Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fotosuli

31 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nánási Pál 10 év és vakunként több mint 1.000.000 villanás után lecserélte stúdióvakuit egy újabb Mikrosat vakuszettre! Az összes vakut bevizsgáltuk, kitakarítottuk, pótoltuk az esetleges hiányzó üveg védőbúrákat, beállítóizzókat és ahol indokoltnak láttuk új villanócsővel is elláttuk ezeket a…..
  Emeld ki a témát!Ha portréfotózásról  beszélünk,  aranyszabály,  hogy az alanynak ki kell emelkednie a környezetből. Erre több megoldás is van , de a leghatásosabb, a háttér elmosása. Kamera beállításokkal  ezt úgy érhetjük el, hogy a blendét tágra nyitjuk. A másik fontos tényező a  távolság .…..
Itt a nyár, a zene, a tánc, a bulizás ideje. Fesztivált fesztivál követ, és talán te is szeretnéd megörökíteni a barátaiddal töltött fantasztikus pillanatokat koncert közben, netalán egy online magazinnak készítenél hangulatképeket a helyi eseményekről. Igen ám, de a fotók valahogy nem úgy…..
fotosuli 2017.07.23 20:04:57
@véleményM: Ha nem akarod, hogy bemozduljon, vigyél magaddal állványt.
fotosuli 2017.07.23 21:00:51
@véleményM:
@Duplaxiii:
@mpl:
A cikk célja az volt, hogy kedvet csináljon a fotózáshoz olyanok számára, akik eddig nem foglalkoztak a témával. Akit komolyabban érdekel, az majd körülnéz a fotosuli.com -on, vagy máshol, esetleg kölcsönkér, vagy bérel felszerelést, elmegy workshopokra stb. Akit nem érdekel annyira a téma, az meg marad a csücsörítős szelfinél a mosdó tükörjében a mobillal.
Aki pedig mindent tud már, az nem is értem, hogy milyen 6 trükkre volt kiváncsi, amikor rákattintott a címre.
Ha Ti ennél jobb cikkeket tudtok írni, kérlek keressetek meg privátban, referenciaanyaggal, fizetési igénnyel, szívesen látunk a csapatban...
@bestpixel: köszi a kiegészítést!
A leleplező videó megtekintéséhez kattints a plakátra!   FIGYELEM!  Tisztán tudományos kutatásról szóló cikk, a politikai és gyűlölködő kommenteket töröljük! Jó szórakozást!..
Most kiderült. Nem Brit Tudósok, nem is a Szent Grál, hanem egy vakubolt munkatársai mérték meg azt amit eddig még senki sem mért...
Kétségtelen, hogy az utcai képek tárgya maga az utca. Azonban nem csak mi gondoljuk úgy, hogy ennél kicsit többről van szó. A művészi utcaképek tárgya maga a pillanat. Ezért nem biztos, hogy a szó művészi értelmében utcafotó mondjuk egy turistakép, még ha annak gondoljuk is. Az utcafotózást nem…..
Utómunkának hívjuk, de ez az elnevezés sokkal inkább utal a korábban valóban kézzel végzett utómunkára, mintsem arra, amit manapság értünk rajta. A számítógépes utómunkára. Eljátszottunk a gondolattal, mi lenne veled digitális utómunka nélkül...
Biztosan érezted már úgy, hogy a vélt vagy valós kompozíciós szabályokhoz való görcsös ragaszkodás ellenére sem volt olyan az eredmény, amilyennek látni szeretted volna, most eláruljuk, hogyan használd ezt a fontos részét a fotográfiának!..
Fény nélkül nincs fotográfia, ez biztos számotokra is evidens. (És nem csak azért, mert a ’foto’ fényt jelent görögül.) Ha bennünket kérdezel, a megvilágítás fontosabb, mint a felbontás. A nyár elkényeztet a természetes világítás változatos fényforrásaival. De mi a helyzet tavasszal?  ..
Woody Allen állítólag azt mondta, azért készítette el a Manhattan című filmet, mert eszébe jutott, hogy „milyen szép lenne” egy fekete-fehérben forgatott romantikus film. „Így emlékszem vissza gyermekkorom városára” – magyarázta. Azt már mi tesszük hozzá, hogy pontosan így van ez a fekete-fehér…..
A húsvét a keresztyénség legnagyobb ünnepe, mégis elég nehéz logikusan elmagyarázni, mit is ünneplünk valójában. Először tisztázzuk, hogy mit nem: Nem a nyuszit, nem a tojást, nem azt, hogy a böjt után végre ehetünk húst is, nem Jézus, a bölcs tanítómester halálára emlékezünk, és nem is a bűneink…..
Világszerte ismert portréfotók nézegetése közben a fotózás szenvedélyével megáldott ember elábrándozik. Vajon ő mit tudna kihozni egy-egy arcból? De mi a híres fotók titka? Mitől szeretjük őket? Te is tudnád őket utánozni? Most e témában villantjuk fel a fotósok trükkjeit.  Vegyél példát a híres…..
Én ezt 27 éve tettem meg, nem mintha bajom lett volna vele, csak szerettem volna önálló vállalkozásba kezdeni. Akkor még nem sejtettem, hogy egy sokkal hülyébb főnököm lesz, saját magam. :-) Az addigi vezetőm legalább értett az emberek irányításához, a papírmunkához, valahogy a marketing, jog és az…..
Fényképezés Godox vakukkal A most kipróbált Godox AD600B (teljes nevén: Godox Witstro AD600B TTL All-In-One Outdoor Flash, https://www.vaku.hu/hirek/godox) azzal követi a jó példát, hogy az akkumulátoros vaku immár műtermi képességű vaku is egyben. A most kipróbált felszerelés nem csupán egy…..
Ahogy ígértem, folytatódik a suli az állandófényű lámpákkal, azon belül is a hideg fényforrásokkal. Hideg alatt ugye most nem feltétlenül a színhőmérsékletét értjük, hanem a hőtermelést. Ezek a típusú fényforrások csupán pár éve kerültek be a fotográfia és a…..
Folytatjuk a Fénysulit, mostani számunkban a folyamatos fényű lámpákról lesz szó, ami sok profi fotós nagy kedvence, és a videósok egyetlen mesterséges világítási eszköze. Sokan mondják, hogy a fotósok azért szeretik az állandó fényt, mert látják a világítás eredményét. Mitöbb, néhányan azt is…..
A múltkori cikkben kiveséztük azokat a fényformálókat, melyeket állandó fényhez használhatunk, konkrétan nappali természetes fényhez, de természetesen használhatók vakufényhez és reflektorfényhez egyaránt. A mai cikkben viszont konkrétan áttérünk a műfényre, a…..
Hangerőt maximumra, és indulhat a Valentin nap!  <3<3<3..
Az előző részből ugye kiderült, hogy van nekünk kemény és lágy fényünk. Néhány esettől eltekintve (pl. borús idő, vagy ablakfény) rendszerint alapból kemény fény áll rendelkezésünkre, ilyen a napsütés, a vaku vagy a reflektorfény. Itt szeretném megjegyezni, hogy létezik…..
A második részben picit távolodunk az unalmas fizikától, és a fény minőségét kezdjük el boncolgatni...
Elsősorban kezdőknek, a fotózással, fény használatával most ismerkedőknek szól Fénysuli heti megjelenésű sorozatunk...
Ahogy ígértem, folytatódik a suli az állandófényű lámpákkal, azon belül is a hideg fényforrásokkal. Hideg alatt ugye most nem feltétlenül a színhőmérsékletét értjük, hanem a hőtermelést. Ezek a típusú fényforrások csupán pár éve kerültek be a fotográfia és a cinematográfia világába. Előnyük…..
Folytatjuk a Fénysulit, mostani számunkban a folyamatos fényű lámpákról lesz szó, ami sok profi fotós nagy kedvence, és a videósok egyetlen mesterséges világítási eszköze. Sokan mondják, hogy a fotósok azért szeretik az állandó fényt, mert látják a világítás eredményét. Mitöbb, néhányan azt is…..
A múltkori cikkben kiveséztük azokat a fényformálókat, melyeket állandó fényhez használhatunk, konkrétan nappali természetes fényhez, de természetesen használhatók vakufényhez és reflektorfényhez egyaránt. A mai cikkben viszont konkrétan áttérünk a műfényre, a stúdióvakukra, rendszervakukra és…..
Az előző részből ugye kiderült, hogy van nekünk kemény és lágy fényünk. Néhány esettől eltekintve (pl. borús idő, vagy ablakfény) rendszerint alapból kemény fény áll rendelkezésünkre, ilyen a napsütés, a vaku vagy a reflektorfény. Itt szeretném megjegyezni, hogy létezik mindenféle "fancy" fényforrás…..