben azt sem tudta volna, milyen magas, vagy milyen széles a felület, hol kezdődhet az embléma, hol van a kerék. Sajnálatos a reklámszakmában az a gondolkodásmód, hogy az ilyen abszurd hibák mögött azonnal a saját kollégáik vagy a konkurencia hibáját vélik felfedezni, de az senkinek eszébe nem jut, hogy a stancrajz nem felel meg a buszok valós paramétereinek, és egyes lámpák, ajtónyitók, szellőzőnyílások helyzete a valóságban akár 20-30 centiméterrel is eltér attól, amit a tervező megkapott. Mivel a stancrajzok célja a pontos tervezés, senki nem fogja összehasonlítani a valóságban egy járművel tervezés előtt. Az orron lévő indexlámpa esetén a stancrajzon a lámpa a kerék tengelyével egy vonalban szerepel, azaz a semleges kék felületre kellett volna esnie. A Ganz csuklós villamos esetében pedig a stancrajz nem jelöl lámpát a csuklók mellett. Valószínűleg a politikai kampány készítője is ebbe a csapdába esett. És akkor még nem említettük azokat az eseteket, mikor a matricát nem arra a karosszériaelemre ragasztják, amelyikre készült, vagy egyenesen másik járműtípusra teszik, mert véletlenül rosszat vittek oda, de ha már ott vannak, valahogy ráragasztják. A cikk szerzőjét kérem szeretettel, hogy a csípős nyelve kieresztése előtt - és update helyett - gondolkodjon egyéb hibalehetőségekben is. Persze tudom, a kollégák ekézése kétes, de kétségtelenük kélyes örömekt okoz.

Az interneten terjengett egy "Domain Fail" nevű kép, mikor buszon lévő webcím fele hiányzik. Az persze senkinem nem tűnik fel, hogy az Ikarusz 260 ra tervezett grafikát az Ikarusz 412-re ragasztották valami okból, ami egy több méterrel hosszabb busz, és az ebből adódó gondokat azzal tetézték, hogy az emiatt félig olvasható headlinet fehér matricával letakarták:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10150666355552760&set=a.394637702759.171028.730632759&type=3&theater

Ilyen körülmények között, 9 járműtípus közel 50 elemére, lámpákat, rácsokat, felszállásjelzőket, vészmegállítókat, járműszámokat, oldalsó motorház zárakat belekalkuláva is elkerülhetetlen, hogy ilyen abszurdumok keletkezzenek. Pontos rajzok esetén persze ez minimálisra csökkenhetne.
  A Modoros történetének legjobb (olvasói) posztja eddig. Hálaérzés tölti szívünk, ha meglátjuk jó Urban Gorillánkat. Köszönjük Neki.    A negatív sznobizmus „Gyakran járok elegáns és drága éttermekbe, amiknek legendás konyhája van, na de a menza a…..
Modorosblog Az Örökmozgó 2012.04.23 06:00:00
Sorry, de én már csak ilyen kis emberi perpétum mobile vagyok, nem bírok megülni a sejhajomon. Folyton tennem-vennem kell valamit, gyűlölöm, nem állhatom az emberi tehetetlenséget, teszetoszaságot, tutyimutyiságot. Most komolyan, emberek képesek munka után hazamenni, és első…..
Üdv, Ezt dobtam össze ma délután munka helyett, mert ilyen még nem volt. Ha nem teszitek ki, beégek az öcsém előtt, szóval előre is kösz. /Ez eleddig a legszebb kérés, amit valaha kaptunk. - M.T./ Sadwick   Modoros forgatás Gyönyörű fővárosunk utcáit járva gyakran…..
Bánki Donut 2012.04.20 20:46:54
@Ritchard Börtön:
Mi van reklámgurukám, beleállt a rángás az ujjadba a küldéskor? Lol

Legyen reklám, de ne ez a mai kreatív fosszar, hanem jók, mint pl a 80as években. Azokra mindenki emlékszik, a tecső tele van jó kis retro reklámokkal. Akkor nem a nagy pénzekért dolgoztak a reklámosok, hanem szórakoztatva akartak eladni. Ami ma reklám szinten megy, az egy hányadék. Sok tehetségtelen lusta hülyegyerek, elmegy reklámosnak, és ontja a szart. Mi az, hogy szövegíró? Magyarázd már meg nekem. Nem ért semmihez, elmegy egy reklámcéghez, és gyártja a sok szart, amit tolnak az arcodba. És az a dühítő, hogy keresnek ötször annyit, mint aki tisztességesen dolgozik, és ért is hozzá. Ja és pék egy kicsit előbb volt, mint reklám. Ugyhogy vegyél vissza az arcból. Semmivel nem vagy te több senkinél a szarokkal, amiket futószalagon gyártassz.
Jackman a Lipton megbízásából (nem reklámozzuk, de az annyira béna, hogy "az egyik teaízű üdítőital-gyártó cég") Budapesten forgatott egy reklámfilmet, aminek annyi a sztorija, hogy szeretne nyugodtan futni egy kicsit, de nem tud, mert egy őrült biciklista nem száll le…..
Bánki Donut 2012.01.28 15:29:54
Modorosblog Milyen tízezer? 2012.01.21 17:17:00
-Mit írt a Sport? 5000 néző? Ne bassz... ez az ország szégyene. Négyezer néző egy bajnokavatón! Az egész éves átlaguk alig éri el a háromezret, most meg összekapartak még egy ezrest valahonnan. És ebből vajon mennyi lehet a fizető néző? Fogadni mernék, hogy kb. 1000 ember…..
Bánki Donut 2012.01.22 10:24:01
@tff:

Azt miért írtad be a mondatba, hogy "kvázi"? Mit adott hozzá a mondat értelméhez, és mit jelent?
Kiváló összeesküvés-elméletnek indult olvasónk levele, melyben arra hívja fel a figyelmünket, hogy szombaton este az unalomból szörfölés közben a következőket látta."A TV2-n az Aktív Extrában a Unique együttes énekesnőjének, Völgyesi Gabinak a férje elmondja, hogy a…..
Bánki Donut 2012.01.17 01:04:37
@gabest1:

Itt megtalálod az üzleti jelentéseket. Ezekben minden kérdésed megválaszolásra kerül (8 évre visszamenőleg): www.szerencsejatek.hu/uzleti-jelentes

Mivel Zrt ről van szó, ezek kötelezően nyilvános, és pontos adatok.

Még valami?
Bánki Donut 2012.01.17 01:08:45
@Hó apó:

Mi nem megy tisztán? A sorsolások civil közönség előtt zajlanak, átlag magyar polgárok előtt, az ország minden részéből jönnek. Ha egyszer, a leghalványabb gyanú is felmerül, hogy valami nem stimmel, aznap kiderül a médiában. Én táncprodukcióval mentem ilyen sorsolásra pár éve, a helyszínen fel nem merült, hogy bármi lenne, ami nem tisztességes. Olyan sok ember van ott, hogy még a legtitkosabb turpisság is kiderülne. Ez csak egy szokásos jó magyar összeesküvés elmélet.
Bánki Donut 2012.01.17 01:16:15
@vanvelemenyem:

Én nem emlékszem a csalásra, a neten egyelőre nem találom a nyomát. Ez is csak urbán legenda, mint a 6, faszt 9.
addict A reklámszakember bosszúja 2011.06.19 11:00:00
Ha a reklámszakmában dolgozol és elmész egy társaságba, szinte biztosan lesznek olyanok, akik számon kérnek majd rajtad egy bomba jó reklámot – amit valószínűleg nem te találtál ki. “Te csináltad azt a reklámot, amiben karatézó apácák vannak?” vagy…..
Bánki Donut 2011.06.20 11:02:13
@szkepi:
"Vajon miért ilyen a szerencsejáték, a mol, a vodafone, unicredit, erste, malév, ...stb. reklámja?"
Miért, azoknak milyen a többihez képest?
Bánki Donut 2011.06.20 11:19:18
@A Hannibal Lektűr-attitűd:

"Mert én spec a "Szerintem minden izé szar"-féle jólmegmondós általánosítást nem bírom."
Én sem. Viszont erre nagyon egyszerűen lehet kontrázni, és nagyon szellemesen szégyenbe lehet hozni azt, aki ilyet mond, ha előhozol egy ellenpéldát, jelen esetben egy jó magyar reklámot. Én kértem, hogy mondjatok olyat, egyelőre nem jött. Addig pedig az általánosítás van érvényben.

"Amúgy miről is vitatkozunk?"
Én nem tudom, én nem vitatkozom. Én elmondtam a véleményemet a magyar reklámokról.

Egyébként arról jutott eszembe az egész, hogy a poszt úgy van írva, hogy "szinte biztosan lesznek olyanok, akik számon kérnek majd rajtad egy bomba jó reklámot", mire bennem az fogalmazódott meg, hogy ez a veszély a magyar reklámost nem nagyon fenyegeti, mert ilyen reklám nemigen van. Inkább rosszat szoktak számonkérni.
Bánki Donut 2011.06.20 11:24:17
@na__most__akkor:
Hagyd, én már a tudtára hoztam, hogy nem tud magyarul. Egyébként tökéletes lenyomata ez is a reklámszakmának. Mikor magyarázza a megfejtést, abból derül ki, hogy fingja nincs hozzá.