Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G Hardy

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger A nagy verseny 10. 2018.07.14 08:39:54
  Németországot általában úgy emlegetik, mint szárazföldi nagyhatalmat, melynek nincsenek hagyományai a tengeren. Ez nem egészen igaz. A németek, legalábbis az északi területek lakói, gazdag tengerészmúlttal rendelkeznek. Az ókor és a középkor során ugyanis az Északi és a Balti-tengeren csaknem…..
G Hardy 2018.09.23 12:34:41
@savanyújóska:
Nagyszerü széria. Le a kalappal....
Egy èrdekesség (ha nem volt màr...): A német kèkvizi flotta kiépitésének költségei fedezésére 1902-ben különadòt vezettek be a pezsgöre és egyes alkoholtartalmù italokra.
Ez a különadò a mai napig létezik .....:)
Mint azt az előző részből megismerhettük, lassan a bécsi főpályaudvar építésének a végére érnek. Ekkor nem csak Bécsben vagy Ausztriában, de egész Közép-Európában új időszámítás kezdődik, ennek Magyarországra vonatkoztatott hatásaival az ezután következő írás…..
Hazugságok és káosz. Ezzel a két szóval lehetne jellemezni a kormányzati kommunikációt az államilag finanszírozott keretszámok drasztikus megvágásának bejelentése óta. Úgy tűnik, a döntéshozók ezúttal jócskán elszámolták magukat: ebben a ciklusban még nem látott…..
Előre szólok, hogy ma Magyarországon maradunk (tehát aki részletes országleírást vár, az csalódni fog és várnia kell holnapig – csak hogy megelőzzem az ilyen típusú kommenteket), de időről időre fontosnak tartom, hogy a határátkelők motivációjáról is szó essék.…..
G Hardy 2012.12.03 20:03:37
@osze: Nyugaton élek, de a 2 kocsi még itt sem a "létminimum".
Egy kocsi is elég, ha egy kicsit megszervezi az ember az életét, mégha nincs is tömegközlekedés.
Nem értem, miért tartják emberi jognak a 2 gyereket,2 kocsit, házat stb. és mindezt még fiatalon. Ehhez itt is jo fizetés kell. Mentek volna bankárnak vagy it-szakembernek. Aki pedig azt hiszi, hogy 2 diplomaval magasabb fizetés jár neki, mint 1 piacképessel, az álmodozik.
Sajnálom, de egyszerüen élhetetlennek tünik nekem a posztolo.
Egy napja vizsgálom magam, hogy vajon érzek-e tiszteletet Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető iránt, amiért fellépett és normális beszédet mondott a vasárnap délutáni budapesti antifasiszta demonstráción.Néhány tábla is hirdette a tüntetők kezében, hogy "RESPECT ROGÁN", ezért…..
Olvasói összefoglaló az erősödő kultúrharcról:A parlamenti zsidózás médialeple alatt a Fidesz beteljesíteni látszik az utolsó debreczenijózsefi víziókat is: az új választási törvénnyel keresztülvitték a választási regisztrációt, a kultúrában pedig…..
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
G Hardy 2012.11.23 14:29:32
@babel: Oda akartam kilyukadni, hogy a lelkibuvárok stb.elszaporodtak és nem hinném, hogy elösegitették az emberiség "haladását"
Néha ugy érzem, az a kérdés: Ki a "normális", a terapeuta vagy a páciens?
Azzal, remélem, egyetértesz, hogy a többség mindig egy vagy több kissebség terrorja alatt él, akik meghatározzák az érvényes "kánont" (mit illik vagy nem illik mondani, gondolni...)
Az Európai Bizottság szerint sérti a szabad szolgáltatásnyújtás és letelepedés szabadságát, hogy a kormány (állam) kikúrta a francia utalványforgalmazókat a béren kívüli juttatások piacáról. Egészen pontosan a piacon vannak, csak épp nem bocsáthatnak ki kedvezményes…..
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
A babapopsikon lévő piros pöttyök, illetve a pogácsa sorsára jutó államadósság (mindkettő megszikkad - muhaha) közvetlenül nem érdekel. De a pöttyös babapopsi és a pogácsa sajnos nemcsak a verbális környezetszennyezésben merül ki. Ez az elemi hülyeség tükröződik…..
Kettős Mérce Gyuri, please! 2012.11.16 16:37:32
Gyuri bácsi, nálunk az olyan megszólalások után amit te legutóbb mondtál, félre szokták hívni az embereket  azzal, hogy „Beszéljünk egy kicsit”. Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros…..
Május végén már Csabinál volt a fényezett kaszni. Egy hónapra rá benne lakott a motor, a váltó, a saját kerekein állt. Augusztus elején már lehetett nyitogatni-csukogatni az ajtókat (igaz, csak a hátsók voltak bent), ott tekergett benne az egész kábelezés, fent volt a…..
G Hardy 2012.11.01 10:50:31
@Csikós Zsolt:
Bocs. Csabi nélkül ez a projekt természetesen lehetetlen lenne. Le a kalappal (sokszor) elötte.
De megismétlem: Mi a következö projekted? Ne mond, hogy nem motoszkál már valami ötlet a fejedben :))
„Aki a zenészt fizeti, az kér dalt!” Luther mondása Eric Till Luther c. filmjéből - 2003   Manapság szokás ócsárolni a szabadpiaci viszonyokat, mondván: azok az elmúlt bő két évtizedünkben csak bajt okoztak és csak szétcseszték a magyar gazdaságot. „Szabadpiaci…..
A mai posztunk szerzője tulajdonképpen hazatért Németországba – otthonról haza. Hogy ez miként lehetséges, pillanatokon belül kiderül, elöljáróban csak annyit jegyeznék meg, hogy (lassan, de biztosan közelítve a félezredik poszthoz) számomra ez az egyik legérdekesebb írás a…..
„Megfelelően biztosítja az új magyar Alaptörvény a demokrácia és a jogállamiság működését” – hangzott az állítás, amit ketten védtek, ketten támadtak azon a nem hivatalos brüsszeli vitán, amit szerdán este tartottak uniós intézményeknél dolgozó magyar hivatalnokok előtt. A TASZ színeiben a támadó…..
Szaniszló Ferenc az ország legnagyobb standup komikusa, áll ott az EchoTv-ben, és faarccal szórja a legdurvább poénokat, amiket még Kőhalmi Zoltán sem bírna ki röhögés nélkül előadni, Nacsa Olivér processzora pedig a harmadik percben leolvadna, és attól kezdve Korda György és…..
G Hardy 2012.09.26 14:41:36
@Dundiégó: Bravo. És még humorod is van.
Kezd egyre érdekesebbé válni a kétpólusú politikai paletta. Narancs sarokban a Nemzet Autodidakta Háztartási Kisgépszerelője, piros sarokban a horngyulát leklónozni kívánó, ellenzékinek lenni szekszi , lájkolj babám, csak Tomcat át ne basszon megint Szanyi Tibor, a szocik…..
Talán a mai posztot páran túl rövidnek, vagy (miként a szerző, Mach Ag is írja) „száraznak" érzitek majd, ám mégis fontosnak tartom, hogy megjelenjen a blogon. Elsősorban azért, mert megmutatja, hogy közel a hatvanhoz sem szabad feladni, 57 évesen is meg lehet…..
Kedves Miniszterelnök Urunknak szeretnék hálatelt szívvel köszönetet rebegni azért, amiért ilyen végtelenül jóságos, emberséges, tisztességes, de leginkább békességes embert választott ki a saját kegyességes két kacsójával  fölénk, mint amilyen ez a Varga István…..
G Hardy 2012.09.23 20:56:58
  A Totalcar Égéstér legutóbbi adásában a segédmotoros rendszámozásról volt szó. Hallgasd meg, érdemes, el lehet ütni mp3 lejátszóval egy unalmas órát, amit a dugóban töltenél. A hasonló audiotermékek roppant haszna az is, hogy türelmet, de koncentrációt nem igénylő…..
G Hardy 2012.09.23 20:25:13
@HoLa: Igazad van. Nem is értem, hogyan lehet, hogy itt rendszám nélküli jármüvek száguldoznak az utcán. Kell rendszám, ado és kötelezö biztositás. (melllékesen: Hollandiában és Belgiumban van biciklirendszám és ado is...) Hogyan képzelik ezek, hogy ingyen használják az utat és a közteret és piszkitják a levegöt? Ilyen még Ázsiában sincs. A gazdagabb országokbol mindig csak a jogokat szeretnénk, a kötelezettséget persze nem. Ezért is tartunk itt. Majd 3-4 generácio mulva talán megközelitjük a "nyugati" szinvonalat.
Nem is oyan rég írtam a pompás keszthelyi fürdőszigetről. Akkor a befejezés előtt álló Fő téren még csak átsiettünk, de mostanra elkészült és Németh Sanyáék egy videót és egy remek fotómontázst küldtek róla az Urbanistának:   "2011. áprilisától 3 nagyfelbontású…..
Lánczi András-interjút mindig szórakoztató olvasni, már csak azért is, mert ilyenkor az éles kérdések kereszttüzében nincs nagyon lehetősége ragaszkodni a precíz megfogalmazásmód minden egyes követelményéhez, és jobbára olyan szintű közhelyeket kénytelen pufogtatni, melyek…..
G Hardy 2012.09.20 14:50:36
@Akitlosz: teljesen egyetértek veled !
Mellékesen: ez a sok idiota, fontoskodo blogger senkit nem képvisel. A java betegesen gyülölködö.
Értem én, hogyne érteném, hogy a választójogi törvény nem felelt meg a kor kihívásainak. Talán még el is fogadom. De azért lenne egy kérdésem. Mert úgy látszik, én nem értem a modern kor kihívásait. Szóval van egy norvég fiatalember, Andreas, aki itt él közöttünk…..
Vöröshajú lányok July 2012.09.15 13:16:58
..
G Hardy 2012.09.17 18:14:30
@Ványadt Ványadtovics Vinyov:
Hogy fognak ezek a tetkok kinézni, ha a csaj majd 4o-éves lesz?
Orbán Viktor méltó módon válaszolt az amerikai Kongresszus 50 képviselője által június végén írott levélre.  Mármint hozzá méltó módon. A képviselők alapvetően a Jobbik mindennapi antiszemita és cigányellenes kirohanásait sérelmezték, illetve hiányolták, hogy a magyar…..